Perşembe, Haziran 16, 2016

'Sorsan Premier Lig topçuları, ama topa vuramıyorlar!'


Küçükçekmece İlçesinin yeni kulüplerinden olana İstanbul Balkanspor Kulüp Başkanı Rıdvan Vatansever, "Futbolcu diye karşımıza gelip kendini pazarlayan kişiler sanki Premier Lig topçusu ama sahaya çıktıkları zaman Uganda 3. Ligi’nden gelmiş gibi topa vurmaktan, iki metreye pas atmaktan acizler" dedi.

Sezonu değerlendiren Vatansever'le yaptığımız röportaj şöyle:
                                       
Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz ne idi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Sezon öncesi hedefimiz yeni kurulan bir kulüp olmamızdan dolayı elimizdeki sporcu gruplarına göre liglere katılıp maç skorlarına hiç bakmadan, takılmadan bugüne kadar yaptığımız güzel çalışmalara yakışacak şekilde maçlarımız fair-play çerçevesinde tamamlamak. Bu vesileyle A-Takım, U-19,U-13 ve U-11 olmak üzere dört kategoride liglere girdik ve son maçımıza kadar sahaya çıkıp mücadele ettik. Hayırlısı ile kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde maçlarımızı bitirdik.
Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız?
Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım hayatlarının bir bölümünde lisanslı olarak sporla uğraşmış kişilerdir. O zamanlar kulüp başkanına, yöneticisine, hocasına ve birbirlerine sevgi ve saygı vardı. Forma aşkı futbol sevgisi vardı. Gördük ki değişen ve bozulan dünya ile bunlarda uçup gitmiş. 

Futbolcu diye karşımıza gelip kendini pazarlayan kişiler sanki Premier Lig topçusu ama sahaya çıktıkları zaman Uganda 3. Ligi’nden gelmiş gibi topa vurmaktan, iki metreye pas atmaktan açizler. Senin daha önce Söğütlüçeşmespor kulüp Mevlüt Başkan’ı röportajında bir cümle söylemişti, çok hoşuma gitmişti. “Lafa geldi mi Mercedes, harekete geldi mi Murat 124 bu sözü yerinde kullanmıştır
Allah’ın sevdiği kullarıymışız ki bize bazı şeyleri çok çabuk gösterdi. Bizi gerçeklerle yüzleştirdi. Bizde gerekli dersi çıkardık. Şükürler olsun.
            
Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Camia ve taraftarlardan yeteri derecede destek görebilmek için önce sahada başarı önce sahada başarı gerekir. Şimdilik maddi destek biz yöneticiler ve sponsorlar tarafından karşılanmakta. Yönetim ve denetim kurulu olarak toplam 20 kişiyiz. Herkes olayın içinde giriyor. Birçok Balkan kökenli iş adamı olmasına rağmen herhangi bir destek göremedik.
 Bu güne kadar Kulüpler ve Dernekler hep istemiş hazıra beklemiş. Birinin kapısını çalınca bir çay kahve içmeye hal hatır sormaya gitsek bile Kulüp Derneğiz diye hemen “Ne istiyorsunuz?” sorusuyla karşılaşıyoruz. Buda beni çok üzüyor. Onlara varsa bir bardak sıcak çay kahve içmeye geldiğimizi söyleyince mahcup oluyorlar. Hep Alan taraf olmuşuz. Biraz insanlara, esnafa bir şeyler verip kendimizi spor kulüpleri olarak doğru anlatmamız lazım. Bizleri yanlış tanıyorlar. Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi ve Kulüpler Birliği gerek araç gerek saha ve gerekse malzeme konusunda bizlere destek verip yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi ve neden?
En çok sevindiğim maç 28 Şubat 2016 Pazar günü oynadığımız ve tarihimizdeki ilk maç olması dolayısıyla Hürriyet Eğitim maçıdır. Maçı 3-1 kazandık. Buda biz yöneticileri ve camiayı çok sevindirdi. Çünkü bu maç 1,5-2 yıllık çalışmalarımızın meyvesi oldu.
  Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi ve neden?
Kendi sahamızda oynadığımız ve 2-2 biten Kayaşehir maçıdır. Nedenine gelince: Dakika 89,sağ bekimiz 85-90 metre top sürüp gol atıyor. 2-1 öne geçiyoruz. Doğal olarak seviniyoruz ve herkesin şahit olduğu gibi hakemin egosu yüzünden o kadar kişiniz emeği ve alın teri boşa gidiyor. 3 saniyede kendi sahana geç yoksa seni atarım.” cümlesini söyleyip sporcumuzu 2. Sarı kartın ardından attı. Peşinden yönetici arkadaşımızı ve hocayı kulübeden attı ve uzatmalarda yediğimiz golle maç 2-2 bitti. Lider olacakken bir anda kendimizi 4. Sırada bulduk. Buda bizim için kırılma maçı oldu ve konsantrasyonumuzu kaybettiğimiz maçtır.
Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncu hangileridir?
 Yeni kurulan bir kulüp olmamızdan dolayı 22 tane sporcu ile anlaşıp lige girdik. Bu 22 kişiden son maçımıza kadar gelip bizi yarı yolda bırakmayan terini son Damlasına kadar akıtan Selim, Zekeriya Demirkol, Mustafa, İbrahim Albay, Serdal Reçber, Can Demir, Muhammet ve Fatih kardeşlerimize teşekkür ederim. Diğer kalan 14 kişiye ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar ahlaklı sporcu olduklarını gösterdiler.
Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesi için sizce yapılması gerekenler nelerdir?
Kulübümüze tesis kazandırıp gelir getirecek projeler geliştirip bu işi seven, sahip çıkacak sponsorlar ile önümüze bakabiliriz.
Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Kurulduğumuz ilk günden beri yanımızda olan bize yol gösteren kulüpler birliği başkanımız Sayın Seymen Gençtürk’e, genel sekreter Sayın Recep Kelment’e, TFF yönetim kurulu üyesi Sayın Cevat Ay’a, ilçemizde bulunan fikirleriyle bana yol gösteren değerli kulüp başkanlarına, milli takımda altyapıda kaleci antrenörü Sayın Murat Yılmaz hocamıza ve basının değerli neferi yağmur çamur demeden bizlerin kahrını çeken, her anımızı ölümsüzleştiren Sayın Yılmaz Aktepe’ye teşekkür ederim.
Röportaj: Yılmaz AKTEPE





























Hiç yorum yok:

Feriköy Kullar'dan üzgün döndü

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Feriköyspor kendisi adına son derece kritik maçta deplasmanda Kullar 1975 Spor'a 1-0 mağlup oldu.