Perşembe, Ağustos 11, 2016

'4. Lig kurulması mümkün değil'

Bölgesel Amatör Lig'deki kulüpler, TFF'nin düzenlediği istişare toplantısında 4. Lig'in kurulması talebinde bulundu. TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, talebi yanıtladı.

İstinye Orhan Saka Amatörler Evi'nde TFF'nin BAL kulüpleriyle düzenlediği toplantıda sorunlar dile getirilirken, 'Bölgesel Amatör Lig Kulüpler Birliği' çatısı altında bir araya gelen takım yöneticileri adına konuşan Pursaklar Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Turhan, 12 maddeden oluşan taleplerini, Ali Düşmez'e iletti. 

Oyuncularla sözleşme mümkün değil
12 madde içerisinde, kulüplerin oyuncular ile sözleşme yapamamasının bir dezavantaj olduğunun belirtilmesi üzerine Ali Düşmez, ligin amatör statüde olduğu için TFF'nin herhangi bir sözleşme yapmasının mümkün olmadığını, kulüplerin bu konuda oyuncular ile anlaşma yapmasının uygun olacağını ifade etti. 


'4. Lig kurulması mümkün değil'
BAL'daki takımların büyük yatırımlar yaptığı, yüksek bütçelerle takımlar kurup mücadele etmesine rağmen hem statü hem de haklarının korunmaması nedeniyle 4. Lig kurulmasının uygun olacağının belirtildiği maddeyi, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez şöyle yanıtladı: 


"TFF olarak biz, FIFA ve UEFA kurallarına uyan, yarı devlet statüsünde bir kurumuz. Dünyanın en çok profesyonel takımına sahip ülkelerinden biriyiz. Böyle bir durumda 4. Lig kurulması mümkün değil. Türkiye Futbol Federasyonu, kısa ve orta vadede 4. Lig düşünemez."
Yabancı futbolcu sorunu
Amatör liglerde izin verilen yabancı oyuncu oynatabilme maddesinin 3. Lig'de geçerli olmamasının kulüpleri olumsuz etkilediği, ayrıca bu oyuncuların yüksek taleplerde bulunması nedeniyle kısıtlama getirilmesi gerektiği belirtildi. 

Bu talebe Ali Düşmez, TFF uluslararası seviyede işleri yürüten bir kurum olduğunu, alt liglerde yabancı oyuncu oynatmaya kısıtlama getirdiklerini ancak önünü kesmediklerini söyledi. 

HABER: GÖKHAN TANER

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...