Perşembe, Mayıs 26, 2016

İETT üst üste üçüncü kez dünya şampiyonu


İstanbul amatör liglerinden yer alan futbolcuların da yer aldığı İETT Futbol Takımı, İngiltere'nin Liverpool kentinden düzenlenen 2016 World Corporate Cup Games oyunlarında, üst üste üçüncü kez dünya Şampiyonu oldu. 

İngiltere, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerinde yer aldığı birçok ülkeden takımlarla mücadele eden İETT Futbol Takımı ilk gün grupta oynadığı 3 maçın 2’sini kazanıp 1’inde berabere kalarak grubunu 2. sırada tamamlayıp çeyrek final maçı oynamaya hak kazandı. Çeyrek final maçında Birleşik Arap Emirlikleri takımına karşı 2-0 geriden gelip maçı penaltılara taşıyan İETT, rakibine karşı penaltılarda üstünlük sağlayıp yarı finale yükseldi.


Yarı finalde İngiliz takımını 2-0 eleyen İETT final maçında diğer bir İngiliz takımıyla karşı karşıya geldi finalde harika bir futbol ortaya koyarak rakibini 5-0 gibi üstün bir skorla geçen İETT 3. kez Dünya Şampiyonu oldu. Oyunlar 25 ülke, 5 kıta, 22 bin 500’ün üzerinde kuruluş, 1 milyonun üzerinde katılımcı ile gerçekleşti.

İETT'nin kadrosunda Cem Temizel, Onur Atila, Sevdet Paftalı gibi İstanbul amatör liglerinin tanınmış isimleri forma giydi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Tebrikler İETT

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...