Pazartesi, Ekim 24, 2016

Ereğlispor’dan Muhteşem Geri Dönüş

Konya Süper Amatör Lig'in 1. Haftasında Ereğlispor, deplasmanda 1-0 geri düştüğü maçta Ç.Çumra Belediyespor'u 2-1 yendi.
Formasına bir yıllık hasretin ardından kavuşan Yusuf Talaşlı, muhteşem dönüş yaptı.  Ligin ilk hafta karşılaşmasında maçın yıldızı olan Talaşlı, 36. ve 65. Dakikada attığı goller takımını sevince boğan isim oldu.
Durmuş Ali Çalık stadında oynanan Ç.Çumra Belediyespor- Ereğlispor karşılaşmasında ilk yarı 33. Dakikada Ereğlispor defansının ceza sahası içinde Murat Kaya’yı düşürmesi ile kazanılan penaltıyı Serkan Kaya gole çevirdi. Golden sadece 2 dakika sonra ceza sahası içinde sol çaprazdan geri pası topunu eliyle alan Ç.Çumra Belediyespor kalecisi Ali Karakaya’nın hatasından kullanılan en direk serbest vuruşta Yusuf Talaşlı penaltı noktası üzerinde buluştuğu topu filelerle gönderdi. 38. Dakikada Ereğlispor defansı topu ceza sahası içinde elle oynamasında kazanılan penaltıyı Serkan Kaya atamadı. 45+1 Dakikada  Emre Polat’ın şutu direkte patladı ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.  
Karşılaşmanın İkinci yarısında yeşil beyazlıların tecrübeli teknik direktörü Mehmet Uğurluel’in Murat Erdoğan hamlesi ileri üçüncü bölge  daha hareketlendi.  Bu hamle 65. Dakikada galibiyet golünü getirmesine neden oldu. Korner atışında yaşanan karambol de topun ceza sahası ön çizgisine açılmasıyla topla buluşan günün başarılı ismi Yusuf Talaşlı’nın şutu defanstan İsmail Çelik’e çarparak filelerle buluştu ve maçın skorunu belirledi. 1-2 
Akırşan’a tepki yağdı
Mücadeleyi yöneten Klasman Yardımcı Hakem Hulusi Akırşan, sertliğe müsaade etmedi ve ilk yarı ve ikinci yarıda toplamda 9 sarı kart gösterdi. Ereğlispor’dan 6 futbolcu sarı kart gördü. Verdiği ve vermediği kararlar ve kartlar nedeniyle Yeşil kırmızılılar tarafından tepki gösterildi.
Estarder Ereğlisporu yalnız bırakmadı.
Konya Amatör Liglerin en renkli taraftar grubuna sahip Ereğlispor Taraftarlar Derneği Başkanı Ramazan aktaş liderliğinde Çumra deplasmanında da takımlarını yalnız bırakmadı. Bilindiği üzere iç saha maçlarında Ereğlispor 5 bin kişi ile maçlarını oynuyor.
Taraftar maçı şantiyede izledi
2016-2017 Sezonunun başlamasıyla bir çok stadın hazır olmadığı gibi Ç.Çumra Belediyespor’unda maçlarını oynadığı Durmuş ali Çalık stadındaki  çalışmalar henüz tamamlanmadı ve şantiyeden ibaret durumdaki taraftarların maçlarını izlediği tribün adeta faciaya davet çıkardı. Kalas, demir ve moloz yığınlarının üzerinde canlarını hiçe sayarak takımlarını desteklediler. Atmosferin zaman zaman yükselmesiyle birlikte şantiyeden buldukları taş çivi ve tahta parçalarını sahaya atmaları dikkatlerden kaçmadı.


STAT: Durmuş Ali Çalık
HAKEMLER: Hulusi Akırşan***, M.Yasin Bağcı***, Bekir Nikbay***
Ç.ÇUMRABELEDİYESPOR: Ali*, Emre*, Hasan*, Kenan*, İsmail*, Ali Osman**, Hüseyin Ardıç**, İhsan*, Hüseyin Candan*, Serkan**, Murat *
EREĞLİSPOR: Engin****, Serdar***, Emre**, Hasan**, Gökhan***, Tugay***, Arda***, Yusuf****, Yücel***, İbrahim***, Semih ***
GOLLER: 36. Dk. Serkan Ç.Çumra Belediyespor, 38 ve 65. Dk. Yusuf Talaşlı Ereğlispor

HABER & RESİM : YÜKSEL CIRT 

















Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...