Pazartesi, Kasım 21, 2016

2 kırmızı kart, 4 gol, kazanan yok!


Bölgesel Amatör Lig 12.grup mücadelesinde iki İstanbul takımı Vefaspor ile Bayrampaşa Tunaspor, Namık Sevik Stadı'nda karşı karşıya geldi.

 Tehlike bölgeden uzaklaşmak isteyen iki ekibin mücadelesi 2-2'lik skorla sona erdi. Mücadeleyi Kırklareli bölgesinden Ömer Şivka yönetirken, yardımcılıklarını Furkan Uçar ve Emre Ediz Çamlıdağ yaptı. Dördüncü hakem olarak İstanbul bölgesinden Özgür Tolga Özcan görev aldı.

İlk yarı Vefa kasırgası
Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi ekip orta sahada Mülayim Erdem önderliğinde topu ayağında tutarken ileri uçta özellikle Mert Yıldırım ile tehlikeli pozisyonlar geliştirdi.


İki itiraz bir penaltı
Mücadelenin 15.dakikasında konuk ekibin golcü oyuncusu Tunahan Ergül, Vefaspor ceza sahasında yerde kaldı. Tunaspor cephesi Tunahan'ın formasından çekildiği yönünde itirazlarda bulundu ancak mücadelenin hakemi Ömer Şivka devam kararı verdi.

19.dakikada Tunaspor ceza sahasına yapılan ortada Jibreel ile Mert Yıldırım mücadelesinde karşılaşmanın hakemi Ömer Şivka, Jibreel'in Mert'in formasından çektiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi ve Jİbreel'e sarı kartını çıkardı. Topun başına geçen Mert topu ağlara gönderdi 1-0.


Konuk ekipten erken değişiklik
Bayrampaşa temsilcisi 34.dakikada taktiksel bir değişikliğe gitti ve Anıl Demir'in yerine Furkan Güneyli'yi sahaya sürdü.

Ataklarını kesmeyen Vefaspor 41.dakikada Mülayim Erdem'in akıl dolu asistinde Özbek oyuncusu Bekzod Kayumov'un attığı golle farkı ikiye çıkarttı 2-0.

43.dakikada yine sahnede tecrübeli isim Mülayim vardı. Mülayim'in asistinde topla buluşan Sinan Bozkır'ın vuruşunda Özer Bozdağ başarılıydı.

45.dakikada Semih Erdem'in asistinde Mert Yıldırım kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak mücadelenin yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu pozisyonda tartışan kaleci Özer ile Mert mücadelenin hakemi Ömer Şivka tarafından sarı kartla cezalandırıldı. İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının da ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekipten geldi. Sağ kanattan Semih Erdem'in kaleye paralel ortasında Özer topu tokatladı, dönen topu Sinan tamamladı top ağlarla buluştu ancak mücadelenin yardımcı hakemi Furkan Uçar ofsayt bayrağını kaldırdı.

Tuna ikinci yarı gürledi
Mücadelenin son yarım saatinde oyunun mutlak hakimiyeti konuk ekibin eline geçti. Rüzgarı da arkasına alan Bayrampaşa temsilcisi tüm hücum oyuncularını sahaya sürerek ile uçta baskıyı arttırdı.Ersin Aktoğa ve Hakan Öztürk gibi genç ve dinamik ileri uç elemanlarından da faydalanan konuk ekip oyuna stoper olarak başlayan kaptan Emin Dilber'i de hücuma göndererek yaptığı hamlelerin karşılığını aldı.

58.dakikada Vefa defansının arkasına atılan topa iyi hareketlenen Fesih Oluç'un yerden sert vurşunda kaleci Eyüpcan ayaklarıyla mutlak golü önledi.

62.dakikada kazanılan serbest atışta topun başına geçen Emin Dilber'in yerden düzgün vuruşu ağlarla buluştu 2-1.

İki ekip de 10 kişi  
68.dakikada Tunaspor defans oyuncusu Tahir Balpınar, ceza yayı ön çizgisinde Mert Yıldırım'ı formasından çekerek yere indirdi. Mücadelenin hakemi Ömer Şivka , ilk yarıdan sarı kartı bulunan Tahir'i ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi.

80.dakikada hava topu mücadelesi sonrasında Vefaspor defans oyuncusu Hayrullah Çopur da rakibine yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi.

Tunahan hatayı affetmedi 

88.dakikada Emin Dilber'in kafa ile indirdiği topa Tunahan hareketlendi, kalesini terkeden Eyüpcan topu tokatlayarak ceza sahası dışına gönderdi. Topu önünde bulan Emin, Eyüpcan'ı yanından topu Tunahan'a aktardı. Tunahan topu sağ çapraza çekerek vurdu ve skora dengeyi getirdi 2-2.

Uzatmalar nefes kesti

90+2.dakikada gönderilen uzun topa Tunahan ile Semih hareketlendi. Rakibinden sıyrılan Tunahan kaleci Eyüpcan ile karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun yerden vuruşunda Eyüpcan mutlak bir golü önledi.

90+4.dakikada sol kanattan Mert Yıldırım'ın arka direğe ortasında Çetin Akpolat arka direkte topa vuramayınca ev sahibi ekip öne geçme fırsatını kaçırdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu doksan dakika 2-2'lik skorla sona erdi.

Vefaspor penaltısı için TIKLAYINIZ.

Bayrampaşa Tunaspor frikik golü için TIKLAYINIZ.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN






















Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...