Cuma, Haziran 10, 2016

Gergin maçta kazanan çıkmadı



2.Amatör 4.Grupta zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede lider Başakşehir İkitelli Köyiçi, Özyarımburgaz'ı Halkalı Etap Stadında konuk etti.

Başakşehir İkitelli Köyiçi maçı kazanıp şampiyonluğunu ilan etmek istiyordu. Özyarımburgaz ise ilk maçta devirdiği rakibini tekrar yenerek şampiyonluk yolunda farkı 1'e indirmek amacındaydı. Maç öncesi her iki takım oyuncularının hırsları adeta yüzlerinden okunuyordu. 

Erken gelen gol

Grupta tek yenilgisini Özyarımburgaz dan alan ev sahibi ekip maça hızlı ve baskılı başlayarak rövanşı ne kadar almak istediğini gösterdi. Ancak dakikalar 5'i gösterdiğinde gelişen Özyarımburgaz kontra atağında takımının gol ayağı Hakan topla buluştu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Ev sahibinin baskısı

Başakşehir temsilcisinin baskılı olduğu dakikalarda yediği bu gol dengelerin tekrar değişeceğini akıllara getirdi. Ancak konuk ekip golü attıktan sonra maçı biraz kontrollü götürmek, kontra toplar ile tehlikeli olmak anlayışında olduğunu gösterdi. Fakat ev sahibi ekip yediği golden sonra rakibinin üzerine yüklenmeye devam etti. Ev sahibi ekip 8.dakikada Arif'in kafa vuruşu ile tehlikeli olmaya çalıştı fakat top auta gitti. 23.dakikada bu sefer Caner şansını denedi top üstten dışarı çıktı. İlk 25 dakika Başakşehir temsilcisinin baskısı, gol araması vardı fakat skor tabelasında konuk ekibin 1-0 lık üstünlüğü vardı. Bu dakikalarda maç tek kale oynanan bir oyuna döndü. Başakşehir İkitelli Köyiçi baskırıyor ve golleri kaçırıyor, Özyarımburgaz ise savunuyor ve kontra toplarla çıkıp gol arıyordu. Bu dakikalar tam bir taktik savaşı şeklinde geçti. Oyun foullerle durmaya ve sarı kart sayıları artmaya başladı. 26. dakikada Abdullah'ın nefis şutu direkte patladı. 

Penaltı ve beraberlik şansı

Dakikalar 30'u gösterdiğinde Başakşehir temsilcisi penaltı kazandı. Caner bireysel çabasıyla ceza sahasına girdi ve rakibi ile mücadele ederken yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Yapılan itirazlar sonuç vermeyince topun başına ev sahibi ekipte Alihan geçti. Kaleci İlker'in sağ tarafına yaptığı vuruşu İlker mükemmel bir refleks ile çıkarmayı başardı. Fakat dönen top sağ tarafta Abdullah'ın önünde kaldı ve onun vuruşu da direkten döndü. Başakşehir temsilcisi adına şansız, konuk ekip açısından şanslı bir dakikaydı. İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı ve baskı devam ediyor

İkinci yarıda ilk yarının kopyası gibiydi. Yüklenen ev sahibi ekip, iyi ve dikkatli savunma yaparak kontra pozisyonlarla tehlikeli olan konuk ekip. 58. dakikada Nuri'nin sert şutunu, günün başarılı ismi kaleci İlker aynı güzellikte kornere attı. 65 de Nuri bir kez daha şansını denedi fakat top az farkla auta gitti. Ev sahibi ataklarını sıklaştırırken, konuk ekip kontra ataklarında özellikle Hakan ile tehlikeli oldu. Sağ kanattan da etkili olan konuk ekip kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kaleci Hakan'ı geçemeyince ikinci golü bir türlü bulamadılar. Maçta zaman zaman ikili mücadelelerde oluşan diyaloglara karşılaşmanın başarılı hakemi sarı kartları ile müdahale edip ortamın gerilmesini önleyen taraftı. Maç boyunca oyunu okuması, yerinde kullandığı kartlarla bu önemli ve gergin maçı başarılı bir yönetimle sürdürdü. Maçın gözlemcisi Yavuz YURT ise sahanın hemen hemen her tarafında olup, iyi takibi gözlerden kaçmadı. 70. dakika su molasında taraftarlar ile bazı futbolcular arasında başlayan sözlü diyaloglar bir an alevlenmeye başladı. Öylesine gergin bir ortam oluştu ki karşılaşmanın orta hakemi, yardımcılarını da alarak soyunma odasına gitti. Tribünde ki ortam yatıştırıldıktan sonra tekrar sahaya gelen hakem triosu maçı kaldığı yerden devam ettirdi.

Resul'ün golü ile gelen 1.Amatör 

Başakşehir temsilcisi üstün oyununu bir çok bulduğu pozisyonla gösterdi. Kaleci İlker'in müthiş çıkardığı penaltı pozisyonu, direklerden dönen toplar. Kaçırdıklarını atsa rahatlayacak olan ev sahibi bir türlü aradığı golü bulamadı. Kontra ataklarla akıllı pozisyonlar bulan konuk ekip yakaladı pozisyonları cömertçe harcayınca farkı açamadı. Çıkan tribün olayları nedeniyle 7 dakika uzayan maçın 92. dakikası Özyarımburgaz'ın yıkıldığı, Başakşehir İkitelli Köyiçili futbolcuların inanılmaz sevincine sahne olduğu dakika oldu. Başakşehir temsilcisinin stoperi Resul bu dakikalarda rakip kalede gol ararken, oluşan karambolde topu bir anda önünde buldu ve bekletmeden düzgün bir vuruş yaparak takımına 1-1'lik beraberliği getirdi ve maç bu skorla sona erdi. Bu gol aynı zaman da Başakşehir temsilcisinin 1. Amatör'e merhaba dediği gol oldu. Golü atan Resul'ün müthiş sevinci sonrası formasını çıkararak gördüğü sarı kart umurunda bile olmadı. Çünkü attığı gol takımına 1. Amatör'ün kapılarını açmıştı. 

Peki şimdi ne olacak.?              

1. Amatör'ü garantileyen Başakşehir İkitelli Köyiçinde amaç hafta sonu oynayacağı Esentepe Şahin maçını kazanmak ve şampiyonluğunu ilan etmek.
Özyarımburgaz kaçırdı iki puana yanıyor. Çünkü bu hafta grubun en önemli maçı oynanacak. Belkide grupta çıkacak ikinci takımı belirleyecek maç olacak. 39 puanlı Özyarımburgaz 38 puanlı Gültepe hafta sonu Halkalı Etap stadında karşılaşacak.

Bu önemli maçı ve hararetli maçın altından başarılı bir şekilde kalkan hakem triosunu ve gözlemcisini tebrik etmek lazım. İyi bir yönetim gösterdiler.

HABER&FOTOĞRAF: EMRE İSPANLAR









































  

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...