Cuma, Haziran 10, 2016

2016 Afrika Kupası'nda finalistler belli


Fatih Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen 2016 Afrika Kupası'nda Sierra Leone ve Gana finale yükseldi.

Fatih Mimarsinan Stadı'nda oynanan ve Türkiye'de yaşayan Afrikalıların oluşturduğu takımların mücadele ettiği turnuva büyük heyecana sahne oldu. 9 Haziran Perşembe günü oynanan yarı finallerde Gana Liberya'yı, Sierra Leone de Kenya'yı penaltılarla ve aynı skorla 4-3 mağlup etti.

Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği turnuvada Fatih Belediyesi takımlara hem malzeme yardımında bulundu hem de takımlarla taraftarlarını Feriköy, Kurtuluş ve Mecidiyeköy'den servislerle Fatih'e taşıdı.

Final 18 Haziran'da
Sierra Leone ve Gana arasındaki final maçı 18 Haziran Cumartesi Günü oynanacak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de takip edeceği final maçı öncesi 15.00'te Türkiye Afrika Karması ile Kamerun Karması bir maç yapacak. Saat 13.00'teyse Liberya ile Kenya üçüncülük maçına çıkacak.

Turnuva Organizatörü Bertrand Ndong, tüm futbolseverleri ve kulüp yöneticilerini final gününe davet ederken "Çok güzel bir turnuva geçti. Birçok yetenekli futbolcu izledik. Finalde de bir futbol şöleni olacak. Bizlere bu şansı veren Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir'e teşekkür ederiz" dedi.

Finale gelene kadar takımlar şu yollardan geçti:

A Grubu
1. Gana 7
2. Etiyopya 4
3. Kamerun 3
4. Senegal 1

B Grubu
Mali 9
Liberya 6
Kongo DC 3
Uganda -

C Grubu
Sierra Leone 7
Somali 6
Fildişi Sahili 3
Nijerya 1

D Grubu
Burkina Faso 6
Kenya 4
Gabon 4
Angola 3

Çeyrek Final
Gana-Somali
Burkina Faso-Liberya
Mali-Kenya
Sierra Leone-Etiyopya

Yarı Final
Gana-Liberya
Sierra Leone-Kenya

HABER: EFKAN BUCAK

Liberya

Gana

Sierra Leone

Kenya

Bertrand Ndong

Hiç yorum yok:

Taksimspor'un 'yıldız'ı parlıyor

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta lider Taksimspor sahasında grubun iddialı ekiplerinden Kemerburgazspor'u 2-1 mağlup etti.