Pazartesi, Ekim 10, 2016

Ortaçeşmespor zirveye ortak oldu

İstanbul Süper Amatör 2. Grup mücadelesinde Ortaçeşmespor, deplasmanda Vardarspor'u 4-2 yenerek ikinci sıraya yerleşti. Ev sahibi ekip ise üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Namık Sevik Stadı'nda oynanan maçın başlama düdüğünden itibaren her iki ekip de kontrollü oyunu tercih edince kaleye gitmekte zorlandı. İlk yarım saatlik bölümü orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, Vardarspor, Atakan'ın yaptığı etkili ortalarla gol aramaya çalıştı ancak Ortaçeşmespor savunması yerinde müdahaleleri geçit vermedi. 

Dakikalar 33'ü gösterirken Ortaçeşmespor, sağ kanattan etkili geldi. Ön direğe yapılan ortaya Gökhan Demirci'nin vuruşu filelerle buluşunca deplasman ekibi 1-0 öne geçti.

Kale çizgisine etten duvar ördüler
Yediği golün ardından Vardarspor, kontrollü oyun anlayışını hücum futboluna çevirdi. Nitekim Yeşil Beyazlılar, 44. dakikada gole çok yaklaştı. Rakip ceza sahasında yaşanan karambolde penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Berat, kaleciyi de çalımlayarak vuruşunu yaptı ama kale çizgisi üzerinde adeta etten duvar ören Ortaçeşmespor savunması bu pozisyonu önlemeyi başararak topu kornere yolladı. 

Uzatmada gol geldi 
Karşılaşmanın hakeminin ilk yarıya eklediği 1 dakikalık uzatmada Vardarspor eşitliği yakaladı. 45+1'de kullanılan kornerde kale sahası içine yapılan etkili ortada Ortaçeşmespor kalecisi Tayfun çıkıp çıkmamak konusunda kararsız kalınca çok iyi yükselen Zülfü'nün kafa vuruşuyla ev sahibi Fatih temsilcisi beraberliği yakaladı ve soyunma odasına moralli girdi.

İkinci yarı golle başladı
İkinci 45 dakikaya iki takım da aynı 11'le çıktı. Ortaçeşmespor ikinci yarının başlama düdüğünden itibaren hücum yapacağının sinyallerini verirken 47. dakikada ceza sahası içinde Murat Kaba'ya yapılan hareket sonucu maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi.Penaltıda topun başına gelen tecrübeli isim Gökhan Demirci, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atmış oldu. 

Ortaçeşmespor'un skoru 2-1'e getirip ikinci yarının başında tekrar üstünlük sayısını bulması, Beykoz ilçesi temsilcisine moral aşıladı, bu futbollarına da yansıdı.

Vardarspor yine yakaladı
İki kez geriye düştüğü karşılaşmada Vardarspor beraberlik sayısını bulmak için baskı kurmaya çalışırken Ortaçeşmespor'un savunmacıları yerinde müdahalelerle buna engel oldu.

Dakikalar 55'i gösterirken Vardarspor atağında ceza sahasına yapılan etkili ortada hava topu mücadelesinde Berat'ın müdahale etme gayretinde bulunduğu top tekrar havalandı. Vardarspor'da günün sürpriz golcüsü Zülfü, yükselip topa kafayı vurdu; kaleye yönelen topa kale çizgisi üzerinde müdahale etmek isteyen Ortaçeşmespor savunmasının müdahalesi yeterli oldu ancak yan hakemin de uyarısıyla orta hakem golü verince skor tekrar dengelenmiş oldu. Bu karar çok tartışılırken, Ortaçeşmesporlu oyuncular yan hakeme büyük itirazlarda bulundu

Gol iptal edildi
Skora tekrar denge gelmesinin ardından mücadele üst seviyelere yükseldi; çok fazla efor sergileyen iki takım oyuncularında da yorgunluk belirtileri başgösterdi. 

İki takımın da orta denemeleri ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştığı karşılaşma devam ederken Ortaçeşmespor korner kazandı. Yapılan orta sonucu arka direğe seken topa, oyuna sonradan giren Özgür kafayı vurdu; top ağlara gitti fakat yan hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Ortaçeşmesporlu oyuncular itirazlarda bulundu ama hakemin kararı değişmedi.

Ortaçeşmespor bu kez yakalanmadı
Oyunu rakip alanda daha çok oynamaya başlayan Ortaçeşmespor, bu dakikalarda Murat Kaba'nın sağ kanattan taşıyıp ceza alanının dışında sol ayağına çekip müthiş bir gole imza atmasıyla tekrar öne geçti ve baskısının sonucunu almış oldu. 3-2

Yorgunluk belirtileri gösteren Vardarspor atak yapmakta zorlanırken, sağ kanattan Edip rakiplerinden bir bir sıyrılıp getirdiği topu Atakan'a bıraktı. Atakan maç boyunca yaptığı gibi yine penaltı noktasına çok etkili bir orta yaptı. Berat topu şanssız bir biçimde ıskalayınca Vardarspor bu şanstan da yararlanamamış oldu.

Murat Kaba fişi çekti
Vardarspor oyundan iyice düştüğü dakikalarda puan ve puanlar almak için risk almaya başladı; orta sahayı ikileyip dörtlü bir hücum hattına dönüş yaptı.

Son dakikalara girilirken sol çaprazdan Vardarspor'un yaptığı faul sonucu Ortaçeşmespor serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen günün etkili ve istekli ismi Murat Kaba serbest vuruştan çok etkili bir vuruşla kaleciyi mağlup etti ve maçın skorunu belirledi 4-2.

Bu mağlubiyetle 7 puanda kalan Vardarspor, önümüzdeki hafta Bostancıspor deplasmanında puan ve puanlar arayacak. Evine mutlu dönen Ortaçeşmespor ise önümüzdeki hafta Ömerli Köyüspor'u konuk edecek.

HABER: SEFA ABAY

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...