Salı, Ağustos 09, 2016

Yetik“Öğreticinin Olmadığı Yerde Eğitim Olmaz.


Küçükçekmece Yeşilova Esnaf spor 2016-2017 Futbol sezonunda yeniden yapılanmaya giderek altyapının başına tecrübeli teknik adam Murat Aslanyavrusu’nu getirilmesinin ardından Yeşilova Esnaf spor Kulüp Başkan Vekili Salih Yetik, Açıklamasında Çocuğunu kulübe veren aileler, Yeşilova Esnaf spor 'a güvensin, altyapıya inansın, antrenörlerimize güvensinler dedi.
Yeşilova Esnaf spor Kulüp Başkan Vekili Salih Yetik açıklamalarda bulundu. Altyapıda ciddi bir çalışma yaptıklarını ve çok yetenekli oyuncuların olduğunu da söyleyen Yetik, A takıma çıkanlar şu anda görünenler. Görülmeyen arkadan gümbür gümbür gelen yetenekli oyuncularımız var. Yeşilova Esnaf spor altyapısı boş bırakılmadığı sürece A takımın hepsi altyapıdan çıkan oyunculardan oluşabilir. Bu oyuncuların hepsini de biz altyapıdan yetiştirdik anlamında değil. Bütün takımların aynı uygulamayı yapıyor artık. Son iki yıl, üç yıl içinde geriden gelerek, dışarıdaki takımlardan, çevremizdeki takımlardan oyuncular buluyoruz, onlarda altyapı olduğunu hissettiğimizde bizde bunu getirip işliyoruz ve takımımıza gönderiyoruz. Ama kendi altyapımızdan gelen oyuncularımızda var ve bunun meyvelerini bir kaç yıl sonra alacağız.

Çok Fazla bilgisi olmayan bazı aileler çocuklara müdahale ediyorlar.

Altyapıda görev yapan bütün antrenörlere teşekkürlerini ileten Salih Yetik. Öğreticinin olmadığı yerde öğrenme olmaz. Her şey şurda başlıyor, iyi niyetli insanlar, düzgün insanlarla çalışmamız gerekiyor. Bu insanların emeğine saygı göstermemiz gerekiyor, hatalarını da kabul etmemiz gerekiyor, başarılarında yanlarında olmamız gerekiyor. Biz başarıyı istemiyoruz, biz başarının sağlanmasını istiyoruz. Bugüne kadar yapılanları ben sen diye kabul etmek istemiyorum hiç bir zaman. Biz vardır, her şey birlikte yapılır.
Yeşilova Esnaf spor’un altyapıya önem verdiğini gören oyuncular Yeşilova Esnaf spor’a gelmek için can atıyor. Altyapıda top koşturan oyuncuların ailelerinin Yeşilova Esnaf spor 'a, antrenörlere güvenmesini isteyen Yetik, Ben şunu söyliyim, çocuklarımız demişken şu konuyu ısrarla söylemek istiyorum. Çocuğunu kulübe veren aileler, Yeşilova Esnaf spor’a güvensin, altyapıya inansın, antrenörlerimize ve bizlere güvensinler. Çok fazla futbol bilgisi olmayan bazı aileler çocuklara müdahale ediyorlar, bunun yapılmamasını istiyorum. Yeşilova Esnafspor bugün dışarıdan aldığı bir çocuğu 6 ayda 8 ayda A takıma çıkartabiliyorsa, bizim çocuklarımızın da kıymetini bilip A takıma çıkartabiliriz. Yaşı küçük çocukları şu anda A takıma çıkaramayacağımıza göre biraz sabretmemiz lazım. 14-15 yaşında yetenekli olan bir çocuk, bu yaştan sonra çevreden dolayı değişebiliyor ve beklenen yükselişi gerçekleştiremiyor, kayboluyor.


Bu durumun tek sebebi, herkes çocuğa karışıyor. O güne kadar başarıyı gösteren, hocası ve futbolcu idi. Bırakalım yine onlar devam etsin kimse karışmasın. Lütfen ailelerimiz, hocalarımıza ve çocuklarına güvensinler. Yeşilova Esnaf spor ne benim, ne hocalarımın, nede çocukların. Çocuklarımız buraya geldiklerinde 3 yıl, 5yıl oynadıktan sonra kulübü kendilerinin zannetmesinler. Onlar yeteneklerini geliştirirlerse zaten sistemin içinde bir yerlere geliyorlar. Yönetimimizi sakince bıraksınlar, çünkü herkes görevinin layıkıyla yapsınlar. Kulübümüz hepimizin, hiçbirimizin birimizden fazla değil” diyerek sözlerine ifade etti.

HABER:Yılmaz AKTEPE






Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.