Pazartesi, Eylül 19, 2016

Gol yağmurunda üç puan Kaynarcaspor'un

İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grup'ta Kaynarcaspor, deplasmanda Çayırbaşıspor'u 6-4 mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti ve haftayı lider kapattı. 

Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı'nda oynanan mücadeleyi Okan Akın yönetirken, Hakan Demirdöken ve Emre Devran da yardımcılıklarını yaptı. Yaklaşık 100 kadar sporsever de mücadeleyi takip etti. 

İlk atak ev sahibinden

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Çayırbaşıspor'dan gelse de kaleci Yusuf Alpercan başarılı kurtarışlarıyla tehlikeyi önledi. Bu pozisyonun ardından konuk Pendik temsilcisi oyuna ağırlığını koydu. Rakip savunmada yapılan hataları iyi değerlendiren Mavi Beyazlılar, 11. dakikada gelişen atakta arka direkte kendini unutturan Abdulkadir'in kafa vuruşuyla öne geçti. 

Hatalar farkı getirdi

Golün ardından ev sahibi ekip savunmasında yapılan hatalar farkın açılmasına neden oldu. 19. dakikada savunma arkasına iyi sarkan Yusuf Kaya, yaklaşık 35 metreden aşırtma bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Üç dakika sonra ise Recep'in sol kanattan ortasına kale sahasında dokunan Yusuf Kaya, skoru 3-0 yaptı. 

Hattrick yaptı, oyundan çıktı

Üst üste gelen gollerle iyice rahatlayan Kaynarcaspor'da günün yıldızlarından Abdulkadir, 25. dakikada ceza sahası sol çaprazından aşırtma bir vuruşla farkı 4'e çıkardı. Bu gole Çayırbaşıspor 33. dakikada Kadir Tekin'in golüyle yanıt verdi. 41. dakikada ise günün yıldız isimlerinden Abdulkadir, ilk yarının skorunu belirledi. Ceza sahasında yerde kalan 1991 doğumlu oyuncu, kazanılan penaltı atışını gole çevirerek hat-trick yaparken, pozisyonda omuzu üstüne kötü düşünce ilk yarı bitmeden oyundan çıkmak zorunda kaldı. 


Taktik değişikliği golleri getirdi
İlk yarıyı 5-1 geride kapatan ev sahibi ekibin kenar yönetimi, ikinci yarıya iki oyuncu değiştirerek başlarken, saha içinde de kaptan Arda'yı savunmanın önüne, stoperde oynayan Onur'u da santrafor pozisyonuna aldı. 

Bu değişim, Yeşil Beyazlılarda adeta doping etkisi yaptı. İkinci 45 dakikanın büyük bölümünde baskın oynayan Çayırbaşıspor, 48. dakikada taç atışıyla başlayan atakta Kadir'in pasını değerlendiren Onur ile golü buldu. Etkili olan ev sahibi ekipte Berkcan'ın 55. dakikada vuruşu ise direkten döndü. 

Rakibinin baskısını kırdığı dakikalarda hızlı hücumlarla gol arayan Kaynarcaspor, 78. dakikada Recep'in golüyle skoru 6-2 yaptı. 


Kaptan Arda'nın ataklarda büyük rol oynadığı ev sahibi, gole rağmen baskısını sürdürdü. 80. dakikada ceza sahası içinde çok iyi pas yaptı. Kale sahasında topu önünde bulan Onur, üçüncü vuruşunda topu filelerle buluşturdu. 86. dakikada ise kaptan Arda, sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez mükemmel vurdu ancak bu gol karşılaşmanın skorunu belirledi: 4-6


STAT: Çayırbaşı
HAKEMLER: Okan Akın
ÇAYIRBAŞISPOR: Ferhat, Mustafa Anıl, Furkan, Ömer Can, Onur, Fikret, Kadir, Taner, Berkcan, Arda, Tarık
TEKNİK SORUMLU: Mirze Sancak
KAYNARCASPOR: Yusuf Alpercan, Kerim Berk, Okan, Sergen, Furkan, Ömer, Abdulkadir, Metin Oktay, Tuncay, Yusuf, Recep, 
TEKNİK SORUMLU: Ergün Seven
GOLLER: Onur Aksoy (2), Arda Gençdoğan, Kadir Tekin (Çayırbaşıspor) / Kadir Tekin  Abdulkadir Polat (3), Yusuf Kaya (2), Recep Kılıçaslanoğlu (Kaynarcaspor)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER












Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.