Salı, Ekim 04, 2016

İFAspor Futbol Akademi yeni yıldızlar yetiştiriyor.

Yılmaz AKTEPE/Türk Futboluna sayısız yıldızlar kazandıran İFAspor, yeni yetenekler kazandırmak amacı ile İFAspor Tesisleri bünyesinde İFAspor Akademi Futbol okulu yeni yıldız adayları yetiştirmeye devam ediyor.

İFAsporlu eski futbolcu Uğur Araz nezaretinde hafta sonları sürdürülen İFAspor Akademi Futbol okulunda 06-14 yaş arası 12 ay kesintisiz çalışmalar devam ediyor.
Küçükçekmece İlçesinin köklü kulüplerinden olan İFAspor yıllardır hem altyapısına hemde Türk Futboluna yeni yıldızlar kazandırmayı amaçlıyor. İFAspor Tesislerinde, İFAspor Akademi Futbol Okulu’nda ayrı ayrı kategoride çok sayıda yeni yıldız adayına eğitim veriliyor.

Uğur Araz kimdir?

Futbola 2000 yılında İstanbul Süper Amatör Lig takımlarından İFAspor altyapısında başladı. 5 yıl İFAspor da forma giydikten sonra 2005 Yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Daha sonra Maltapespor, CFS Bağcılar, Yeniköyspor takımlarında forma giydikten sonra 2015 yılında yeniden İFAspor’a dönen Uğur Araz burada ciddi sakalık yaşadıktan sonra aktif futbol hayatına son verdi ancak futboldan kopmayarak deneyim ve tecrübelerini aktarmak için Antrenörlük kursuna giderek diploma sahibi oldu ve Antrenörlük kariyeri de başlamış oldu. Haliç üniversitesi BESYO mezunu Tolga Kuşüzüm ve Gökhan Kalkan ile birlikte deneyimli hocalarla birlikte ekip oluşturarak İFAspor Akademi Futbol okulunu hayata geçirdiler.

İFAspor Akademi Futbol Okulu Genel Koordinatörü Uğur Araz, Amacımız öncelikle kendi kulübümüze oyuncu yetiştirmektir. Bunun yanında çevremizde bulunan profesyonel kulüplere futbolcu göndermek yeni yetenekler keşfetmek ve Türk futboluna katkıda bulunmaktır. Tabii bu hedeflere ulaşırken öncelikle iyi insan olma odaklı bir harita çiziyoruz. Buraya kayıt olmaya gelen öğrencilere ilk söylediğimiz şey, ailesine, çevresine, vatanına milletine faydalı, İFA spor kulübünün sorumluluğunu omuzlarında taşıyabilecek, iyi bir insan, iyi bir öğrenci olmalarıdır.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın topluma faydalı gençler olarak yetişmesi için oluşturduğumuz eğitim programı “iyi futbolcudan önce topluma sağlıklı bireyler” yetiştirmeyi amaçlamaktadır. “Futbol Okulumuz kelimenin tam anlamıyla bir okuldur.Bizim için öncelik daima okul eğitimi olmuştur. Futbol okulumuza gelen hiçbir öğrencimizin okul eğitimine olumsuz bir katkısının olmaması için çocuklarımızı okulun önemi ve eğitimin gerekliği konusunda uyarıyor gerekirse futbolu bir yaptırım için kullanırız.

İFAspor Akademi Futbol Okulunda çocuklarımızın okul eğitimine katkıda bulunmayı amaçlarız. Bu yüzden bizler için onların zihinsel gelişimleri en az bedensel gelişimleri kadar önemlidir. Bu amaçla eğitim programımız onların teknik becerilerini taktik zekası ile bütünleştirmeyi hedefler. Bu hedef doğrultusunda yürüttüğümüz eğitim programı onlara bireysel becerilerini grup çalışmalarına katabilmek, çabuk ve doğru karar verebilmek, hızlı ve doğru tepkiler vermek ve yaratıcılıklarını geliştirmek konularında yardımcı olur. İFAspor kulübünün bir diğer amacı sağlıklı zihinler yetiştirmektir.
Uğur Araz, Bizim toplumsal olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımızdır. Bu kaynağımızın gelecek adına da en büyük teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Hepimizin ortak görevi çocuklarımızın hayata daha hazırlıklı ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Çocuklarımızın güvenli bir ortamda, uzman kadrolar eşliğinde futbol eğitimi alabileceği, sporun yanı sıra farklı sosyal imkânların sağlanacağı, uluslararası standartlarda tesislerde, eğitim verilerek başta İFAspor’umuz olmak üzere Türk futboluna yeni yıldızlar kazandıracak uluslararası standartlarda bir futbol akademisi oluşturmak için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.




























Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.