Pazartesi, Ekim 10, 2016

Formasını giydiği kulübü satın alıp başkan oldu

Erhan Yılmaz, son iki sezon 2. Lig ekibi Kocaeli Birlikspor’da forma giydi. Sezon başında kulüp satışa çıkarıldı, henüz 30 yaşında olan Yılmaz, kendisine gelen transfer tekliflerini reddedip Kırmızı-Beyazlıları satın aldı ve başkan oldu. Çiçeği burnunda başkanın hedefi Süper Lig.

Birçok futbolcunun hayali güzel bir kariyer geçirmek, en iyi takımlarda yüksek ücretlerle oynamak, 30’lu yaşların sonunda emekliliğe ayrıldıktan sonra teknik direktör olmaktır. Futbol dünyasına bakıldığında çarkın genel olarak bu şekilde döndüğü görülmekte. Erhan Yılmaz ise bu düzenin dışında kalan, parasını banka yerine sevdiği spora, gençliğe yatıran bir isim... Son iki sezon, 2. Lig ekiplerinden Kocaeli Birlikspor’da forma giyen Yılmaz, futbol sahalarında nadir görülen bir şey yaptı: Oynadığı kulübü satın aldı.

Teklif geldi ama...
Futbola Kocaelispor altyapısında başlayan Yılmaz, 2014 Ağustos’ta forma giydiği İstanbul Güngörenspor’dan ayrılarak Kocaeli Birlikspor’la sözleşme imzaladı. Kocaeli temsilcisinde 2 sezon top koşturan tecrübeli sağ bek, 2016-2017 sezonunun başında satılığa çıkarılan takımı aldı. O artık başkan olarak Birlikspor’un başarısı için ter döküyor.

Başkanlık hayali olduğunu ancak yakın gelecekte planlamadığını söyleyen Yılmaz, satın alma hikayesini şöyle aktardı: “Normalde aktif futbol hayatıma devam ediyordum. Ciddi teklifler de alıyordum. Eniştem Ozan Keser, kulübün satılığa çıktığını duymuş, kulübü almamı önerdi. İçimde vardı, girişimlerde bulundum. Bir hayalin peşine düştük, büyük bir risk de aldık. Takımın Kocaeli’de kalmasını istedik.”

Bakanın isteği
Geçen sene kıl payı şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten genç başkan “Bu sene dar bütçemiz olmasına rağmen iyi bir ekip kurduk. Hedeflerimiz arasında bir üst lig var” ifadelerini kullandı. Ligde ilk beş takım arasına girerek play-off’ta yer almayı istediklerini dile getiren Yılmaz, “Zaman içinde inşallah Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık’ın da ‘Kocaeli Birlikspor’u Süper Lig’de görmek istiyoruz’ dediği gibi, biz de ondan feyiz alarak bu bayrağı dalgalandırmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız” diye konuştu.

'Futbolcu kadar yoruluyorum'
Yılmaz, geçen sezon saha içinde, bu dönem de saha dışında takımın başarısı için ter döktüğünü anlatarak, şöyle konuştu: “5 haftadır maçları izliyorum. Oynamamanın ayrı bir üzüntüsü var ama dışarıda olmanın da ayrı bir güzelliği var. Ülkede spor yöneticilerinin de yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz buna örnek olacağız. Yönetici yaş ortalamamız 27-30 arası. Oyunculuk kısmını artık kapattım ama dışarıdan izlememe rağmen en az bir futbolcu kadar yoruluyorum. Bazı futbolcu ağabeylerime espri yapıyorum, ‘Türk futbolunun kaybolmuş sağ bekiyim’ diye. ‘Ben olsam o pozisyonda keşke’ diyorum. ‘Ben olsaydım ortayı kestiğimde gol olmuştu’ diyorum.” Kocaeli Birlikspor 18 takımlı 2. Lig Beyaz Grup'ta topladığı 7 puanla yedinci sırada yer alıyor.

www.karar.com

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...