Cuma, Ağustos 05, 2016

İstanbul'da yeni sezon öncesi iyileştirmeler yapıldı


İASKF ve İstanbul İl Temsilciliği, internet sitesinde yapılan açıklamada, 2016-2017 sezonu için yapılan iyileştirmeler hakkında bilgi verildi. 

Detaylandırılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Başlayacak olan 2016-2017 futbol sezonunun spor camiamıza hayırlı olmasını temenni ederken, tüm takımlarımıza başarılar dilerim.

Her sezon kitapçığımızın zamanında çıkmasına özen gösteren Amatör Kurulumuz, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonasına katılmasından ve ülkemizin yaşamış olduğu üzücü olaylardan dolayı 01.08.2016 tarihinde internette yayınlanarak yeni sezona başlamış bulunuyoruz. 

Her şeye rağmen çalışmalarımızı sürdürerek yeni sezonun daha sağlıklı ve kulüplerimizin mağduriyetlerini giderici düşünceleri hayata geçirebilmek maksadı ile ,

a)     Transfer bedellerinden 50,00 TL daha indirim yapılması ile geçmişte 750,00 TL olan transfer bedeli önce 50,00 TL daha sonra 150,00 TL ve bu günde 50,00 TL olmak üzere 500,00 TL’ye indirilmiştir.

b)    Gençlerimize önem vererek geçen sezon iki yaşı küçük sporcunun 18 kişilik kadroda yazılması zorunlu olup oynatma mecburiyeti yoktu. Bu sezon 9kişilik kadro ile dahi sahaya çıkacak takım bir yaşı küçük futbolcuyu oynatmak zorunda olmasını yasal olarak sağlanmıştır.

c)     Müsabakalarda aldığımız şikayetlerle sahte futbolcu oynatılmasına mani olabilmek için maç öncesi lisans kontrol mecburiyeti getirilmiştir.

d)    İkinci amatör kümelerde, tamamı yaşı büyük futbolcular oynarken bu sezon en fazla dokuz yaşı büyük futbolcular oynayıp, diğerleri genç futbolculardan oluşturulması zorunlu hale gelmiştir.

e)     Müsabakalarda yer alacak kadro listelerinde itiraz etme hakkı tanınarak imza hanesi açılmıştır.

f)    Müsabakalarda herhangi bir sebeple olumsuz hadiselere sebep olan takımlarımız, AFDK kararlarına göre ceza alacakları gibi tekerrürleri halinde bulunduğu ligden ihraç olmalarına sebebiyet vereceklerdir.



Değerli Arkadaşlar;

Ülkemizin içinde bulunduğu üzücü olaylar neticesi Türk insanı bütünleşerek Demokrasimize sahip çıkmanın en önemli mücadelesini vermektedir.

Yakaladığımız bu fırsatı spor yöneticileri olarak iyi değerlendirip maçlarımızda kardeşliği, dostluğu öne çıkartarak gençlerimize, sporcularımıza, taraftarlarımıza bu anlayışta olmalarını anlatarak sporun birleştirici, bütünleştirici bir etkinlik olduğunu vurgulayabiliriz.

Bütün bunlara imkan sağlanması için sorunlarınızı bilen Yönetim Kurulumuz, çalışmalarına ve Yöneticilerimize, takımlarımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize, saha komiserlerimize ve de tüm sporseverlere başarılar dileriz.



Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.