Çarşamba, Mayıs 04, 2016

Gazi'Tepe'ye tırmanıyor


2.Amatör Lig 2.Grup mücadelesinde zirveyi yakından ilgilendiren maçta Gazitepe ile Yeşilbayır karşı karşıya gelirken, 90 dakika ise tam bir futbol şöleni havasında geçti.

Lider Yeşilbayır hem puan olarak önde olmasının hem de deplasmnanda oynamasının verdiği ruh ile önde savunma güvenliğini almaya çalışırken, uzun toplarla gol aradı. Gazitepe'de tam tersine evinde oynamanın gereğini yerine getirerek, gol arayan hucüm eden galibiyet isteyen taraf görünümündeydi. Bir de bunun üstüne Şahin Çeşmecioğlu'nun talebeleri oyunu önde kurarak rakibe oynaması için alan bırakmayınca, mücadelenin büyük bölümünde Gazitepe takımı göz dolduran taraf oldu.


16.dakikada sağ kanattan Aykut'un yaptığı ortaya Mehmet Terzioğlu kafa ile vurdu anca top günün başarılı isimlerinden olan kaleci Erkut'ta kaldı. Bu pozisyondan 3 dakika sonra ise Mehmet İstek'in kullandığı kornere yine iyi yükselen Mehmet Terzioğlu'nun vuruşu ise yine Erkut'ta kaldı.

3 kafa bir gol
Karşılamada 29.dakikaya gelindiğinde ise Gazitepe'nin hem baskısı sonuç verdi, hem de Mehmet Terzioğlu kafası ile murada erdi. Sağ kanattan gelişen atakta Gazitepe beki İlkay atağa destek verip bindirmesini yaptı ve toplu buluştu. İlkay ceza sahası içinde bulunan Mehmet Terzioğlu'na ortasını yaptı. İlkay'ın ortasına düzgün bir kafa vuruşu yapan Mehmet Terzioğlu bu kez topu Erkut'un uzanamayacağı yere yolladı ve Gazitepe önemli mücadelede 1-0 öne geçti.

Golden sonra Gazitepe ikinci golü ararken bunu başaramadı. Öte yandan da Yeşilbayır'ın etkili ismi Eto lakaplı oyuncusu Ertuğrul ise Gazitepe defansı tarafından yakın markaja alınarak etkisiz hale getirilmek istendi. Özellikle Gazitepe stoperi Savaş ve Yeşilbayır'ın gol ayağı Ertuğrul'un 90 dakika süren mücadelesi de görülmeye değerdi.

İkinci yarı golle başladı.
Karşılaşmanın 48.dakikasında ceza sahasında topla buluşan Aykut topu ceza sahasına kadar götürdü ve vuruşunu yaptı ancak yine kaleci Erkut gole izin vermezken top yine Aykut'un önünde kaldı. Aykut bu sefer topu Mustafa Ayyıldız'a çıkardı. Takımın gol yükünü çeken bir diğer isim olan Mustafa Ayyıldı  klas bir şekilde topuk vuruşu ile topu ağlara yollayarak takımını 2-0 öne geçirdi.

Erkut'tan üst üste kurtarışlar
67.dakikada Mustafa Ayyıldız'ın şutunu Erkut mükemmel uzanarak çıkartırken, 76.dakikada AYkut ile kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Mehmet İstek'in penaltısına da izin vermeyen Erkut adeta takımını ayakta tutan, farkın açılmasına izin vermeyen isim oldu.
85.dakikada ise günün kısmetsiz ismi Mehmet İstek şanssızlığını kırdı. Mehmet Terzioğlu'nun pasında topla buluşan başarılı oyuncu ve topu ağlarla buluşturarak takımını 3-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda mücadelenin skorunu da tayin eden gol oldu ve Gazitepe 3 puanı kazanan taraf olarak liderle arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

Galibiyet sonrasında ise Gazitepe takımı soyunma odasında büyük sevinç hakim olurken, oyuncular son dönemlerde moda olan galibiyet selfisi çektiler.


Barış Bakır'dan yemek jesti
Gazitepe'de doğup büyüyen ve ailesi hala bu köyde yaşayan, ve hala Sarıyerspor'da profesyonel futbolculuk hayatına devam eden Barış Bakır, 3-0 lık gibi net bir skorla mücadeleyi kazanan Gazitepespor takımını, Silivri Sahilde bulunan Kekik Restauranta götürerek futbolculara yemek vererek jest yaptı.

HABER:MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...