Salı, Temmuz 19, 2016

2016-2017 Sezonunda Görülmemiş Yeni Kurallar

Süper toto Süper lig,2016-2017 Turgay Şeren Sezonu, görülmemiş yeni kurallara öncülük edecek.Yeni sezonun başlamasıyla birlikte, bir çok yeni kuralda yürürlüğe girecek.


1-Çizgi hakem uygulaması 2016-2017 sezonu itibariyle olmayacak.

2-Kırmızı kartlık hareket,temas olmasa dahi kırmızı kart gösterilerek cezalandırılacak.Temas şartı aranmayacak.

3-Santra vuruşunun ileriye yapılması zorunluluğu kaldırıldı.Artık santra vuruşları geriye doğru da yapılabilecek.

4-Ekipman değişikliği için kenara gelen oyuncular oyunun durmasını beklemeyecek.Hakemden izin alarak oyuna dönebilecek.

5-İlk 11'deki oyuncu.maçtan önce kırmızı kart görebilecek.Onun yerine başka bir isim kadroya dahil edilebilecek.Yedek oyuncunun kırmızı kart yemesi halinde yeni bir isim kadroya eklenmeyecek.

6-Ceza alanı içinde bariz gol şansı içeren faul pozisyonlarında doğrudan üçlü cezaya(penaltı,kırmızı kart,oyundan men) sebeb olan karar hafifletilecek.

7-Penaltı öncesi kalesini terk eden kaleci sararacak,vuruş öncesinde ceza sahasına giren oyuncularda sarı kart görecek ve penaltı tekrar edilmeyecek.

8-Eğer sahaya yabancı biri(Oyuncu listesindekiler,yedekler,oyundan çıkanlar.kırmızı kart görenler,teknik heyet,yetkililer hariç)girer ve o sırada top da kaleye doğru gidip gol olursa ve sahaya giren kişi savunma oyuncusunu engellemez ya da topa hiç bir müdahalede bulunmaz ise gol geçerli sayılacak.


                                                   HABER:CANER KIZILER





Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...