Salı, Ağustos 09, 2016

Değişen oyun kuralları anlatıldı



Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Yaz Seminerleri'nde değişen oyun kuralları medya mensuplarıyla paylaşıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da yer alan genel merkezindeki Orhan Saka Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, MHK üyeleri, Hakem İşleri ve Temsilci İşleri Direktörü Baki Şahin, MHK Danışmanı Roberto Rosetti, eğitmenler, hakemler ve medya mensupları katıldı.

MHK Danışmanı Roberto Rosetti, Murat Ilgaz ile birlikte IFAB tarafından 1 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe konulan ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nda da uygulanan oyun kuralları değişiklikleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Başta bariz gol şansının engellenmesi ve penaltı vuruşlarındaki değişiklikler olmak üzere oyun kurallarındaki diğer önemli değişiklikler medyaya aktarıldı.

Toplantı öncesinde MHK Başkanı Yusuf Namoğlu şöyle konuştu:

"IFAB oyun kurallarındaki birçok maddede değişiklik yaptı. Çok önemli değişiklikler var. Böylesine büyük bir değişim ilk kez yapılıyor. Kulüplerimizin bizi davet etmeleri halinde kendilerine gideceğiz ve bu değişiklikleri kendilerine anlatacağız. Dün de Süper Lig'deki takımların teknik heyetlerine bilgilendirme yaptık. Bu değişikliklerle ilgili kulüpler özel idman yapma konusunda fikirbirliğine vardılar. Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dilerim."

Kaynak: TFF


Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.