Cuma, Ekim 21, 2016

TFF İstanbul çocukların geleceğiyle oynuyorsun !!!





TFF İstanbul İl Temsilciliğinin akıl almaz uygulamaları devam ediyor. TFF İstanbul  ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim. TFF İstanbul geçtiğimiz hafta içi ve bu hafta içi U-15/A ve U-15/B ile U-17 lig maçlarını bültene koydu ve bu maçları oynattı.
Sayın TFF İstanbul İl Temsilciliği yetkilileri ne yapmaya çalışıyorsunuz? Amacınız ne? 
U-15 ve U-17 liglerinde oynayan futbolcuların tamamı ortaokul yada lise öğrencileri. Zaten dersler çocuklar için oldukça zorlu geçiyor. Çocukların bu dersleri öğrenmesi için okullarına mutlak surette devam etmeleri lazım. Bir yıl içinde TEOG ve üniversite sınavlarına girecekler. 
Kulüpler zor durumda kalıyorlar. Okullarından izin almak bir dert, ailelerinden izin almak başka bir dert. Okullarından izin alınsa da derslerinden muaf değiller. Sınavda diğer öğrenciler gibi onlarda  tüm konulardan sorumlular. Maç günü göremedikleri, öğrenemedikleri konulardan da sorumlular. 
Özellikle TEOG ve üniversite sınavının olduğu, çocukların belki de tüm hayatlarını etkileyecek sınav yıllarında  yapılan uygulama ne kadar doğru bunun cevabını verin lütfen. Eğer hafta sonu maçları oynatacak sahanız yada hakeminiz yoksa bu ligleri oynatmayın. 
Daha şimdiden 2 hafta okula gidemedi çocuklar. Bir çok konuyu öğrenme şansı bulamadılar. Bu konuları nasıl öğrenecekler. Zaten hafta sonu maçları var. Dershaneye de gidemiyorlar. Bu konuları öğrenecekleri tek yer okulları. Sağ olun sizde hafta arası maç koyuyorsunuz. Bu çocukların gelecekleriyle oynuyorsunuz. Ben sırf bu nedenden dolayı U-14 takımında oynayan oğlumu kulüpten aldım. Benim için TEOG sınavı çok daha önemli. Eminim diğer aileler içinde öyledir.
Sizlerden ricam bu uygulamayı bırakın. Hafta içine asla ve asla maç vermeyin. Bırakın lig geç bitsin. Gerekirse o haftayı oynatmayın. Çocukların geleceğiyle oynayıp kul hakkına girmeyin. Kimsenin vebalini üzerinize almayın.

YAZAN: ÜMİT YILMAZ

4 yorum:

Cevdet dedi ki...

Bu haber tamamen doğru. Hatda eksik bile olmuş.. TFF Alt yapılarda hafta arasına maç vermesin.
Sorun bununla da bitmiyor. Bir çoğu esnaf ve çalışandan oluşan kulüp yöneticileri de zor durumda kalıyor, Araç bulmak ayrı dert...

Okul izinlerini yazıp il gençliğe veriyoruz, onlar ilçe milli eğitime gönderiyor, onlarda okul müdürlüklerine gönderiyor! arada birinde sorun çıkıyor öğrenci yok yazılıyor devamsızlıktan sınıfta kalma riskleri oluyor... Ceremesini biz çekiyoruz.

Adsız dedi ki...

Bizler belediyeden başarımıza göre 1-2 bin lira para alarak liglerde mücadelemizi sürdürüyoruz.Antrenör,malzeme,otobüs,saha derken bu miktarlar zaten devede kulak kalıyor.Fakat 25 tane maçın sonucunu yazmaktan üşenen TFFİSTANBUL U12 ligine puan durumu girmeyerek bizim bu imkanlardan da yararlanmamızı kısıtlıyor.BU KONUDA DA BİZLERİN SESİ OLMANIZI RİCA EDİYORUZ.

mehmet dursun dedi ki...

Ümit hocam, yazınıza baştan sona katılıyorum. Tff istanbul İl Temsilciliği, 'ben yaptım, oldu' aymazlığı içinde. Hafta içindeki maçlara -okullarından ötürü- veliler çocuklarını yollamıyorlar. Pek çok kulup kadro kuramadığı için maçlara çıkamadı. Hükmen mağlup oldukları gibi para cezasına da çarptırıldılar. Bu da olumsuzluğun başka yönü. saygılarımla...

Cevdet Kuruçay dedi ki...

Teşekkürler #TFF!!! Yine hafta içine maç vererek bizi mesut bahtiyar ettiniz…

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.