Çarşamba, Haziran 01, 2016

Sağlık görevlisi yetiştirme semineri başladı

Uzun yıllardır yeşil sahalarda en önemli sorun olarak görülen sağlıkçı problemi tarihe karışıyor. Sağlık Bakanlığı ile TFF arasında gerçekleştirilen protokol ile Sağlık Görevlisi Yetiştirme Semineri dün start aldı.

Dün İASKF'nun Orhan Saka Amatörler evi'nde düzenlenen toplantı sonrasında yaptığı açıklamada konuya ilişkin bilgiler aktarıldı.

İASKF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Amatör kulüplerimizin en önemli sorunu olan maçlarda sakatlanmalar esnasında sahalarda sağlıkçı olmadığından şikayette bulunmaları, başta Genel Başkanımız olmak üzere Yönetim Kurulumuzun konuyu Sağlık Bakanlığımıza taşıyarak 4 yılın neticesinde hizmeti gerçekleştirmiş 30.05.2016 tarihinde Orhan Saka amatörler evinde sağlıkçı eğitimine başlanmıştır.

Kardeşini spor sahasında kaybeden Genel başkanımız Ali Düşmez, bürokrasiyi aşarak bakanlar kurulu karası ile müsabakalarda sağlıkçı bulundurulmasını yasa haline getirmiş, ve Sağlık Bakanı ile Spor Bakanımızın huzurunda yapılan protokolle sağlık personeli için eğitime başlanmıştır.

2016-2017 sezonunda maçlara atanacak olan sağlıkçılarımız için büyük katkı veren başta Sağlık Bakanımıza, Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar’a ve de tüm hizmeti geçenlere yürekten teşekkürü borç biliriz."

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...