Cumartesi, Ağustos 20, 2016

'TÜFAD İstanbul antrenörlerinin kurumudur'

TÜFAD İstanbul Şubesi'nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bayrak değişiminin ardından yeni Yönetim Kurulu, kamuoyunu bilgilendiren bir basın açıklaması yaptı.

Dernekler masasına bildirilmesinin ardından resmi olarak TÜFAD İstanbul Başkanı olan Halit Önsen başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına Yönetim Kurulu üyeleri Nejat Öntaş, Mehmet Yorulmazlar, Hasan Aslan, Osman Erdoğan ve Aziz Akgün katıldı.

Yönetim kurulu kararı ile TÜFAD İstanbul Şubesi'nin yeni başkanı olarak seçilen Halit Önsen, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla okuduğu basın bildirisinde, başkan değişikliği ile ilgili yaşanan gelişmenin elzem olduğuna dikkat çekti. Ayrıştırıcı tutumun devam ettiğinin gerekçelerden biri olarak gösterildiği bildiride, "Bizler TÜFAD İstanbul Yönetim Kurulu olarak içimizde yaşadığımız bazı olaylar çerçevesinde uzun süreli kucaklayıcı ve uzlaştırıcı tutumlarımızı devam ettirmemize rağmen şu anda da görüldüğü üzere kavgacı, ayrıştırıcı bir tutum ve davranış devam etmektedir. Aslında demokratik olarak yeni bir yapılan sürecine girmek için yaptığımız Yönetim Kurulu toplantımızda yeni bir görev dağılımına gidilmiştir. 22 Temmuz 2015 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında aldığımız görev ve sorumluluk bayrağını nasıl daha ileri taşırız amacıyla yaptığımız yönetim kurulu toplantısında görev değişikliğine yönetim kurulu üyelerimiz ile gidilmiş ve bu görev değişikliği kararı oy çokluğu ile alınmıştır" denildi.

TÜFAD İstanbul'un birleştirici ve yol gösterici ilkesinden taviz vermeyeceğinin vurgulandığı bildiride, "Bizler bu süreçte asıl hedefi, belirttiğimiz gibi kavgacı bir tutumdan ziyade Türk futbol antrenörlüğünü ve spor taban birliklerini ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda birleştirici, eğitici ve yol gösterici bir hale getirebilmektir. Bugüne kadar ve bundan sonra da aynı ciddiyet, titizlik ve sorumluluk bilincine vakıf bir şekilde yapacağımızdan hiçbir üye ve spor kamuoyunun şüphesi olmasın" ifadelerine yer verildi.

'Tüfadcılık oynar duruma gelmiştik'
Basın Bildirisi'nin okunmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Başkan Halit Önsen ve Yönetim Kurulu üyeleri, bu bölümde gelen soruları yanıtladı.

Yönetim Kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile görevden alınan Rıza Çavuşoğlu'nun başkanlıktan alınması üzerine gelen soruyu, Nejat Öntaş şöyle açıkladı:

"Rıza Çavuşoğlu'nun karakteri ile ilgili bir tartışma içerisinde değiliz. Ama burada bir işleyiş vardı ve bize göre bu işleyiş yanlıştı. Bu yanlışların düzeltilmesi için büyüklerimizi araya koyarak, Rıza Başkanı üzmeden, kırmadan uygun bir şekilde anlatıp nasıl düzeltiriz diye düşündük. Ancak bu konuşmaların neticesinde hala aynı yerde olduğumuzu gördük. Çünkü bu süreçte en büyük zararı antrenörlerimiz görüyordu ama bunun farkında değildik. Çok ufak örnekler de verebilirim. İstanbul antrenörleri şu ana kadar hiçbir yerde ve hiçbir şekilde, sadece kendi içimizde TÜFADcılık oynar duruma gelmiştik."

'Rıza Çavuşoğlu'nu yönetim kurulumuz başkan seçti'
Görev değişikliğinin hukuka ve tüzüğe uygun yapıldığının belirtilmesi üzerine ilk seçimde Rıza Çavuşoğlu'nun yeniden aday olup seçimleri kazanma ihtimali sorulmasını, Başkan Halit Önsen, "Bizle çalışma isterse çalışırız. Bayrağı teslim ederiz. Ancak bir kişinin listesi değildi bu. Burada gördüğünüz bütün arkadaşlarımızın listesiydi. Biz kendi aramızdan Rıza Çavuşoğlu'nu başkan seçtik. Ve Yönetim Kurulu olarak da mevcut sebeplerden dolayı başkanlığı bırakmasını istedik. Oy çokluğu ile karar alındı" ifadeleri ile açıkladı.

'Bizim gündemimizde hizmet var, kongre yok'
Yönetim Kurulu'nda yapılan oylamada 8'e karşılık 5 oyun çıktığını belirten Hasan Aslan, her şeyin tüzüğe, hukuka ve yönetmeliklere uygun yapıldığını, yapılan yorumlara katılmadıklarını söyledi. "Bizim gündemimizde hizmet var, kongre yok" diyerek önceliklerinin devam eden projeler ve çalışmalar olduğunu vurgulayan Hasan Aslan, şunları ifade etti:

"Şu anda bize tek tek ismimiz kullanılarak bazı sosyal mecralarda hakaretler ediliyor. Bizim tüm hukuksal haklarımız saklı kalmak şartıyla bugünkü tarih itibariyle (20 Ağustos Cumartesi) bu hakaretler devam ederse, hepsiyle hukuk önünde mücadele edeceğiz. Çünkü şahsımıza, ailelerimize, ismimizle hakaretler ediliyor. Bu işlerde 'bize göre, size göre' diye bir şey yok. Kanunlar belli. Bizim koltuk gibi bir derdimiz olsaydı bizler karşı tarafta otururduk."

Üyelikten ihraç edilebilir
Rıza Çavuşoğlu'nun basın açıklamasında kullandığı ifadeler nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edileceğinin belirtildiği açıklamada, sosyal ağlarda TÜFAD İstanbul Şubesi'ne yönelik hakaret içeren yorumlarda bulunmaya devam eden antrenörlerin de Disiplin Kurulu'na sevk edileceği ve gerektiği takdirde üyelikten ihraç edileceği öğrenildi.

'Herkesin desteğini alarak yola çıkacağız'
Genel merkezden, TFF'den, Türkiye'nin ve İstanbul'un her yerinden tebrik telefonları aldığına dikkat çeken Başkan Halit Önsen, yeni dönem hedeflerini, "Yeni dönemde herkesle iyi olup herkesin desteğini alarak yola çıkacağız" ifadeleri ile açıkladı.

Görevde bulundukları sürede kaliteyi ön planda tuttuklarını ifade eden Başkan Halit Önsen, toplantının özetini, "Bizler İstanbul antrenörlerini bir adım daha ileriye götürmek için çalışacağızt" diyerek özetledi.

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER - MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.