Pazartesi, Eylül 05, 2016

'Süper Amatör'de takım sayısı artırılmalı'


Yılmaz AKTEPE/ 
Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı Seymen Gençtürk, Süper Amatör Lig takımlarından Yeşilova Esnafspor sezon açılışında İASKF ve TFF il temsilciliğini yönetenleri ağır eleştirilerde bulundu.


Başkan Gençtürk, "İASKF ve TFF il temsilciliğini yöneten başkanlarımız Amatör takımlarımızın yöneticilerini hayranlıkla izliyorum. Bakıyorum kura çekimine gidiyorlar ancak bunca eksikliklere rağmen herkes hayatından memnun maşallah kimse mikrofon alıp da arkadaşlara ne bir öneri sunuyorlar ne de bir eleştiri. Bakın sezon başlıyor İASKF ve TFF İl temsilciliğini yöneten başkanlarımız sağlıkla ilgili bir müjde verdiler. Evet yaparsalar kendilerini tebrik ederim ancak bizim istediğimiz sağlık çözümü statlarımız da maçlar sırasında (Akademi ligler bir örnektir) ambulans doktor veya gerçek sağlıkçıdır. Bu olmadığı süre sadece kendimizi kandırırız. Diğer bir husus çok takım tescilleniyor en güzel yaptıkları iş tesis yıktırmak. Bunun yanında takımları çoğaltmak şu an en zengin ilçe Küçükçekmece tesis adına inanın bizde takımlarımıza antrenman yaptırmakta zorlanıyoruz" dedi.
 
Seymen Gençtürk şöyle devam etti: "Yeni bir uygulama yapmışlar U15, U17 iki kategoriye ayrılmış düşme çıkma statüsü gelmiş. Bu doğru bir uygulama değil. Bence yanlıştan hemen dönülmesi gerekir. Kulüpler Birliği olarak amatör kurula önerimiz bu yıl olmasa bile bir sonraki sezon önce Bölgesel Amatör Lig'in tamamen kaldırılması, Süper amatör takımların takım sayıları artırılarak tam lig yapılması. 2. Amatör Lig'in tamamen kaldırılması, 2.Amatör Lig genç takımın kaldırılarak tek lig statüsüne geçmesi gibi birçok düşünce ve önerilerimiz var yoksa bu uygulamalarla sadece bol bol transferler yaptırarak kulüpleri maddi zarara uğratır ve liglerimize hiç bir şekilde kalite ve heyecan gelmez."

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...