Perşembe, Ağustos 04, 2016

Küçükçekmecenin futbolcu fabrikası, Futbol Okulu.


Küçükçekmece Belediye yaz Futbol Okulu, ‘Geleceğin yıldızlarını yetiştiriyoruz’ sloganı ile çıktığı yolda 800 çocuğa ulaştı. Temel futbol eğitimi alan çocukların çalışmalardan mutlu ayrılması gözlerden kaçmadı. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Spor Şefi Halil İbrahim Sarp, hedeflerinin yetenekli çocukları önce Küçükçekmece ilçesi amatör takımların altyapısına sonra da Türk futboluna kazandırmak olduğunu söyledi.
Küçükçekmece Belediyesi yaz Futbol Okuluna çocuklarını kaydettiren veliler çalışmalarda çocuklarını yalnız bırakmıyor. Tribünde meraklı gözlerle çalışmaları seyreden veliler çocuklarının mutluluklarına ortak oluyor. Çocuklarını güvenilir bir ortamda eğitim almaları için bırakan bazı veliler de kendi işlerine yönelip, çalışmalar sonunda çocuklarını almaya geliyor. Eğitimden memnun kalan çocukların da mutlulukları gözlerinden okunması dikkatlerden kaçıyor.
6-14 yaş arasındaki çocukların katıldığı yaz futbol okulu çalışmalarına oğlu Emre Yıldız getiren baba Ferhat Yıldız, çalışmalardan son derece memnun olduğunu dile getirerek, “Futbol okuluna yazdırmadan önce, Çok araştırdık ve sorduk, ciddiyeti ve disiplinli çalıştığını gördük. 2-3 gün denemek için oğlumu çalışmalara getirdim. Antrenörlerin çocuklarımıza davranışları ve ilgileri beni mutlu etti. Tamamen profesyonelce çalışan bir ortam olduğunu fark ettim. Çocuğumun bu yaz okuluna değil, Kış spor okulların devam edecek eğitim alarak devam ettireceğim” dedi.
Çalışmaların Altı noktada devam ettiğini kaydeden Spor Şefi Halil İbrahim Sarp, Çok iyi bir Eğitmen kadrosu ile çalışıyoruz. Çocukları çok fazla sıkmadan eğlendirerek futbolun temel becerilerini öğretiyoruz. Burayı bir eğitim yuvası olarak görüyoruz. Burası bizim için bir futbolcu fabrikası. Burada öncelikle hedefimiz çocuklarımızın, iyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu olmasını sağlamak ve çocuklarımıza spor disiplini ve kültürünü aşılamak. Futbol okulumuzda yetenekli olan çocuklarımızı öncelikle ilçe amatör kulüplerin altyapısına kazandıracağız, sonra da Türk futboluna kazandırmaya çalışacağız.




 HABER:Yılmaz AKTEPE




Hiç yorum yok:

Ataşehir Arenaspor zorlu mücadeleye hazır

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta lider Ataşehir Arenaspor bugün sahasında takipçisi Valide Tayfunspor'u konuk edecek.