Cumartesi, Temmuz 02, 2016

Gazipaşaspor altyapı oyuncularına teklif yağıyor


Geleceğin yıldızlarını ülke futboluna kazandırmak için futbol altyapısına yatırım yapan Gazipaşaspor'da birçok oyuncu teklif yağıyor. 

Yerel Futbol Bursa temsilcisi Serkan Arslan, kulübünün kurucusu ve Genel Koordinatörü Nafi Bilaloğlu ile başarılı çalışmalarının detaylarını konuştu. 

'Yetenekli çocukları seçiyoruz'
Yaz kış okulu birlikte yaptığımız bir çalışma. Dört yıldır beraber çalıştığımız 5 antrenör arkadaşımız nezaretinde bir ekibimiz var. Genelde doğru değerlendirmeler üzerine bir çalışmalarımızı yapıyoruz. Gelen çocuklara öncelikle bir teste tabi tutuyoruz. Yeteneklerini ölçüyoruz. Anne babaya futbola yatkın olup olmadıklarını söylüyoruz. Genelde futbola yatkın yetenekli çocukları alıyoruz. Çünkü bu işe yatkın olmayan çocukların alacağı eğitimle yaş büyüdükçe sıkıntı olacak. Çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Şu an 100 kişiye yakın sporcu topluluğuna sahibiz. Çocuklara futbolun temel tekniklerini, futbolla ilgili her türlü bilgiyi, yaşama dair ne kadar konu varsa onunla alakalı bilgileri aktarmaya çalışıyoruz. Hedefimiz önce iyi insan olmalarını sağlamak. Daha sonra sporcu arkasından gelecek. Ne kadar iyi bireyler yetiştirirsek vatanına memleketine faydalı olacaklarını düşünüyorum.


'Türkiye üçüncüsü olduk'
Biz okul kulüp işbirliğini çok iyi yapan bir kulübüz. Okul takımlarımız geçen sene Türkiye de küçüklerde ve yıldızlarda Türkiye üçüncüsü oldu ekibimiz. Orada oynayan oyuncularım zaten takip ediliyordu. U-13 ve U-14 takımımız Bursa da şampiyon oldu. Şampiyon olunca, Türkiye şampiyonasında Bursa’yı temsil ettik. U-14 takımımız Türkiye şampiyonasında ilk turu geçti. 2.Turu da Penaltılarda finalde kaybetti. U-13 Takımımızda Ankara Gençlerbirliği ile final maçı oynadı. Oda finalde kaybetti.

'Sporcularımıza transfer teklifleri geliyor'
Şimdi orda oynayan oyuncularımızı takip eden kulüpler var. Bize resmen oyuncularımızı transfer etmek için müracaat ettiler. Trabzonspor, Gençlerbirliği, Bursaspor bize, buraya kadar gelip istedikleri oyuncularla ilgili bize müracaat ettiler. Çocuklar için en doğru olan ne ise Ailelerle birlikte oturup karar vereceğiz. Alt kategoride ve üst kategoride oynayan 6-7 oyuncumuz ile ilgili İnegölspor ile bir görüşmemiz oldu. Ailelerle oturacağız, çocukların düşünceleri, fikirleri bizim için çok önemli, onları da öğrendikten sonra onlar adına doğru olan kulüp hangisi ise oraya doğru yönlendirmeye çalışacağız. Gazipaşa şu anda Geçen senede hem Bursa’ya, Hem İnegölspor’a oyuncular verdi. Vermeye de devam edecek. Marka olma yolunda ilerliyoruz. Önceliğimiz dediğim gibi İnsan yetiştirmek. İnşallah çok iyi bireyler yetiştiririz.

'Bütün okulları taradık'
Biz bu işe başladığımızda bütün okulları taradık. Sınıf sınıf dolaştık. Futbola yatkın olan çocuklar hangi sınıfta ise onları buraya yönlendirdik. Sağ olsun velilerimizde çok iyi anlayış gösterdiler. Yaptığımız bu projeye cidden destek veren gönül dostlarımız var, firmalar var, şahıslar var, Kurum ve Kuruluşlar var, Belediyenin destekleri var. Siz doğru şeyler yaparsanız insanlar sürekli arkanızda yer alıyor. Doğruları yapmaya devam edeceğiz. Her geçen sene verdiğimiz oyuncu sayısında artış var. Tahmin ediyorum 2-3 sene sonra profesyonel liglerde yetiştirdiğimiz oyuncularımız yer alacaklar. Kulüp olarak ta Hem maddi anlamda, hem manevi anlamda inşallah bunların çok büyük avantajını göreceğiz.


Tesisleşme ile ilgilide çalışmalarımız var. Sağ olsun Belediyemiz bu konuda bize yardımcı olacak. Büyükşehirle de görüşmelerimiz var. Saha sorunumuzu da çözersek tahmin ediyorum Gazipaşaspor alt yapıda Bursa da bir marka oldu, Türkiyede de bir marka olma yolunda ilerleyeceğiz.

'Kendi tesisimizi kurmaya çalışıyoruz'
Tesisi olmadan Bursa da her yaş kategorisinde şampiyon olan bir kadroya sahibiz. Sağ olsun Kurtuluşspor yönetimi, Kulübü bizlere tesislerini, kapılarını açtı. Burada spor okullarına belirli kira veriyoruz, tesisimiz olmadan her yaş grubunda ve kategoride tavan yapmış durumdayız. Tesisimiz olduğu taktirde çok daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.

'Destek veren herkese teşekkür ediyorum'
Bizlere destek veren Kurum, Kuruluş ve Şahıslara, Gönül dostlarına sevgilerimi sunuyorum. Gerçekten bu devirde destek vermek çok kolay bir iş değil. Bunun dönüşümü çocuklarımıza oluyor. Destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

HABER-FOTOĞRAF: SERKAN ARSLAN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.