Pazar, Mayıs 15, 2016

TFF'ye görülmemiş protesto


Düzce’de devam eden U14 Türkiye Şampiyonası'nda Ankara Doğanspor ve Adapazarıspor takımları arasında yapılan penaltı atışları eşi benzeri görülmemiş bir protestoya sahne oldu. Türkiye Futbol Federasyonunun kulüplere şampiyona için verdiği konaklama ücretini yeterli bulmayan Ankara Doğanspor kulübü oyuncuları penaltı atışlarını topuk vuruşuyla kullandı.

Penaltıları isteyerek gole çevirmediler
Federasyonun takımlara 3 günlük konaklama için verdiği ödeneği yetersiz bulan Doğanspor kulübü, penaltılarda ilginç bir kararı uyguladı. Oyuncular penaltı için topun başına geldiklerinde normal bir vuruş yapmak yerine topuk vuruşuyla topu kalecinin kucağına bıraktı.

Doğanspor oyuncuları kalan penaltıları da isteyerek değerlendirmeyince turnuvaya veda etti. 

İlginç protesto sonucunda Adapazarıspor Seyrantepe takımının rakibi oldu.



“Takımların zor durumda olduğunu göstermek istedik”
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Doğanspor Teknik sorumlusu Adnan Kaya amaçlarının kimsenin hakkını yemek olmadığını belirterek neden böyle bir protestoyu yaptıklarını anlattı:

“Bizim gibi maddi kaynakları olmayan takımların zor durumda olduğunu göstermek istedik. Doğanspor olarak Ankara’dan Düzce’ye 25 kişilik kafile ile geldik. Türkiye Futbol Federasyonu bize konaklama ücreti 1200 TL verdi. Verilen bu ödenek üç gün kalacağımız Düzce’de yeter mi? Bize verilen bu komik parayı protesto ettik." 

Kaynak: www.oncurtv.com

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.