Pazartesi, Mayıs 09, 2016

Libadespor U13'te şampiyon


TFF İstanbul U13 Ligi 36. Grup'ta Libadespor, ligin bitmesine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Grubun önemli maçında takipçisi Beykoz Çavubaşı ile Fikirtepe Dumlupınar Sahası'nda karşılaşan Sarı-Siyahlılar, son dakikaları büyük çekişme ve stres içnde geçen maçı 3-2 kazandı.

Herkesin zor geçeceği beklentisi olan maçta Libade ilk on dakikada bulduğu gollerle 3-0 öne geçerek,rakibi Çavuşbaşı'nı oyun ve moral bakımından sürklase etti. Çavuşbaşı'nın imdadına havanın sıcak olması nedeniyle Hakem Osman Yakup İşsever'in 15. dakikada verdiği su molası yetişti desek yalan olmaz.Bu su molasında sesi tribünlere kadar gelen Çavuşbaşı Antrenörü Mehmet Yağız'ın tatlı-sert konuşması takımın görüntüsünü bir anda değiştirdi. 

3-0'dan 3-2 oldu
Öğrencilerine dün oynanan ve Osmanlıspor'un, Bursaspor maçında 3-0'dan 3-3'e geri dönüşünü örnek veren Yağız'ın konuşması etkili oldu ve bu konuşma neticesinde Çavuşbaşı tekrar oyuna ortak olma kimliğine büründü;maçı da 3-0'dan 3-2'ye getiren Çavuşbaşı'nın bir şutu da direkten döndü ama zaman yetmedi.

Maçtan dakikalar
Maçın ilk atağı 1.dakikada Çavuşbaşı'ndan Barış Süral ile gelişti.Sağ taraftan kale çizgisine kadar inen Barış'ın ortası kaleci Tufan'da kaldı.Bu atağın hemen akabinde henüz 2.dakikada Libade Enes Bakar'ın golü ile 1-0 öne geçti.Erken gelen golün şokunu atlatamayan Çavuşbaşı,7.dakikada kalesinde ikinci golü gördü.Gelişen atakta kaleci ve defans anlaşmazlığını değerlendiren Berkay takımının golünü kaydetti:2-0.
Dakikalar 10'nu gösterdiğinde ise Enes Bakar,kendinin 2.,takımının 3.golünü Çavuşbaşı filelerine bıraktı:3-0.
Maçın 27.dakikasında gelişen atakta Berkay'ın kafa vuruşunu Çavuşbaşı kalecisi Serhan mükemmel çıkardı ve ilk yarı Libade'nin 3-0 galibiyeti ile sona erdi.
İkinci yarı denk takımların mücadelesi olarak geçti.Tehlike yaratmayan cılız ataklarla geçen mücadelenin rengini,Çavuşbaşı'nın 48.dakikada Çavuşbaşılı Enes'in ceza sahası sağ çizgisine yakın kullanılan ve gol ile neticelendirilen serbest vuruşu değiştirdi:3-1.

Bu golden üç dakika sonra,51.dakikada verilen serbest vuruşta yine Enes'in bu sefer ceza sahası sol çizgisinden kullandığı vuruşu üst direkten döndü.
Maçın 52.dakikasında gelişen Libade atağında Enes Bakar'ın kafa vuruşunu kaleci Serhan çıkardı.Pozisyon gereği çarpışan oyunculardan Enes yerde kaldı ve bu pozisyon sonrası saha içi karıştı. Libade'den Enes Bakar ile Çavuşbaşı'ndan Barış Sarıtaş arasında çıkan tartışmaya her iki takımın antrenörü iki oyuncuyu da oyundan alarak noktayı koydu.Bu arada Hakem Osman Yakup İşsever'in de bu tartışma sonrası oyuncuları bayağı sert şekilde uyarması da sahalarımızda ender görülen bir olay olarak seyircilerin zihnine kazındı.Maçın 60.dakikasında Barış Süral sert bir şutla takımının ikinci golünü attı:3-2

Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca,Libade maçı 3-2 kazanıp,10'da 10 yaparakşampiyonluğunu ilan etti.Gergin geçen maç sonu ise her iki takım oyuncu ve antrenörleri centilmence birbirlerini kutlayarak sahadan ayrıldılar.

LİBADE-BEYKOZ ÇAVUŞBAŞI:3-2

Stat: Fikirtepe Dumlupınar 
Hakem: Osman Yakup İşsever
Saha Komiseri: Mehmet Metin Aksoy
Libadespor: Tufan Umut Bilgin-Anıl Kerem Dinçer,Mehmet Efe Ünlü,Oğuzhan Bulut,Serdar Alp Güneş-Emre Can Deli,Abdullah Enes Gir(Serhat Bekdaş),Enes Yalnızoğlu(Umut Can Aydemir),Ömer Uluç(Semih Yusuf Hekimoğlu)-Enes Bakar(Emre Gürer),Berkay Muhammet Dinç
Yedekler: Tamer Devrim,Emrecan Akpınar.
Antrenör: Mustafa Onur Şahin
Beykoz Çavuşbaşıspor: Serhan Sağlam-Berk Beler,Barış Sarıtaş(Hakan Keskin),Yusuf Yıldırım,Batuhan Çakmak-Yavuz Selim Bak,Yusuf Öztürk,Mustafa Furkan Dündar,Barış Süral-Hüseyin Sayınta(Yüşa Uzunali),Yunus Emre Erol 
Yedekler: Erkan Zegerek-Gökdeniz Yıldırım,Selim Sayın
Antrenör: Mehmet Yağız
Goller: Enes Bakar(2-10.dakika),Berkay Muhammet Dinç(7.dakika)/
 Enes Yalnızoğlu(48.dakika),Barış Süral(60.dakika)

HABER-FOTOĞRAF: ARİF DOĞAN

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.