Pazar, Eylül 04, 2016

Nestavarro'dan Süper Amatör Lig grup yorumları

Sevgili Yerel Futbol takipçileri yeni bir sezona sayılı günler kala İstanbul Süper Amatör Lig'de yer alan takımlarımızın grup yorumları ile sizlerleyiz. Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce sizlerle bilgilerimizi paylaşacağız. Amacımız sezon öncesi gözlemlerimizi siz değerli takipçilerimizle paylaşmak ve takımlarımız hakkında sezon öncesi fikirlerimizi aktarmaktır. 

Unutmadan söyleyeyim biz çok büyük bir AİLEYİZ...

1.Grup 

Geçtiğimiz sezonun iki flaş takımı Davutpaşaspor ve Irmakspor aynı grupta yer alıyorlar. Geçtiğimiz sezon büyük başarı yakalayan iki ekipten Davutpaşaspor iç transferde neredeyse fire vermedi. Tecrübeli oyuncular Başar ve İrfan'ı da kadrolarına katarak bu sezon da zirve yarışında olacaklardır. Deniz hocanın sezon öncesi ağır idman programı sezon başlayana kadar meyvelerini verecektir. Bu sezon da çok koşan, doksan dakika boyunca rakibini kovalayan bir Davutpaşaspor izleyeceğiz. Irmakspor'un neredeyse tüm oyuncuları giderken yerlerine alınan oyuncular da bir o kadar kaliteli. Cahit Kesler işini bilir diyoruz ve Irmakspor da zirve yarışında olacaktır. Bu grubun favorilerinden biri de kuşkusuz yaptığı transferlerle Kartal Belediyespor olacaktır. Murat hocanın takımı tanıması ve oyuncularla diyaloğu ekstra motive kaynağı. Zirveyi kolay kolay bırakmazlar. Bu grupta plase takımlar her ekibi zorlayacak olan Esentepe, kendi evinde Okspor, Nişantaşı ve Topçular olacaktır. İzlediğim kadarı ile genç oyunculardan kurulu olan ve rakip kaleye gitmekte zorlanan Yücespor'un işi zor gözüküyor. Lige geç hazırlanan ve lige girip girmeyeceği son haftalarda belli olan Kanlıcaspor transferlerinin yerine oturması ile sonradan açılabilir ancak ilk haftalarda alacağı mağlubiyetler sürpriz olmaz. M.Kemalpaşaspor'da alt sıralardan kurtulma mücadelesi vereceğini düşünüyorum. Lige katılmayacağını öğrendiğimiz İstinyespor'dan sonra düşecek iki takımı zirve yarışındaki ekiplerden alacakları puanlar belirleyecektir.  

2.grup 


Bu grupta denk güçlerin mücadelesi olacak düşüncesindeyim. Bu ligin gediklisi Selimiyespor son haftalara kadar zirve yarışında olacaktır.Eski profesyonel lig günlerine dönmek isteyen Küçükköyspor müthiş taraftar desteği ile favoriler arasında yerini alacaktır. Yaptığı transferlerle Bakırköyspor ve alt yapıdaki müthiş gücü ile çok zorlu bir deplasman olan Dolayoba zirve takibini sürdürecektir. Yılların tecrübeli ismi Aytaç İçten'i teknik patronluğa getiren Küçükçekmecespor'da grubun plaselerinden. Yaptığı birkaç takviye ile Sultanbeylispor'un da ilk beş içinde yer alacağını düşünüyorum. Ömerli Köyü ve kamptan dönen Mahmutbey her takımı zorlayacak ekipler. Geçtiğimiz yıllara nazaran genç bir kadro ile yola çıkan Balkanların temsilcisi Vardarspor , geçtiğimiz sezon başarılı bir performans sergileyen Ortaçeşmespor ile Bostancıspor'un bu grupta işlerinin zor olacağını düşünüyorum. Beykoz temsilcisinin en büyük avantajı iç saha maçları olacaktır.


3.grup

Birbirine denk takımların yer aldığı bir grup düşüncesindeyim. Bu ligin Shaktar'ı diyebileceğimiz Gazi Mahallesispor özellikle kendi sahasnda kolay kolay kaybetmez. Geçtiğimiz sezon Play-Off mücadelesi veren Galataspor'un bu sezon aynı başarıyı sergileyeceğini düşünmüyorum. Sezon başında yaptığı transferlerle tekrardan Bölgesel Amatör Lig'e hazırlanan Paşabahçespor yaşadığı sıkıntılardan kurtulursa grubun favorisi olacaktır. İki sezondur bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan Kuştepespor son günlerde takımında fire verse de bu grupta zirveyi zorlayacaktır.Yeni bir oluşum içindeki GOP Yeniköy ve Çatalca temsilcisi Kestanelikspor zorlu deplasmanlar olacak ancak onlar da deplasmanda zorlanacaklardır. Genç oyunculardan kurulu Merkezefendispor can yakar. Yeşilpınarspor, Kuruçeşmespor ve Kadırgaspor'un alt sıralardan kurtulma mücadelesi vereceği kanısındayım.  

4.grup

Bu grubun mutlak favorisi Büyükçekmecespor Belediyespor'dur. Bu grupta Büyükçekmece temsilcisini zorlayacak ekiplerden biri yıllarca profesyonel liglerde mücadel eden Hamza hocanın ekibi İstanbul Güngörenspor olacaktır. Çıksalın ve Dikilitaşspor'da zirve takibinde olacağını düşündüğüm takımlar. Yine genç bir kadro ve Serkan Kaya hoca ile yola çıkan Batı Trakyaspor ile Zara Ekinli zorlu deplasmanlar olacak. Son günlerde transfer çalışmalarını hızlandıran Dudulluspor'da plase ekipler arasında. İzzettin, Esenyurt ve geçtiğimiz yıllara nazaran daha düşük bütçe ile yola çıkan Çubukluspor'un alt sıralardan kurtulma mücadelesi verecekleri kanaatindeyim.

5.grup 

Denk güçlerin mücadele edeceği bir grup daha. Her takımın birbirinden puan alabileceği bir grup. Ama kanaatimce Kocasinan ve oynadığı hazırlık karşılaşmalarında futbol resitali sunan Osmaniye İstiklalspor favorilerimden. Bu iki ekip zirve de olmasalar dahi kesinlikle zirveyi tayin edeceklerdir. Kaynarcaspor deplasmanı her ekip için zor olacaktır. Genç oyuncuları ile dikkat çeken İstanbul Beylikdüzü ve Çayırbaşıspor ile kendi evinde her takıma kök söktürecek olan Yahya Kemal ve hazırlık maçlarındaki perfonması ile göz dolduran Tuzla Şifaspor plaseler arasında. Mecidiyeköyspor ve tesislerine yıkım kararı çıktıktan sonra oldukça moralsiz olan Alibeyköy Parsellerspor ile geçtiğimiz sezon ligden düşen ancak Bağcılar Güneşlispor ismi ile lige giren Bağcılar temsilcisi sürpriz peşinde olacaktır.


6.grup

Bu grupta zirve yarışında olacağını düşündüğüm 4 takım var. Herkes gibi benimde ilk iki favorim yaptıkları kalbur üstü transferlerle Şile Yıldızspor ve İstanbulspor. Bu iki ekibi zorlayacak en büyük adayım müthiş taraftarı ile İFA ve yeni bir oluşum içinde olan İstanbul Bafraspor olacaktır. Grubun sürpriz takımı olarak ise ciddi bir atılım içerisinde olan ve geçen sezon bütünleştiği seyircisiyle hafızalarda güzel görüntüler bırakan 1877 Alemdağ'ı görüyorum. Sultanbeyli Uzunderespor ve Çamlıcaspor'un  da kolay lokma olmayacağı kanaatindeyim. Gülsuyu, Şafakspor ve Taksimspor'un alt sıralardan kurtulma mücadelesi içinde olacaklarını tahmin ediyorum.

7.grup

Bu grupta da heyecanın son haftaya kadar süreceği kanaatindeyim. Maestro Alper Okutan önderliğinde Yenibosna, kendi saha ve seyircisi önünde kolay kolay kaybetmeyecek olan Boşnakların temsilcisi Yıldırımbosna, yaptığı transferlerle gözünü zirveye diken Ortaköy ile teknik direktörlüğünü Kadir Gemici'nin yaptığı ve camia olarak başarıya kilitlenmiş Soğuksuspor zirvenin takipçileri olacaklardır. Genç oyuncuları ile doksan dakika boyunca ısıran bir ekip olan Albayrak ile kalesine tecrübeli file bekçisi Özkan Ferhatoğlu'nu alan Ramispor zorlu deplasmanlar olacaktır. Sütlüce, Yeldeğirmeni, Çatalca İhsaniye ve Kurtköy'ün alt sıralardan kurtulma mücadelesi vereceklerini düşünüyorum.

8.grup

Bu grubun mutlak favorisi tecrübeli teknik adam Hüseyin Aydoğan'a imza attıran ve hedefini açıkça belli eden Feriköyspor olacaktır. Yaptığı flaş transferlerle Altıntepsi Makel A.Ş., taraftar desteği ile her maçını profesyonel havada oynayan Beykoz 1908 zirveyi takip edeceklerdir. Eski gücünden uzak Avcılar Belediyespor yine de bu grubun plaselerinden. Alt yapı fabrikası olan ve her sezon zirve yarışını sürdüren Bağlarbaşıspor da sürpriz peşinde olacaktır. Çatalca Öznakkaş, İstanbul Konyaspor, Küçükçekmece Yeşilovaesnafspor ve neredeyse tüm oyuncuları giden Bahçelievler Gümüşhanespor alt sıralardan kurtulma mücadelesi içinde olacaklardır. İki sezon üst üste şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselen Siirt İstanbul Y.Selimspor'un her türlü sürprizi yapacak bir takım olduğunu düşünüyorum.

9.Grup 

Kanaatimce Süper Amatör Lig'in en hafif grubu. Her takımın birbirini yenebileceği bir grup. Şahsi kanaatim bu gruptan şampiyon olacak takımın eğer takviye yapmazlarsa Play-Off'larda başarılı olamayacağı yönünde. Aslında çok erkenden belirtilmiş bir görüş ancak diğer gruplarla kıyasladığımda böyle bir düşünce içerisine girdim. Umarım yanılırım ve lig daha zevkli bir hal alır. Kim çıkar kim düşer diyorsanız çok ortada bir grup. Zirve yarışında Hasköy'ü avantajlı görüyorum. İkitellispor'da her türlü sürprize açık bir ekip olacaktır. 


10.grup

Bu grup için ölüm grubu, şampiyonlar ligi, el classico,galaksico ne derseniz deyin hepsinin altına imzamı atarım. Bence Süper Amatör Lig'in en zorlu grubu. Sezon öncesinde hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirlemiş ve ona göre takım kurmuş tüm takımlar neredeyse hepsi bu grupta. Kanaatimce bu gruptan çıkacak takım Bölgesel Amatör Lig'e çıkacak en büyük favorim olacaktır. Kim çıkar kim düşer dersek çıkanı tebrik ederim ama düşene gerçekten yazık olacak. Yaptığı transferlerle Yeşilköyspor, Arnavutköy Belediyespor, Alibeyköyspor, İstanbul Mesudiyespor ve Sekbanlarspor favoriler arasında. İstanbul Mesudiyespor gerçekten kapalı kutu. En büyük sürprizi onlardan bekliyorum. İstanbul Sinopspor, Beyoğlu Yeniçarspor plaseler arasında. Zorlu bir dönem geçiren yılların kalbur üstü takımı Leventspor'un adının yeteceğini düşünüyorum. Gürpınarspor her ekip için çok zorlu bir deplasman. Genç bir kadro ile sezona hazırlanan Yeniköyspor'da kolay pes edecek bir takım değil. Bu grup maçları Lig Tv'den yayınlansa Süper Lig maçlarından daha çok izleyiciyi ekranlara kitler diyorum.

Şu unutulmamalıdır ki özellikle amatör futbolda gününde olan takım kazanır. Kısaca favorilerde kaybedebilir. Amacım hiçbir takımı rencide etmek yada küçük görmek değil, böyle bir hadsizlik içerisinde asla olmam. Kazasız, belasız bir sezon geçirmeniz dileği ile. Tüm takımlara başarılar... YEREL FUTBOL AİLESİ

NeSTaVaRrO

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...