Pazartesi, Haziran 13, 2016

Hedefimiz Şampiyonlar Ligi


Küçükçekmece İlçesinin tek Kadın futbol takımı olan ve bu sezon göstermiş olduğu performansla şampiyon olarak Türkiye Kadınlar 2.Ligi'ne çıkma başarısını gösteren Küçükçekmece Akdeniz Nurçelikspor'un hem başkanı hem futbolcusu olan Nurcan Çelik, Yılmaz Aktepe'nin sorularını yanıtladı.
       
Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
1994 yılında futbola başladım. Sırasıyla; Bursaspor, Gemlikspor, Yalıspor, Dostlukspor, Zeytinburnuspor ve Milli Takım'da forma giydim. Şu an ise kendi kulübüm Akdeniz Nurçelikspor’da hem başkan hem oyuncu olarak görev alıyorum.
Futbola nasıl başlaman nasıl oldu?
 Galatasaray’da bir oyuncuya platonik şekilde Aşık olmam ile futbola başladım. O dönem Galatasaray'da forma giyen Kosecki adlı oyuncuya hayranlığım ile kendimi bir anda futbolun içinde buldum.
Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Sezon öncesi hedeflerimiz 2. Lige yükselmekti. Fakat sezon hazırlıklarına oldukça geç başlamamızla beraber iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik dolaysıyla oyuncular bu konuda biraz sezona endişeli başladı.
 Sezon başı üst lig takımlarından biriyle bir hazırlık maçı aldım ve oyuncularımızın güçlü rakiplere karşı kaçının hazır olup olmadığı konusunda bir ön görü edindim. Yedek kadro ağırlıklı çıktığımız maçta gördüm ki ilk 11 oynayan 5 oyuncum lige hazırdı.
 Kıbrıslı oyuncularımızın da kadroya dahili durumunda ve öncesinde almayı planladığımız 3 oyuncunun da transferiyle kafamızda bir kadro oluşturduk ve bu oyuncularla sezonu tamamlayarak 3.ligin 1. Grubundan lider çıkıp ardından Play-Offl‘lar da güçlü rakiplerimizi eleyerek kadınlar 3.ligin Türkiye 2. Si olarak hedefimiz olan 2.lige ulamış olduk.
Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
 Sezon boyunca karşılaştığımız en büyük sıkıntı; Takımızın 4 as oyuncusu Kıbrıs’ta ikamet ediyor ve oradan gelip gidiyor bunların 2 ‘ si öğrenci diğer 2’side öğretmen dolayısı ile müsabaka pazar günü ise cumartesi gelip pazar akşamı dönüşleri olmak zorunda oluyor. Geliri olmayan bir ligde kulübümüz adına bu oldukça ağır bir masraf. O kalitede oyuncular da bulmak ülkemizde oldukça zor. Dolayısı ile şartlarımızı zorlayarak fedakârlık yaparak bu finansal yükünü karşıladık.
 Bu sezonu sponsorsuz kendi İmkânlarımızla ve birkaç firmadan göğüs reklamları alarak  küçük bütçeli gelir kaynakları sağlamaya çalıştık. Bir de saha sıkıntımız vardı tabi bizi isyan ettiren!  İlçemizin takım sayısı oldukça fazla. Haliyle saha ve saat sıkıntısı tüm kulüplerin isyan bayrağını çektiği konu. Yarı saha çalışmak zorunda kalmakla beraber birde saat sıkıntımız vardı. Tüm kulüplerin aynı saatte çalışmak istemesi Kulüpler Birliğin de zorlamıştır ki bizde dahiliz bu duruma.  Tüm sezonu neredeyse bireysel idmanlar yaparak hazırlanmaya çalıştık diyebiliriz. Çünkü idman saatlerimiz ne çalışan sporcuya nede okuyan sporcuya uyuyor.
Camia ve taraftardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Takım halinde yalnızca resmi müsabakalarda bir arada olduğumuz doğrudur.  Yine de bu sorunlar başarımıza engel olamadı. Fakat gönül isterdi ki başarıyı hedefleyen ve başarılı olan tüm kulüplerimize daha fazla kolaylık sağlansın. Sonuçta yaşadığımız yerde kendi ilçemizi temsil ediyoruz. Daha fazla destek verilmeli. Bir çok ilçeyi baz alırsak kadın futbolu olarak en sevilen ve saygı duyulan bir ilçedeyiz. Bunu kalben söylüyorum buranın halkının samimiyeti, desteği, yardımseverliği, spor ‘a bakış açısı, benim ve oyuncularımın gözünde çok başka bir yerde. Bundan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz bizi seven, koruyan, kollayan ilçe halkına. Bizim Küçükcekmece Akdeniz Nurçelik spor kulübü olarak hedefimiz şampiyonlar liginde ülkemizi ve Küçükçekmece ilçemizi temsil etmek. İnsanın inandığı bir yolda yürümesi hedefe daha çabuk varmasını sağlar.

Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisiydi?
En çok üzüldüğüm maç 2 Puan kaybettiğimiz CFS Bağcılar maçıydı. Kart cezalısı oyuncularımızın olması ve genç oyunculara şans vermemiz bize 2 puan kaybetmememize neden oldu.

Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi? Neden.
En unutamayacağım maç Aslında bu sezon 2 maçta benim için en heyecanlı ve ayrı bir haz aldığım maçtı. 1.si Bakırköy zara maçı. Bir diğeri ise kendi grubumdan 2.ci çıkan ve Play- Off eşleşmelerinde tekrar karşı karşıya geldiğimizi rakibimiz Fatih vatan Spor.
 Bakırköy zara maçında inanılmaz bir yağmur vardı. Kayak malzemesi olsa inanın müthiş su kayağı yapılırdı. Zemin o denli suyla kaplıydı.
İlk yarıyı oyun üstünlüğümüzle 2 -0 önde kapattığımız maçta 2. Yarı rakibin oyuna hızlı başlamasıyla yarı sahamıza oyunu yığmaları ardından kazanılan bir serbest vuruşla kaleye atıkları serbest vuruşu kaleci Naz’ın elinden kaçırması sonucu rakibin farkı 1 e indirmesi bizi oldukça zorlamıştı. Golün ardından rakibin moral bularak daha istekli oynaması ve savunmamızı zorlamış ve bir pozisyonda savunma oyuncumuzdan dönen topu rakibin gelişi güzel vurarak kaleci Naz’ın gelen şutu estetik plonjonuyla kurtarması maçın kader anı olmuştu.
 Maç’ın son dakikaların da orta saha oyucumuz Güneş ‘in ara pası ile Dilek Özbiler’i buluşturma anında Dilek Özbiler in üstün yeteneği ile atmış olduğu golle durumu 3 -1 getirerek tüm oyuncuları ve teknik ekibi soluklandırmıştı.
 Fatih Vatan Spor maçı, Beşiktaş Çilekli Tesislerinde oynadığımız Fatih Vatan Spor maçında ise 90 dakika eşitliğin bozulmadığı 80. Dakikasında Melike Şahin kırmızı kartla oyundan ihraç edilerek 10 kişi kaldığımız maçta hakemin düdüğü ile sonlanan 90 Dakika da uzatmalara gidildi.
 10 kişiyle sürdürmek zorunda kaldığımız anların 113 dakikasında Dilek Özbiler’in üstün yeteneğinin sahne aldığı an takımı 1 -0 öne geçirdi.  Eksik olmamıza karşın rakibinize karşı oyun üstünlüğü sağlamak Dilek Özbiler’in 2. Kez sahne alması ile gelen 2. Golle izleyenlere adeta  “ Yok benden başka bir ben daha onun için iyi izleyin “ der gibi bir andı. Gerçekten muazzam bir yetenek, muazzam bir oyuncu.  O kalitede bir oyuncu ile çalışmak müthiş bir keyif.
Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri? Neden?
En beğendiğim oyuncular, Öncelikle tüm oyuncularımız başarılı bir sezon geçirdi. Bundan dolayı buradan hepsini tekrar kutlarım. Bunların içinde tüm sezon değerlendirildiğin de, performanslarıyla biraz daha öne çıkan sporcularımız şunlar oldu.26 maç 90 dakika aynı performansı sergileyen orta saha oyuncum İsmigül İnanılmaz çalışkan, teknik kapasitesi yüksek, defansif ve ofansif özelliği eşit kullanan sonuç odaklı bir oyuncu.
Tabi birde hemen yanında oynayan orta saha oyuncumuz Nazlı Ateş Güneş, var keza oda aynı özelliklere sahip bileklerine bir o kadar hakim, teknik kapasitesi yüksek, fiziksel zayıf olmasına karşın inanılmaz mücadeleci bir oyuncu. Sağ çizgi, sol çizgi, forvet hattını fazlasıyla iyi kulla bilen Dilek ise anlatılmaz izlenir. Kaleci Ceyda’mızda kendini fazlasıyla geliştiren oyuncularımız arasında yer alıyor. Melike ise fizik gücü iyi olan alt yapısı atletizm olan sonuç odaklı takımımızın 23 golle gol kraliçesi. Stoper Yeliz ise soğukkanlı futbolu ile takımın lideri. Eski milli takım stoperi, takımımız adına büyük bir tecrübe.

Kulübünüz bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapması gereken nelerdir?
Kulübümüzün hedefleri ve amacı, bir kadın futbol kulübü olarak kendi tesisimize kavuşmak bu birinci önceliğimiz. Kulübümüz sporcularının profili şöyle anlatabilirim genellikle gelir durumu orta seviyede olan ailelerin çocukları yani ihtiyaçlı çocuklar. Bunun yanında yetimhaneden gelen sporcularımızda var. Buradaki esas amaç,  sosyal sorumluluk üstlenmek. Bu çocukları topluma sağlıklı bir birey olarak kazandırmak. Bunun yanında sporcularımızın, kişisel gelişimine katkı koyacak her türlü olanağa sahip olmak. Bunu söylemekteki kastım şu, hem kendi yaptığı sporda mükemmelleşmesi; hem de normal eğitimlerinin en üst seviyede olması.
 Tabi bu amaçladıklarımız doğal olarak maddi imkânlarımızın oluşu ya da olmayışı ile doğrudan ilişkili. Bu anlamda da bizim bu hedeflerimize değer veren katkıda bulunmak isteyen sponsorların çıkması bizi çok memnun eder.


















Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.