Perşembe, Eylül 08, 2016

Çınar: Antrenör kurs sistemi değişmeli


Esenler Öz Yavuzselimspor Teknik Direktörü Ayhan Çınar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun antrenör kurs sisteminde acilen değişikliğe gitmesi gerektiğini söyledi.

Antrenör lisans kursları için başvuruların 1 Eylül'de başladığını hatırlatan Çınar "2001 yılında aday antrenör Küçükçekmece kursuna katılıp bir üst kurs için 15 sene bekledikten sonra 18 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında Riva'daki UEFA B 1. etap kursuna davet aldım. Allah'tan bir keder gelmezse evraklarımı teslim ettim katılacağım. Sıkıntı şu: Bizlerin 15 sene yaptığımız antrenörlüğümüze hiçbir puan verilmemesi, iki sene antrenörlüğün yeterli görülmesi. 10 seneye 2 puan, 15 seneye 5 puan, 20 sene aralıksız vizesi olan antrenöre bir üst kursa katılım için davetiye gönderip ücret alınmaması gerekir" dedi.

"TFF'nin bizler için bir çözüm üretmesi lazım" diyen Çınar şöyle devam etti: "Değişen bir kural vardı, 3. Lig'de amatör lisansla oynanıyordu. futbolcu profesyonel olunca kulüpten lisansı alamama sıkıntısına düşmemek için amatör oynuyordu. Antrenör kursuna gidecek olanlar şu an mağdur oluyor. Bir üst kursa gitmek için 15 sene beklemek motivasyonu bozuyor, idealist olmayan antrenörün gardı düşüyor. Allah'ıma şükürler olsun bir yönden şanslıyım, Spor AŞ'de çalışıyorum. İdealist olarak geleceğin futbolcularını yetiştirme şansım var. Peki bu fırsatı bulamayan arkadaşlarımıza ne oluyor? Ülkem kaybediyor. Gelin sesimizi duyun, antrenör eğitim sistemini gözden geçirin. Yoksa İzlanda nasıl başardı, Almanya nasıl başardı, bunları çok konuşuruz.İyi yetişmiş bir antrenör yüzlerce iyi futbolcu demektir."

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.