Pazar, Haziran 12, 2016

Bakırköy Belediye Stadı resmen Beşiktaş'ın


Bakırköy halkının karşı çıkmasına rağmen Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne devredilmesine tepkiler sürüyor.

Bakırköy Belediye Meclisi'nin 10 Haziran Cuma günü böyle bir karar alması halkın isyan etmesini ve belediye binası önünde protestoda bulunmasına neden oldu. 

Günlerdir Bakırköylülerin gündeminden düşmeyen Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun da katıldığı toplantıda Beşiktaş'a 10 yıllığına tahsis edilmesi sonrası Bakırköylüler; "Yaşam Köyü halkındır, kiralanamaz" diyerek tepki gösterdi. 

Başkanın gerekçesi: Zarar ediyoruz
Mecliste konuşma yaparak, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nün özelliklerini anlatan Kerimoğlu ise buranın belediyeye yıllık ortalama 12 milyon TL civarında bir yükü olduğunu, 60 kadar çalışanın maaşları, tesislerin bakımı, spor aletleri ve diğer giderlerin karşılanmasında zorlandıklarını söylediği öğrenildi. 

Eğitime, sağlığa, spora yatırım yaparken mali yükünü değil, gelecek nesle nasıl faydalı olabileceklerine baktıklarını dile getiren Kerimoğlu "Amacımız buranın yaşaması" dedi. 

Öte yandan tesislerin maliyetinin yüksek olmasından dolayı buranın Türkiye'nin herhangi bir büyük kulübüne devredilmesinde bir sakınca görmediklerini belirten Belediye yetkilileri Beşiktaş'tan önce Galatasaray Kulübü ile görüştüklerini ancak anlaşma sağlanamadığını, bu konuya Galatasaray Kulübü'nün sıcak bakmadığını belirttiler.

HABER-FOTOĞRAF: AHMET YAVUZ TANER







Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Programı

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...