Pazar, Ekim 09, 2016

Bağcılar Güneşlispor'da deprem!

İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup ekiplerinden Bağcılar Güneşlispor'da şok istifalar devam ediyor. Beylikdüzüspor mücadelesi öncesi istifa eden Teknik Direktör Arif Çil'in ardından Kulüp Başkanı Mithat Sayar da istifa ettiğini açıkladı. 

Üst üste gelen istifalar sonrası bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Mithat Sayar, "Bağcılar Güneşli Spor Kulübü'nün bugüne geldiği noktayı özetleyeceğim ve son sözü söyleyeceğim" diyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Kamuoyunun bildiği gibi Güneşli Spor haksız bir şekilde 18-0 biten maçlar ve ayak oyunları başta olmak üzere yönetimsel bazda yapılan hatalarla Süper Amatörden 1.amatöre düşürüldüğü süreçte hakkını hukukunu 6 aylık bir mücadele içerisinde vermiş bir yöneticiyim.

Bu süreç tamamlandıktan hemen sonra Bağcılar Spor'un BAL'dan Çekmeköyspor'u satın almasıyla Bağcılar Spor Kulübü Genel Başkan vekili Sayın Hasan Hüseyin Dönmez tarafından Süper Amatör'de ki takımın adının değiştirilerek Bağcılar Güneşli Spor yapılması noktasında ki bu önemli söylemini eyleme çevirmek için yola çıktık.

Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş başta olmak üzere Güneşli Spor Kulübü Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın karşı çıkmasına rağmen hayata geçirdiğimiz bu birleşme gerçekleşti
Hatta oluşacak Bağcılar Güneşli Spor Kulübüne başkan olması için dört kere Güneşli Spor Kulübü Yönetim kurulu toplantısında söylememe rağmen "başkanlığı bırakın üye bile olmam benim başkanlık yaptığım bir kulübüm var" diyerek reddetti.

Dışarıdan bir başkan bulunması için çalışma yapılması istenmesi sonucunda bir değerli arkadaşımızla görüşülerek bu işe ikna edilmesine rağmen Güneşli Spor Kulübü yönetimi tarafından istenmemiştir.

Ardından Bağcılar Güneşli Spor Kulübüne şahsım Mithat Sayar'ın başkan olması için defalarca söylenmiş olmasına rağmen defalarca "Benim olmam yakışıksız olur yarın sorun çıkar" dememe rağmen bu gönül işini kabul ederek birbirinden değerli arkadaşlarımızdan oluşan bir yönetim kurulu oluşturduk.

Süper Amatör ligin başlamasına 20-25 gün kala gelişen bu olaylar içerisinde tecrübeli çalıştırıcı Arif Çil'i takımın başına getirerek gerekli çalışmaları sürdürdük.

Ligin başlaması ile aldığımız iyi sonuçlarla ilk dört haftada 3 galibiyet 1 beraberlik alarak 10 puanla zirveye girdiğimiz bu son haftada Kızılca kıyamet koptu.

Herşey iyi giderken futbolcu kardeşlerim ve tecrübeli teknik direktör Arif Çil herşeyden memnunken bizler gidişattan memnunken ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde bir kalkışma bir darbeye maruz kaldık.

'Tehdit edildik'
Neydi bu kalkışma veya darbe? Bağcılar Güneşli Spor Kulübüne üye dahi olmayı kabul etmeyen dört kere başkanlık teklif ettiğimiz Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş şimdi Bağcılar Güneşli Spor Kulübüne başkan olmak istediğini ve şahsımın başkanlığının tartışılmasının yolunu açarak Güneşli Spor Kulübü Yönetim Kurulunu defalarca toplayarak şahsımı hesaba çekmeye kalktı. Hatta 4 hafta da 10 puan toplayan ve grubunda lider olan Bağcılar Güneşli Spor Kulübünü futbolculara müdahale ederek ligden çekerim tehditini de koz olarak kullandı.

Şahsım Mithat Sayar'ın böyle bir tehditi ve haksızlığı kabul etmesi düşünülemez bir olaydır. O yapılan toplantı da ifade ettiğim gibi yarın Bağcılar Güneşli Spor Kulübü ve Güneşli Spor Kulübünün birleşme noktasında ki çalışmanın sezon sonunda konuşulması gerektiğini ve güzel giden bir sezonda bu olayların takıma fitne sokmaktan öteye gitmeyeceğini söylememe rağmen bu iş futbolcu kardeşlerime ve değerli hocamız Arif Çil'e kadar uzanmıştır.

Biz yola çıkarken değerli hocamız Arif Çil olmak üzere futbolcu kardeşlerimle Bölgesel Amatöre çıkma gibi bir hayalimiz vardı. Bunu gerçekleştirmek içinde her şey yolunda giderken yaşanan son bir haftalık süreç şahsımı çok fazlasıyla üzmüştür yaralamıştır.

'İstifa ediyorum'
Bağcılar Güneşli Spor Kulübüne daha fazla zarar vermemek adına başkanlık görevinden istifa ediyorum. Bu işe talip olan arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Bağcılar Güneşli Spor Kulübü forması giyen tüm kardeşlerime teşekkür ederim ve BAL hedefinden ayrılmadan yollarında başarılar dilerim.

Futbolcu kardeşlerimizin nasıl dün abileri olarak yanında olduysam yarın da Mithat abileri olarak yanlarındayım. Haklarını helal etsinler.

Bu kısa sürede fedakarca mücadele eden başta Arif Çil ağabeyim olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerime ve maddi manevi destek Veren yönetici arkadaşlarıma ve Bağcılar Spor Kulübü Genel Başkan Vekili Hasan Hüseyin Dönmez ağabeyime teşekür ediyorum."

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.