Cuma, Haziran 17, 2016

Büyük Ümitler'den Şehreminispor'a tepki


İstanbul 2. Amatör Lig'de 39 puan toplayarak ligi ikinci sırada bitirmesi gerekirken silinen 6 puan sonrası dördüncülüğe inmenin ve terfiyi kaçırmanın şoku yaşanıyor.

Büyük Ümitler Spor Kulübü’nün teknik direktör Hüseyin Usta, son yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Grupta şampiyon olan Abide-i Hürriyetspor kulüp yöneticilerini şampiyonluktan dolayı kutlayan Usta şöyle konuştu:

Olay ilk yarıda gerçekleşmiş'
“Sözleşme yaptığım semtimin güzide kulübü Büyük Ümitler'e ikinci devre geldim. Her Zaman Olduğu Gibi Semtimde Bulunan Amatör Kulüplerine Resmi Hoca Olarak Özverimi, Maddiyatı ön Planda Tutmadan, Bu Kulübe yardımcı olmaya çalıştım. Benim başında olmadığım ilk yarı maçlarında kulübün usulsüz sporcu oynatıldığı iddiasında bulunan gruptaki rakip takımların itirazı sonucu 3 puanımızın silinecek olmasını 2 hafta sonra öğrendim. Benden önce kulübün resmi hocası olmadığından kulüpteki işleyişe bu tip acemice işlere bulaşan arkadaşlar beni derinden üzmüştür. 

Benimle ilgisi olmayan sportmenliğe yakışmayan böyle işleyişlere çanak tutan tüm kulüp yöneticilerin sahip çıkması müsaade edilmemesine özen göstermesi en büyük dileğimdir.

Bizler gerçek hocalar olarak bu tip olaylara tepkimizi koyup görev yaptığımız kulüplerde temiz sayfalar açmışızdır. Biz diplomalı hocalar olarak günümüzde hocayım diye geçinen arkadaşlarla karıştırılmamalıyız.

'Emek hırsızlığı yapıyorlar'
Egolarınızın tatmini için yok etme çabasında bulunmayın. Şimdi hak edilmiş alın teri ile kazanan sporcularımın puan silme derdine düşen rakibimiz Şehremini'nin yöneticilerine soruyorum. Sizi kendi sahanızda 3-2 skorla yendik mi benim görev sürecimde? Sizde bize amatörde başarı dilediniz mi, neden? Emek hırsızlığı yapıp ceza kurallarına başvuruyorsunuz. Nitekim usulsüzlük yapıldığı için kulübümüzün 3 puanı silindi.

Şehremini ve Bağlarbaşı kulüpleri hak ettiğimiz puanları ise erketede yatıp ısıtıp ısıtıp gündeme taşıyorlar. Ben inanıyorum ki böyle asılsız sonradan yapılan itirazları Ceza Kurulları yetkilileri dikkate almayacaklar. Bildiğim kadarıyla geriye dönük cezanın cezası olmaz. Kulüp olarak cezamızdan sonraki maçlar tek tek kadro olarak sunmaya hazırız. Kulübümüz bu konular hakkında gerekli savunma girişimini yapacaktır."

HABER: EROL EFTEKİN

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"Futbol Müsabaka Talimatı’nın 23/1 maddesinin atıfta bulunduğu (FMT)
22/g bendinin amatör futbolda uygulanması aşağıdaki gibidir. “Kullanılan
lisansın futbolcuya ait olmadığının herhangi bir usulle tespiti halinde;
itiraz, müsabakanın oynandığı tarihten itibaren yedi (7) gün içinde ve itiraz
harcı yatırılarak AFDK’ya yapılır.”
FMT gereği ilgili kulübün hükmen yenik sayılması ve en az üç (3), en fazla
altı (6) puan indirilmesine AFDK’ca karar verilir."İkinci açıklanan kararda Büyük Ümitler Spor Kulübünün yaptığı savunmada Tff yi yanıltığı belirtilmis.Verilen ilk karar hükmen mağlubiyetti ve eksikti.Emek hırsızlığı yapanlar bu gibi işlere giren yöneticilerdir.Hocam onlardan hesap sorsun.

Adsız dedi ki...

Hocam alın teri nasıl çalıniyor bir sor kulübünün yöneticilerine 8 hafta tam 5 sahte kaçak oyuncu ile oynadılar isimleri ve nerede lisansları var hepsini biliyoruz. Hiç kusura bakmayın Sahtekarliga siz ortak olmayın çanak tutmayın. yanlış yapmış yöneticiler kınıyorum diye bir açıklama yapın alkislayalim sizi. Çünkü gerçekleri degisteremezsiniz gerçekler doğrular Tektir. İstediğiniz kadar itiraz edip değiştirmeye kalkisin. Kara bir Lekesiz var artık.

Adsız dedi ki...

kardeşim bu yıl 2 takım çıkacak diye 2. amatörde bile fazla para harcayan takımlar kollanıp 1.amatöre çıkara bilmek için şikeler yapıldığı aşikardır. Eğer bunlar yaşanacaktıysa bari 3 takımı çıkarsaydılarda hiç olmazsa çirkin eller 2. amatöre kadar uzanmasaydı. emek hırsızlığı artık bazı insanlar için yöneticiliğin olmazsa olmazı olmuş. amatörlükten tiksiniyorum. bence sizde uğraşmayın bir şey değişmeyecek öten hep aynı düdük.

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...