Pazartesi, Eylül 19, 2016

İASKF ve TFF sağlıkta sınıfta kaldı


Bayram öncesi İASKF ve İl Futbol Temsilciliği tarafından yapılan açıklamalarında Sağlık seminerine katılan ve sertifikalarını alan sağlık görevlileri 10 Eylül tarihinde başlayan Süper Amatör Lig maçlarında göreve alacaklar açıklamasına rağmen hafta sonu sağlıkçıları bazı futbol sahalarında göremedik.

Futbol sahalarımızın bir kanayan yarayı aktarmak istiyorum. Bir futbol müsabakasının başlayabilmesi için gerekli unsurlardan önemli ikisi, sahada emniyet ve sağlık personelinin hazır olmasıdır. Son çıkarılan 6222 sayılı yasa ile emniyet sorunu büyük bir ölçüde giderildi. Ancak, sağlık sorunu devam ediyor. Özellikle,  amatör futbol müsabakalarında sağlık personeli olmadan hakem maçı başlatıyor. Sağlık personeli ile kulüplerin ilgilenmesi benimsendi. Bu durumda sağlık işini ya saha komiserleri ya teknik sorumlular veya idareciler ellerinde bir şişe su ile halletmeye çalışıyorlar.

Bazen sağlık memuru gelse bile, o kişinin sporcu sağlığı ile ilgili donanıma sahip olduğu bilinmiyor. Sağlık çantalarındaki ekipmanlar yetersiz.


Küçükçekmece Halkalı Etap Sahası'nda Süper Amatör Lig 9.Grup'ta İkitellispor-İstanbul Malatyaspor takımları arasında oynanan karşılaşmada sağlık çantasının bulunduğu müsabakada Sağlıkçının bulunmaması büyük projesini gerçekleştirdik söylemleri ne yazı ki sözde kaldığı gözlenmekte.

Yeşilova Esnafspor-Feriköyspor müsabakasına atandığını söyleyen sözde sağlıkçı arkadaşa Saha komiseri sağlıkçı olduğuna dahil kimliği ve belgesi olup olmadığını sorduğunda yanında olmadığını söyledi.

Karşılaşmanın hakemlerini izni ile sahada kalan Sağlık personelinin yetersiz kalması üzerine saha dışına çıkarılan Feriköyspor sağlıkçısı yeninden saha içine çağrılarak her iki takıma da sağlık konusunda müdahalede bulundu.


Ayrıca, maçlara görevli gelen sağlık personeli müsabakalarda karşılaşabileceği yaralanmalar sağlık çantaları tam teçhizatlı olmalı. Amatör futbol müsabakalarında yeni sezonda tüm kulüplerimize sağlıklı ve başarılı müsabakalar diliyorum.

YAZI: YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...