Pazartesi, Mayıs 09, 2016

Tunaspor BAL'a 'devam' dedi

Bölgesel Amatör Lig 12.grubu 3.sırada bitiren Bayrampaşa Tunaspor ile Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nu 3.sırada bitiren Yeşilköyspor, Bölgesel Amatör Lig Play-Out mücadelesinde karşı karşıya geldi.

Avcılar Belediyesi Firuzköy Stadı'nda oynanan mücadeleyi Eskişehir bölgesinden Ulusal Hakem Turgut Doman yönetirken, yardımcılıklarını Ulusal Yardımcı Hakemler Ömer Aslantekin ve Nurettin Taşkesen yaptı. Mücadelenin 4.hakemi olarak Muzaffer Hoşsoy görev aldı. Zorlu doksan dakikayı TFF İstanbul İl Temsilcisi Sayın Ali Tanrıyaşükür de izleyenler arasındaydı.

İlk yarıda Yeşilköy fırtınası vardı

Karşılaşmanın başlaması ile birlikte oyunda üstünlüğü ele geçiren Yeşilköyspor, 6.dakikada Murat Dilek'in vuruşunda Tunaspor defansına takıldı.

13.dakikada Tunaspor defansının arkasında atılan topa Yılmaz hareketlendi.Yılmaz ceza sahasına girerken Aykut Taşkınfurat'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi faul kararı verirken, Aykut'a sarı kartını çıkardı. Bu pozisyonda Yeşilköyspor'lu oyuncuların Aykut'un son adam olduğu yönündeki itirazları kararı değiştirmedi.

24.dakikada Tunaspor ceza sahasında oluşan karambolde Semih Kaya'nın vuruşunu çizgi üzerinden Oğuzhan Barkın çıkarttı.

32.dakikada sol kanattan yapılan ortaya Murat Dilek'in kafa vuruşu kaleci Hakan Çolak'tan döndü, dönen topu Yılmaz Gözütok kafa ile tamamladı, Hakan bir kez daha başarılıydı. Altı pasa düşen topu Kaan Yüksel uzaklaştırırken, bu pozisyonda Yılmaz yerde kaldı ve penaltı bekledi. Mücadelenin hakemi Turgut Doman müdahalenin topa olduğunu belirterek devam kararı verdi.

37.dakikada Yılmaz Gözütok'un yerden vuruşunda kaleci Hakan yatarak topu kontrol etti.

43.dakikada Birkan Tonyalı'nın harika vuruşu Tunaspor kale direğinden oyun alanına döndü. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Tunaspor bir geldi pir geldi

İkinci yarının 49.dakikasında Birkan Tonyalı'nın sert vuruşunda kaleci Hakan başarılıydı. 53.dakikada Yeşilköy ceza sahasında topla buluşan Emre Türko'nun vuruşu auta gitti.

60.dakikada ani gelişen Tunaspor atağında Semih Göçmen'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kaan Yüksel'in yerden düzgün ve sert vuruşu kaleci Mert Çınar'ın altından ağlarla buluştu 1-0.

72.dakikada Semih Kaya'nın vuruşunda Hakan iki hamlede topa sahip oldu. 76.dakikada Sonat'ın ortasında Murat Dilek göğsü ile topu önüne aldı. Kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda Kaan Yüksel kademeye girerek mutlak bir golü önledi.

Tunaspor maçı koparamadı

79.dakikada sağ kanattan Elmas Furkan Haydaroğlu'nun ortasında Volkan Erkut Öztürk'ün harika vole vuruşunu kaleci Mert Çınar aynı güzellikte çıkarttı.

84.dakikada oyuna sonradan dahil olan Bilal Arık, Furkan'ın pasında kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Bilal'in vuruşu direğin yanından az farkla auta çıktı.

89.dakikada ani gelişen atakta Bilal topla buluştu, Bilal'in vuruşunda top Yeşilköyspor defansından geri döndü.

Son dakikaları heyecan kasırgası altında geçen mücadelede Aziz Abaramak'ın yerden düzgün vuruşunda günün başarılı ismi Hakan Çolak yatarak topa sahip oldu. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca zorlu doksan dakikadan 1-0'lık skorla üstün ayrılan Bayrampaşa Tunaspor, gelecek sezon da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Saha içinde küfür kavga çıkarttı  

Mücadelenin son dakikaları oynanırken, Tunaspor ceza sahası içinde Semih Göçmen'in, Yeşilköyspor'un tecrübeli golcüsü Murat Dilek'e küfür etmesinden sonra ortalık gerildi. Murat'ın da küfüre küfürle karşılık vermesinden sonra itiş kakışlar yaşandı ve mücadelenin hakemi her iki oyuncuya da sarı kartını çıkardı. Özellikle Tunaspor kalecisi Hakan ve takım kaptanı Aykut'un yatıştırdığı pozisyon sonrasında ortam sakinleşti. Karşılaşmanın bitimi ile birlikte Yeşilköyspor'lu birkaç oyuncu Semih Göçmen'i kovalamaya başlayınca ortalık bir anda mahalle kavgasına döndü. Tribünden atlayan birkaç kişi de olayları dahil olurken, emniyet güçleri her iki tarafı sakinleştirmekte zorlandı. Yaklaşık 10 dakika süren kavga sonunda her iki takım oyuncuları zorlukla soyunma odalarına gönderildi.

Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Melih Arıcan'a ve Sayın Orhan Oğun'a teşekkür ederiz.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN















2 yorum:

Adsız dedi ki...

Son dönemde izledigim ve uzuldugum tek macti Lig farki olmasina ragmen 1 takim tek kale top oynasin yenmek icin herseyi yapsin diger takim 1 kere gelsin gol atsin yazik oldu yeşilköyspora 25 yildir amatör piyasadayim avcilarsporluyum eski futbolcuyum super amatorde boyle bir takim gormedim . 5.10 ve 20 numaralar kesinlikle amator oynamamali rahat 2.lig oynarlar .ve yesilkoyun hocasi kimse bilmiyorum inanilmaz oynatti takimi helal olsun

Adsız dedi ki...

ikinci yarı tuna nın 77numarasının 2 defa kaleciyle karşı karşıya kalıp atamadığı pozizyonları yine tuna nın 11 numarasının jeneriklik volesini kalecinin köşeden çıkarışını tunanın yüzde yüz penaltısının verilmediğini ve 2.yarı yeşilköyün orta sahayı geçmekte bile zorlandığını görememek için taraflı olmak gerekir.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.