Pazartesi, Ekim 24, 2016

U12 kulüplerinin TFF'den ricası var


İstanbul U12 Ligi'nde ikinci hafta geride kalırken TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin u ligin puan tablosu ve skorlarını yayımlamaması kulüpleri hayalkırıklığına uğrattı.

U12 Ligi'ndeki kulüpler TFF'den, diğer liglerde olduğu gibi skorlarının verilmesi ve puan tablolarının yayımlanmasını rica ederek, bu durumun oyuncularının motivasyonunu artıracağını kaydettiler. Kulüpler ayrıca TFF'den grup şampiyonlukları için kupa rica ediyor.

TFF İstanbul İl Temsilciliği'ne göreyse U12, resmi bir kategori değil ve normalde 'futbol şenliği' olarak geçiyor. 

4 yorum:

gokhanisbasar dedi ki...

Madem ki TFF bu konuda resmi lig statüsünde hareket etmeyerek puan tablosu yayımlamıyor. Yerel Futbol olarak bu işe Melih Öztürk bir el atmalı... GÖKHAN :)

Adsız dedi ki...

Başarıya göre 2-3 bin kulüplere yardımda bulunan belediyeler var.Örneğin Fatih belediyesi.Takımlar bundan faydalansa kötü mü olur?Çocuklara birer krampon birer eşofman alırlar.Bu konuda TFF nin duyarlı olması gerekiyor.

Adsız dedi ki...

nasıl gelişecek futbol bu ülkede ismi üzerinde u12 ligi madem lig puan sistemi uygula çocuklar üzerinde olumlu etki bırakır futbol şenliği diyorsununz bazı takımlar 14 15 yaşındakilerini oynatıyor

ergün kutlu dedi ki...

puan durumu konusu alt yapılar için önemli birşey,buralarda top oynayan çocukların daha ciddi çalışmasınıda sağlar ama görünen o ki federasyon umursamaz davranıyor bu konuda,bütün bilgiler size geliyor neticede çok zor olmasa gerek,birde benim için daha önemli olan,çok dengesiz gurupların yapılması,kuvvetli takımlarla kuvvetsiz takımlar sürekli bir araya geliyor bu işi düzene sokabilirsiniz.en azından şampiyon olan takımları veya ilk 2, olur ilk 3 olur daha dengeli guruplarla oynatabilirsiniz buralarda başarılı olan takımlarıda profesyonel takımlarla aynı guruplara alabilirsiniz,bu ülkemizde futbolu dahada geliştirir.futbol oturduğunuz yerden gelişmiyor gelişmicekte,alt yapıları tek devre oynanmasıda niyedir anlamam,bu liglere daha önem verirseniz sevinirim.kolay gelsin....

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.