Salı, Haziran 07, 2016

'Yarım kalan maça çok içerledim, gece uyku uyuyamadım'

İstanbul un köklü kulüplerinden olan 58 yıldır Türk sporuna hizmet eten sayısızı sporcu kazandıran eski adı ile Yedikule Demirspor yeni adı ile İstanbul Demirspor olarak Küçükçekmece ilçesinde kendi imkanları ile ayakta durmaya çalışan ve faaliyetlerini sürdüren İstanbul Demirspor Genel kaptanı Ahmet Çalık, Yılmaz Aktepe’in sorularını sizler için cevapladı.
Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
2015-2016 Sezon öncesi yaptığımız istişarelerde hedef olarak ahlaklı disiplinli sporcular yetiştirmek olduğunu bunun için hocalarımızı Doğan Pek ve Hakan Yıldırım ile birlikte şampiyonlukların gelip geçici olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık.
A Takımızda bunu başaramadık ve sonucunda 1.Amatör ligden 2.Amatör lige düşmüş olduk. Altyapıda düşündüğümüz ve planladığımız gibi geçti. U 19 ve U 14 Takımlarımızda grup şampiyonluğu yaşadık bunun yanında Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneğinin düzenlemiş olduklar 23 Nisan Mini Minikler turnuvasının en çentilmen takımı kupasını kazandık. Oynadığımı tüm karşılaşmalarımız dostça ve kardeşçe geçmiştir her hangi bir olay da yaşanmamıştır. Kırmızı kart sayımız çok azdır onlara pozisyon gereği olmuştur inşallah önümüzdeki sezon bunları askeriye indirmek olacaktır.
Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Kulüp olarak karşılaştığımız sıkıntılar bütün Amatör kulüplerin sıkıntıları hafta içi maçlar hep sıkıntı yaratıyor. Kulüpler için okullara izin yazısı yazmak devamsızlığı olanlar maç günü sınav olanlar sporcularımız oldu ve bunlar kulüpleri hep sıkıntıya sokmuştur. Bunun dışında pek sıkıntı yaşamadık diye biliriz. İstanbul Demirspor kulübü olarak ufak tefek sıkıntılar, sorunlar olmuştur bunlarında üstesinden tabiî ki gelmişizdir. Küçükçekmece Belediyemiz ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneğinin katkı ve destekleri biz kulüplere verdikleri desteği göz ardı etmemek gerekir onlara buradan çok teşekkür etmek istiyorum.
Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
1958 Yılında kurulan ve Türkiye’nin köklü kulüplerinden bir olan İstanbul Demirspor kulübümüz maalesef ne camia olarak nede Taraftar olarak yeterli desteği görebilmiş değildir. Bizim taraftarımız kendimiz bide futbolcularımızın velileri onun dışında pek taraftarımızı yoktur.
Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
Hepsinin ayrı ayrı güzellikleri olan maçlar var. Özelikle final maçları daha heyecanlı oluyor ama bu sezon pek yaşadım dersem yalan olur.
Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
Yöneticilik hayatımda ilk defa yaşadığım ve çok üzüldüğüm A Takım maçı 75.Dakikada yarım kalan Çapaspor maçı oldu. Yarım kalmasına çok içerledim ve en çok üzüldüm gece uyku uyuyamadım düşünmekten nedeni de yöneticilik hayatımda ilk defa başıma gelmesi ve maçımız yarıda kaldı.
Bunun dışında maçlarımızı kazanmak veya kayıp etmek beni pek üzmez ile bu maçı kazanacağız veya alacağız diye bir düşüncem yoktur. Hep söylerim iyi olan kazansın çünkü skorlar üç ihtimalidir. Galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik üzerine kurulmuş bunun dışına bir şey yoktur.
Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
Doğrusunu söylemek lazımsa bu soru biraz zor soru onun için ben takımda oynayan tüm sporcularımın sahaya çıktığında elinden ne geliyorsa onu yaptıklarından eminim onun için hepsi benim için çok değerliler ayrım yapmak doğru olmaz.

Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
İstanbul Demirspor Kulübünüzün amacı genlere spor yaptırmak düşüncemiz ve felsefemizi biz amatör olarak ne kadar genç kardeşimize ve çocuklarımıza ulaşıp onlara en iyi bir düzeyde ailesine ve topluma iyi birey olarak yetiştirmek ve tek isteğim onlara güzel bir gelecek sağlamaktır.
Kulüp Olarak daha ileriye gitmek içinde tesis ve antırman sahamızın bir an önce yapılıp çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirmek olacaktır.

Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Bize bu imkanı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Tüm spor camiasına ve sporcularımıza ve onları yetiştiren ailelerine sevgi ve saygılarımı sunarım.



























Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.