Salı, Temmuz 12, 2016

Beykoz'da stadyum sıkıntısı had safhada.Yetkililer göreve




Merhabalar. Bu yazımızda Beykoz ilçemizdeki stadyum sıkıntısını ele alacağız. Yetkililerden yardım talep edeceğiz. Kulüplerimizin taleplerinden bahsedeceğiz.
Beykoz’da resmi maç oynatılan stad sayısı hali hazırda sadece 3. Bu sayı Avrupa yakasında neredeyse  ilçe başına ortalama 6-7 seviyelerinde.
İlçemizde Ortaçeşme,Paşabahçe ve Çavuşbaşı stadları ilçe takımlarımızın dışında Üsküdar ilçe takımlarına da hizmet vermekte.Üsküdar ilçesinde de yeterli sayıda stadyum olmadığı için Üsküdar kulüpleri de ev sahibi olarak Beykoz’daki stadyumlarda iç saha maçlarını oynuyor.Bu da işi daha da içinden çıkılmaz hale sokuyor.
Beykoz ilçemizde şu an itibarıyla yaklaşık 35 spor kulübümüz var.Aynı anda 14-15 kulübümüz lig maçlarını oynuyor.Bu kulüplerin A takım ve diğer kategorilerini de göz önüne alırsak haftalık 40-45 civarında maç oynuyorlar.Bu da hafta da yaklaşık 20-25 maçın iç sahada oynanması anlamına geliyor.Özellikle kış mevsiminde bir stad da günlük en fazla 2-3 maç oynandığı için takımlarımızın bir çok iç saha maçı Çekmeköy ilçemize bağlı Ömerli yada Alemdağ stadlarında oynatılmak zorunda kalıyor.
Ayrıca takımlarımız antrenman yapacak stad bulamıyor.Özellikle akşam 19.00-21.00 saatleri arasında Paşabahçe, Çavuşbaşı ve Ortaçeşme stadlarında aynı anda 4-5 takım antrenman yapmak zorunda kalıyor.Üstelik Ortaçeşme stadında aydınlatma da yok.Takımlarımız Beykoz çayırının kenarındaki aydınlatma ışıklarından yararlanarak antrenman yapmaya çalışıyorlar.
Beykoz'da bulunan kulüplerimiz ilçe çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için ilçemize hizmet ediyorlar.Yani sosyal bir iş yapıyorlar.Her türlü imkansızlıklara rağmen var olma savaşı veriyorlar.
Sayın yetkililer Beykoz gençliği ve kulüplerimiz stadyum istiyor.Spor yapmak için daha iyi imkanlar istiyorlar. Oldukça zor şartlarda çalışarak Beykoz’umuzu temsil etmeye, ilçemizin reklamını yapmaya çalışıyorlar.
Stadyum sıkıntısından dolayı bir çok maç hafta içi oynatılmak zorunda kalıyor. Kulüplerimiz ve futbolcularımız işlerinden ve okullarından izin almakta zorlanıyorlar. Çocuklarımız okullarına gidemediği için eğitimleri aksıyor.
Beykoz İlçe Spor Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımız artık bu soruna bir çözüm bulmalı.Bu kulüplerimizden önce sizin göreviniz sayın yetkililer. Kulüplere ve gençlere daha iyi şartlarda spor yaptırma görevi sizin göreviniz. Kulüplerimizin yanında olmalısınız. Gençlerin spor yapması için her türlü olanağı sağlamalısınız.
Malumunuz Beykoz 1908 stadı yıkıldı. Yenisini yapacağız dediniz ama yapmadınız. Yapıp yapmayacağınızda belli değil. Beykoz 1908 taraftarının haykırışına da gördüğüm kadarıyla sessiz kalıyorsunuz. Şahinkaya’da yapacağınızı söylediğiniz Beykoz Arena Stadında da çalışmalar tamamen durmuş durumda. Ne yaptığınızı,ne yapmaya çalıştığınızı anlamakta zorlanıyorum.
Bunu yanında Anadoluhisarı Spor Akademisi Stadı zaten futbol maçlarına kapatıldı. Spor eğitimi veren bir üniversitenin stadyumu kapatması da ayrı bir sorun. Sayın İlçe Spor Müdürüm Bülent Bey stadyumu kullanım hakkı bildiğim kadarıyla sizin yetkinizde. Ama yetkinizi kullanmıyorsunuz. Sizden bir an önce bu sorunu gidermenizi ve stadyumu Beykoz kulüplerinin hizmetine sunmanızı rica ediyorum.
Ayrıca Kavacık Stadımızda yıllardır atıl durumda. Kavacık kulübümüzün de ne kadar zor şartlarda hizmet vermeye çalıştığını yakından biliyorum. Siz aynı zamanda Kavacıkspor kulübümüzde Yönetim Kurulundasınız. Bu stadımızın da bir an önce hizmete açılmasını sizden rica ediyorum. Sayın yetkililer 2016-2017 sezonunun başlamasına yaklaşık 2.5 ay kaldı. Takımlarımız sezon antrenmanlarına başladılar. Gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorlar. Beykoz’umuzun stadyum sorunu acilen çözülmeli. Gençliğe yapacağınız en büyük hizmet kesinlikle onlara spor yapma imkanları sağlamak ve şartları iyileştirmek.
Ayrıca Kanlıca Stadımızın da akıbeti belli değil. Kanlıca kulübümüzde stad sıkıntısı çekiyor. Bunun yanında İstanbul Mesudiyespor kulübümüzün tesisi ve stadı yok. Stad yapılması konusunda onlarda yer arıyorlar ama bulabilmiş ve sorunu çözebilmiş değiller. Bu kulüplerimize de yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Sayın Yetkililer. Sizden ricamız. Sezonun başlamasına 2.5 ay kadar bir zaman kalmışken en azından başlangıç olarak Kavacık ve Anadoluhisarı statlarını faal hale getirin. Daha sonra diğer kulüplerimizin de sıkıntısının çözülmesi noktasında da gerekli çalışmaları yapacağınıza inanıyorum.
Kulüplerimiz çok sıkıntılı durumda. Gerçekten sizlerin yardımına ihtiyaçları var. Biz sadece kulüplerimizin sözcüsü olmaya çalışıyoruz.
Bu sorunları çözmek sizin için çok zor olmasa gerek. Yeter ki sizler çözmek isteyin. Bunun için önce bir adım atın. Ondan sonra da takibini yapın.

Kulüplerimiz adına bu sorunların takibini bundan sonraki yazılarımda da sürdüreceğim. Yaptığınız olumlu çalışmaları da bu sütunlardan duyurarak sizlere ayrıca teşekkür edeceğim.                     
Saygılarımla. Kolaylıklar diliyorum.
YAZAN.ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...