Perşembe, Ekim 20, 2016

Endüstriyel futbola 'romantik' bir başkaldırı!

Ünlü oyuncu Nejat İşler'in kulüp başkanlığını yaptığı Gümüşlükspor, yeni sezon öncesi bir basın bildirisi yayımladı. Sarı Siyahlı camia, bildiride, 'endüstriyel futbola romantik bir başkaldırı' vurgusu yaptı. 

Muğla Süper Amatör Küme'de mücadele eden Gümüşlükspor Yönetim Kurulu'nun imzasını taşıyan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

'En büyük başarımız...'
"

Geçen yılı Muğla Amatör Küme’de şampiyonlukla kapadık ve bu sezon Süper Amatör Ligi’ne yükseldik. Ama bizce bu, geçen sezonki en büyük başarımız değildi. 



Sporcularımız başta olmak üzere tüm teknik ekip ve taraftarlarımız; hatta tesisimizdeki köpeğimiz Ofsayt'la hep birlikte mutlu bir sezon yaşadık. En büyük başarımız budur.

Gümüşlükspor ailesi olarak farkımızı burada yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü Gümüşlükspor'un devraldığı değil, hep birlikte belirlediği başarı kriterlerleri ve hedefleri vardır.


'Neşeli ve temiz bir oyun'
Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da maçlarımıza ‘’keyifsiz ve kirli oyun" değil, "neşeli ve temiz bir oyun’’ felsefesiyle çıkacağız. Sonuca odaklı bir takım değiliz. Bu, galibiyet için her yolu mübah gören baskın futbol algısı tarafından ilk bakışta futbolun gerçeklerinden uzak; kaybetmeye kılıf arayan bir bakış açısı olarak görülebilir. Fakat bilmenizi isteriz ki, 18 maçlık yenilmezlik serimiz (14 galibiyet, 4 beraberlik) devam etmekte ve bu felsefemiz bizi şimdilik fazlasıyla sevinçli, hatta muzip kılmakta. Çünkü biz muzip bir takımız.



'Kendi değerlerimizi koruyacağız'
Gümüşlükspor olarak, etiketlerini 'Emek', 'hak', 'insanlık', 'sevgi', 'barış' gibi kavramların oluşturduğu bir hikaye yazmak istiyoruz. Petrol ve doğalgaz sermayesinin ağına düşüp her sene Şampiyonlar Ligi oynamaktansa, kendi değerlerimizi koruyarak amatör liglerde kalmayı kendimize manifesto belledik. 



Bu bağlamda altyapımıza büyük önem verdiğimizi; bu insani değerlere ve felsefeye sahip oyuncular yetiştireceğimizi bilmenizi istiyoruz. Çünkü biz, başarının keyfinin, ancak emek içeriyorsa sürdülüreceğini savunan kitaplar, şiirler, şarkılar ve filmlerle büyüdük.



'Gümüşlüklü çocuklar olacak'
Bu hedef doğrultusunda gelecek yıllarda A takımımızın büyük bir kısmının altyapımızdan çıkmış Gümüşlüklü çocuklar olmasını planlıyoruz. Altyapı çalışmalarımızın odak noktası budur.



Gümüşlükspor’un hikayesinin olası bir mutlu sonu varsa, o da kulübümüzün bir gün, dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin gönlündeki tutkulu futbol kulüplerin arasına girmesidir. Köyümüzde başlayan hikayemizin hedefi budur.

Bu yazdıklarımızın mevut futbol ekosisteminde nasıl anlaşılacağından, hatta anlaşılıp anlaşılmayacağından emin değiliz. Fakat bir gün, dünyanın bir yerinde, birilerinin, Gümüşlükspor’un bu romantik başkaldırı hikayesini okuyup yumruğunu Gümüşlükspor için havaya kaldıracağından fazlasıyla eminiz. 


Yeni sezonda, her biri kardeşimiz olan kulüplere, o kulüplerin oyuncuları kardeşlerimize, eğlencemizin bir parçası olan hakemlerimize başarılar diliyoruz.

YerelFutbol.com

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...