Salı, Eylül 13, 2016

Fenerbahçe zar zor


TFF Bölgesel Gelişim Ligi 2.Hafta maçında 1.Bölge A Grubu’nda Fenerbahçe U16 Takımı, geçen hafta ligin ilk maçında güçlü Kartalspor’u 2-1 mağlup eden Eyüpspor’u ağırladı.

 İlk hafta maçı olmadığı için bay geçen Fenerbahçe, kendisini bir hayli zorlayan Eyüpspor’u on kişi kaldığı maçta 2-1 ile geçmesini bildi. Eyüpspor ise oynadığı futbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Çağrı Kaya-M.Emin Akkaya-Akın Aydemir hakem triosunun yönettiği maç karşılıklı ataklarla başladı. Eyüpspor 20.dakikadan sonra Fenerbahçe kalesini sağlı-sollu ataklar ve serbest vuruşlarla bunaltmaya başlamışken, Fenerbahçe’nin golü geldi. Muhammet Gümüşkaya'nın kullandığı kornerden gelen topa şık bir kafa vuruşu ile Kaan Türk Akgün, Fenerbahçe’yi 35.dakikada öne geçiren golü attı. İlk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.


İkinci yarı yine karşılıklı ataklara başladı. Fenerbahçe’nin oyuna hakim olarak götürdüğü mücadelede, Eyüpspor ise kontra ataklar ve araya atılan paslarla karşı kalede gol aramaya çabalarken, bu organizasyonların birinde penaltı kazandı. Araya ani olarak atılan pasla Eyüpsporlu Berkay Karahan ,kaleci Ahmet Furkan Özdemir ile karşı karşıya kaldı. Cenk Alptekin’in geç müdahalesi nedeniyle, kaleci Ahmet, Berkay’ı ceza sahası içinde düşürdü ve sarı kart ile cezalandırıldı. Berkay'ın kullandığı penaltıyı kaleci Ahmet Furkan kurtardı fakat hakem Çağrı Kaya, çizgi ihlali nedeniyle hem penaltıyı tekrarlattı hem de Ahmet Furkan’ı ikinci sarı karttan oyun dışına gönderdi. Ahmet Furkan’ın kırmızı kartı nedeniyle oyundan çıkan Enes Karataş'ın yerine giren kaleci Buğra Özçoban, Kerem Dere tarafından tekrarlanan penaltıyı kurtararak Eyüpspor'a gol şansı tanımadı.Penaltı akabinde gelişen atakta Fenerbahçe Oğuzhan ile 2.golünü buldu. Ani kontra atakta kaleci Kubilay ile karşı karşıya kalan Oğuzhan 60.dakikada skoru 2-0’a taşıdı. Eyüpspor 2-0 geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştırdı ve 72.dakikada Berkay ile ceza sahası içindeki karambolden Eyüpspor adına golü buldu:2-1
Maçın son anlarında Furkan Külekçi ,kaleci Buğra ile karşı karşıya ,vuruşunda top sağ direkten dışarı çıktı.Karşılaşma da 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

FENERBAHÇE: Ahmet Furkan-Batuhan-Burak-Gürkan-Cenk-Emirhan-Turgay-Kaantürk-Muhammet Gümüşkaya-Emre Nasuh-Oğuzhan (Buğra-Enes Karataş-Kaan Emin)
EYÜPSPOR: Kubilay-Nurettin-Eren-Kerem-Tuğra-Yavuz Selim-Berkay-Serhat-Can-Gülağa-Baran (Cemser-Furkan-Metehan-Alper-Ömer Faruk Batuhan-Eren Ustacan)

HABER: ARİF DOĞAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...