Salı, Haziran 07, 2016

Yıldız futbolcu yetiştirilmez kendi yetişir

Yıldız futbolcu yetiştirilmez,yıldız futbolcu işler doğru ve planlı yürüyorsa belli oranda ve ölçülerde kendileri yetişir.

Alt yapılarda 'yıldız' ya da 'özel' futbolcu yetiştirilmez.Yıldız ya da özel futbolcu yetiştirme diye bir eğitim programı yoktur.Alt yapılarda doğru,amaca yönelik,bilimsel ve çocukların yaş düzeylerine yönelik eğitimler vardır.

Belli standartlara uygun futbolcu yetiştirirken,uygulanan eğitim doğru,bilimsel ve yaş düzeylerine uygunsa,genetik özellikleri farklı olanlar 'yıldız' futbolcu olurlar.Yani yıldız futbolcu yetiştirilmez,yıldızlığa uygun özellikleri varsa,verilen doğru eğitimlerin içinden kendisi yetişir.Ama bu kendiliğinen olur demek değildir.Doğru, bilimsel ve yaşa uygun eğitimin içinden kendisi ortaya çıkar.

Tıpkı tarlaya ekilen ekinlerin hepsinin başakları 1'e 40 gibi iyi verim sağlarken,bazı başakların 1'e 60,1'e 80  ve hatta 1'e 100 vermesi gibidir bu iş.Yani tarlanızın toprağı,o tarlanızın bakımı,ekim yöntemleriniz ve ekilen ürünün bakımı ne kadar zamanında ve doğru ise başaklarınızdaki tane verimi o kadar yüksek olur.

Özetle; Altyapılarınızda eğitiminiz,organizasyonlarınız ve üst yapı ile ilişkileriniz ne kadar doğru,yaş seviyesine uygun ve bilimsel ise oyuncularınızın çoğu iyi futbolcu,içlerinden bazıları da 'yıldız' futbolcu olurlar.



                                          HABER:CANER KIZILER


    

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.