Perşembe, Eylül 08, 2016

Tunaspor Arslan'a emanet


Geçtiğimiz günlerde Cemal Gezek'le yollarını ayıran Bölgesel Amatör Lig ekibi Bayrampaşa Tunaspor'da teknikl direktörlük görevine Alaeddin Arslan getirildi.

Ayağının tozu ile sahaya inen Alaeddin Arslan, futbolcuları izleyerek Kaleci Antrenörü Mutlu Turan’dan takım hakkında bilgi aldı. Arslan, “Profesyonel futbolculuk ve antrenörlük kariyerim oldu. 7 yaşından beri Almanya’da olmam sebebi ile bu ekolün disipliniyle yetiştim. Bu zaman içerisinde birçok eğitim aldım ve lisans eğitimlerimi tamamladım. Antrenörlük eğitimlerimin yanında spor psikolojisi ve kondisyonerlik gibi özel alanlarda da kendimi geliştirdim. Bu güne kadar altyapı eğitimi ile ilgili özel çalışmalar hazırladım. Aldığım birçok görevi tamamlamamın ardından futbol hayatımı sonlandırma kararı almıştım, buna rağmen Tunaspor’da farklı bir iş olacağına inandığım için buraya geldim” dedi.

ALAEDDİN ARSLAN KİMDİR?

07 Kasım 1963’te Beykoz’da doğdu. Lise eğitimini Almanya’nın Essen şehrinde tamamladı. Futbola 7 yaşında lisanslı olarak Almanya’nın 2. Lig takımında Roadways Essen altyapısında başladı ve 15 yaşına kadar burada devam etti. Türkiye’de Kocaeli altyapısında görev aldı. 1 sene oynadıktan sonra geri döndü. Tekrar geldiği Türkiye’de Kocaeli takımı olan Petrol Petkim Kimya’da oynadı. Ailesel nedenlerden dolayı Türkiye ile Almanya arasında bir çok gidiş geliş yaşadı. Daha sonra Boluspor’da (Süper Lig) kısa süreli forma giydi. Askerlik sürecinden sonra 3. Lig’de Menemen Spor’da oynadı. Ardından Gölcükspor’da (2.Lig) görev aldı. Ardından bir sezon Beykozspor’da (2.Lig) kiralık olarak forma giydi. O süreçte geçirdiği sakatlığın ve tedavisinin ardından Gölcükspor’a geri döndü. Daha sonra Gebze Spor ‘a (3.Lig) transfer oldu. Burada yaşadığı ikinci sakatlığın ardından sağlık sorunları nedeniyle 25 yaşında futbolu bıraktı. Almanya’da vücut geliştirme eğitimi aldı ve bu alanda bireysel hocalık yaptı. 2003 yılında Almanya’da antrenörlük eğitimleri alan Arslan sırası ile; D ve C lisansını Berlin’de, B lisansını Frankurt’ta,  A lisansını ve A - level lisansını da Köln’de aldı. Daha sonra Türkiye’ye geldi. Antrenörlük kariyeri içerisinde sırasıyla; Tepecikspor (2.Lig), Kızılcahamam (2.Lig) ve Gölcükspor’da (3.Lig)  görev alan Arslan 2016-2017 sezonu itibari ile Tuna Spor Teknik Direktörlük görevine getirildi.

Kaynak: tunaspor.org

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.