Çarşamba, Haziran 08, 2016

Futbol’da ,Dostluklar arkadaşlıklar kazandım tek kazancım bunlar.

İstanbul un çeşitli kulüplerini çalıştıran ve daha sonra Çanakkale Dardanelspor ve Bucaspor gibi kulüplerde Teknik Direktörlük yapan tecrübeli hoca Mülazım Ark, Yılmaz Aktepe’in sorularını yanıtladı.
                                          
Öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?
Mülazım Ark 1961 Adana Doğumluyum Dürüstlük, sadakat benim felsefemdir. Duygusal ve işim yönünden Disiplini çalışmayı seven birisiyim
Bir de sizin spor hayatınız var. Bize biraz spor hayatınızdan bahsedebilir misiniz?
Antrenörlük hayatıma ilk olara k daha önce formasını giydiğim şampiyonluklar yaşadığım1990 yılında  Sefaköy Kartalspor'da başladım sırasıyla Sefaköy Filizspor, İstanbul Sinopspor,İFAspor,İkitellispor,Halkalıspor,Çanakkale Dardenelspor, ve son olarakta Bucaspor takımında hocalık yaptım ve 26 yıldır hocalık yapmaktayım.
                                                              
Fakat biz sizin spor geçmişinizin çok daha eski bir sporcusunuz. Peki, sporla nasıl tanıştınız? Futbola Doğup büyüdüğüm memleketim olan Adana'da yeteneğim sayesinde ilk olarak tanıştım. Daha çok çalışarak geliştirerek kendimi İstanbul’a gelmesini sağladım burada İstanbul’un çeşitli kulüplerinde forma giydim şampiyonluklar yaşadım. Futbol camiasına iyi ki katılmışım hep faydasını gördüm çevrem geliştirdim yeni dostluklar, arkadaşlıklar kazandım yeni yetişen gençler de bilgi deneyim ve tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
Spor sizin hayatınızda neleri değiştirdi?
Hayatım her hangi bir şey değişmedi. Değişen şey zaman değişti yıllar geçti saçlarımızı beyazladı yaş ilerliyor Allah izin verdiği sürece elim ayağım tutuğu sürece de hocalık hayatımı sürdüreceğim.

Kulüpler ile nasıl tanıştınız?
Tabii ki-Futbol sayesinde arkadaşlıklar, dostluklar tanıştığım gibi futbol sayesinde spor kulüpleri ile tanıştım futbol olmasaydı ne kulüpler nede Kulüp Başkanları tanırdım, Başkanlar, idareceiler ve hocalar ile çok iyi anlaşıyor ve iyi diyaloglar kuruyorum.
                                    
Futbol yapmanın sporcuların beden sağlığı için olumsuz bir etkisi var mıdır? .
Şunu söylemek istiyorum sporun hangi branşını yaparsanız yapın yeter ki spor yapın, Bedene zihne çok iyi geliyor tabiî ki spor yaparak uzman eğitmenler eşliğinde yani bilinçli bir şeklide yapılmasa gerek aksi taktir de sakat kalmalar gibi şeylere yol açılabilir

Spor Kulübünün hedefleri nelerdir?
Her kulübün her hocanın ve sporcunun mutlaka hedefleri vardır. Aslında önce iyi bir insan olmak ve sporcu olmaktan geçer daha sonra şahsiyetli, kişilikli, centilmen sporcular yetiştirmektir. Kulüp olarak bizler bunları başara bilsek hedeflerimize ulaşmış oluruz. Her şey tabii şampiyon olmak değildir eğer deminki söylediklerimi dikkate aldığınızda zaten hedefi kendiliğinizden bulursunuz.
Kulübün ihtiyaçları nelerdir?
Türkiye de en büyük eksiklik eğitimsizliktir. Öncelikle eğitimli tecrübeli hoca gerekiyor sporcunun eğitimi içinde çok iyi bir tesise ihtiyaç var kaliteli malzeme ve ulaşım aracı tabii ki özveride bulunacak yöneticiler başkanlar olması olmazsa olmazların arasında.

Bu güzel röportaj için size teşekkür etmek istiyorum. Bizlere son bir mesajınız var mı?
Asıl ben teşekkür ederim bana bu imkânı verdiğini için umarım tatmin Etici cevaplar vermişimdir. Birlik beraberliğime en çok ihtiyacı olduğumuz bugünlerde Allah birlik beraberliğimizi bozmasın mübarek ramazan aynın hayırlar getirmesini dilerim.



















Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.