Pazar, Temmuz 03, 2016

Çokyaşar: Parayla değil, forma aşkıyla çalışıyoruz



İstanbul Süper Amatör Lig’de geçtiğimiz sezon şanssız bir dönem geçirerek küme düşen ve yeni sezonda 1. Amatör Lig’de mücadele edecek Kocamustafapaşaspor, yeni başkanıyla farklı bir misyon edinerek mücadeleye hazırlanıyor.

İstanbul’da sayılarının bir elin parmaklarını geçmeyeceği kadın spor kulübü başkanları arasına katılan Zeynep Pınar Ulus Çokyaşar, Fatih’te bir ilki gerçekleştirerek, yöneticilik kariyerini başkanlığa taşıdı. 1953 yılında kurulan Kocamustafapaşaspor’un geçtiğimiz günlerde yapılan kongresinin ardından bayrağı devralan Çokyaşar, “Parayla değil, forma aşkıyla çalışıyoruz” vurgusu yaparak kulüpteki yeni görevini ve hedeflerini, Yerel Futbol'a anlattı.



'Babamdan bana miras'
“12 yıldır kulüpte görev alıyorum” diyen Zeynep Pınar Çokyaşar, başkanlığa seçilmesini şu ifadelerle anlattı:


“2004 yılından beri kulüp yönetiminde aktif görev almaktayım. 2 dönem Fatih Kulüpler Birliği'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. 2008 yılından beri ve halen aktif olarak İASKF delegesiyim. Bu yıl yapılan genel kurulda öncelik mevcut başkanımız Oğuz Yıldırım’daydı ancak kendi içimizde almış olduğumuz bir karar sonrası oylama ve genel yönetimin seçimiyle başkanlığa getirildim.

Babam da eski futbolcu, hem amatör hem de profesyonel oynadı. Bu nedenle çocukluğumdan bu yana hep maçlardaydım. Kocamustafapaşa da benim doğduğum semt. Zamanında babamın da desteklediği, yönetiminde olduğu bir semtti. Babamdan devraldım ve bu şekilde de devam ediyorum. Şu an bu kulüp babamdan bana miras diyebilirim.

‘İşin mutfağında yetiştim, artık yeterli donanıma sahibim'

İşin çok fazla mutfağında yetiştim. Daha önce de bu teklifler geldi ama ben o donanıma sahip olduğumu düşünmüyordum. Bir işi de yaptığım zaman prensip gereği layığıyla yapmayı tercih ederim. Artık o donanıma sahip olduğumu, yeterli olduğumu düşünüyorum. Layığıyla da bu görevi yerine getireceğimi düşündüğüm için kabul ettim. Yönetim Kurulu arkadaşlarımın da takdiri ile bu göreve geldim.

‘İyi bireyler yetiştireceğiz'
Amacımız öncelikle iyi bireyler yetiştirmek. Yani futbolculuk hayaliyle yola çıkıp bütün işi, gücü, hayatı ıskalamayacaklar. Psikolojik ve hukuki anlamda profesyonel kişilerle çalışıp çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Eğer çocuk futbolcu olamazsa kendine bir iş kurabilecek, 30 yaşına geldiğinde boş gezen bir insan değil de vatana millete hayırlı bir yetişkin olacak.

'5 branşta sezonu açacağız'
Kulübümüz 2016 - 2017 sezonunda Futbol, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi ve Briç olmak üzere 5 branşta sezonu açacak ve sezon ortalarında araştırma ve görüşmelerimizin sürdüğü 6. branşımız faaliyete geçecek.

Futbolda takımlarımız Sedat Yıldız, Kadir Savsa ve Sinan Kara'ya emanet. A takım dahil tüm alt yaş kategorilerinde liglere katılıyoruz. Ayrıca, futbol okulumuz da haftanın 3 günü ikişer saat olmak üzere Namık Sevik Stadı'nda antrenmanlarını, akademisyen eğitmenler eşliğinde sürdürüyor.

Futbolun dışında voleybol takımımız da var. Teknik sorumluluğunu Figen Bakırdöğen'in yaptığı takımımızla Bölgesel Lig'de genç bayanlar kategorisinde k
atılacağız. Voleybol okulumuz temmuz ayının ikinci yarısında antrenmanlarına başlayacak. 

Bunun dışında pilates kursu açma girişimlerimiz devam ediyor. 




‘Kulübü ego tatmin yeri olarak göremeyecekler'
100 bin lira verenle sosyal sorumluluk projesinde yer alan yöneticinin söz hakkı aynı derecede olacak. Hedefimiz başarı ancak çok büyük paralarla değil.

‘Tüm fair-play ödüllerine adayız'
Çocuklarımızdan bu sözü aldık. Kırmızı kart görmeden sezonu tamamlayacağız. Hakem seminerleri için çalışmalarımız var. Hakem arkadaşlarımız gelip oyuncularımıza tüm kuralları öğretecek. Ayrıca futbolcularımız akademisyen hocalarımız sayesinde onların bakış açısıyla da olayları gözlemleyecek.



‘Parayla değil, forma aşkıyla çalışıyoruz'
A takımda biz, parayla ego tatmin ederek yapılan futbola ve spora karşıyız, tüm yönetim kurulu arkadaşlarım ve özellikle ben. Bizler, iyi sporcular yetişsin istiyoruz ama aynı zamanda da iyi birer olarak yetişsin istiyoruz. Hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Bu yüzden amatör ruhu, kelime anlamında da amatörlüğü, kendi kulübümüzde devam ettirmek istiyoruz. Bu anlamda bizim böyle 3-5 kişiye verip diğer takımın diğer çocuklarına haksızlık etme gibi bir düşüncemiz yok. Genel olarak bazı prensiplerimiz var. Tabii ki çocukların yol masrafları, bazı ihtiyaçlarını karşılayacağız ancak biz parayla anılan bir kulüp olmayacağız. Biz amatör futbol oynuyoruz, amatör futbol oynatıyoruz. Bazı kulüplerde yönetim kurulu üyeleri büyük paralar vererek, birkaç sezon keyfini yapıp gittiğinde kulüpler zor durumda kalıyor. Biz bunu da yaptırmıyoruz. Böyle bir prensip kararımız var.

Parayla değil, ruhla, forma aşkıyla çalışıyoruz.



‘Önceliğimiz semtin çocukları'
Takımın başına hocalar getirilir ama hocalar semtin çocuklarını değil de kendi çocuklarını gelirken getirir. Onlara ekstra maaşlar, paralar isterler. Bu sistem hep böyledir. Sonrasında hocalar bir şekilde anlaşmazlık olduğunda çocuklarıyla giderler. Kulüp gene sıkıntıya düşer. Başımıza gelmesine gerek yok ama bu tür olumsuz örneklerden de dersler alıyoruz.

Bizler semt kulübüyüz, tarihi semtlerin kulübüyüz. Bizim için öncelik semtimizin çocuklarını oynatmak, spor yaptırmak. Tabii ki iddiamız var, tabii ki başarıyı seviyor ve istiyoruz ama önceliklerimiz biraz daha farklı. Hırslara ve egolara yer vermiyoruz. Spora yer veriyoruz. Fair-play çerçevesinde bir spora öncelik veriyoruz.



‘Anne eli değmiş gibi aktivitelerimiz var'
Bizler okullardaki Okul-Aile Birliği modelini 2010 yılından itibaren kulübümüze uyarlardım. Kulüp-Aile Birliği kurdum. Kulüp üyelerimiz mevcuttur. Lokalimizin üst katı sadece bayanlara özeldir, onlara hizmet etmektedir. Bunun dışında yıl içinde de farklı etkinliklerimiz olur. Kermes gibi kulübe destek olan ya da bayanlara yönelik eğitimler, seminler, aktiviteler olabiliyor. Anne eli değmiş gibi aktivitelerimiz var; yaptığımız etkinliklerde çocuklara ev yemekleri, sağlıklı şeyler yediririz. Çoğu velilerimizden oluşan Kulüp-Aile Birliğimiz’de aynı zamanda köklü kulüp üyelerimizden de isimler yer alıyor.

RÖPORTAJ: ERDEM SAĞOLAN - GÖKHAN TANER
FOTOĞRAFLAR: ERDEM SAĞOLAN





Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...