Cumartesi, Mayıs 21, 2016

Diyarbakırspor 2. Amatör'e düştü!


Diyarbakır 1. Amatör Ligi'nde mücadele eden Diyarbakırspor'un 2. Amatör Ligi'ne düşmesi kesinleşti.

24 Haziran 1968 tarihinde Diclespor ve Yıldızspor'un birleşmesiyle kurulan, 12 sezonu Süper Lig olmak üzere 45 sezon boyunca Türkiye profesyonel liglerinde mücadele etmiş olan Diyarbakırspor'un içine düştüğün durum yürek burkuyor. 2011 yılında Süper Lig'e veda ettikten sonra 4 sezon üst üste küme düşerek amatör lige kadar gerileyen Diyarbakırspor, şimdilerde 2. Amatör Ligi'ne düşmenin üzüntüsünü yaşıyor. Taraftarların ve halkın talebi üzerine 3 sezon önce yapılan kongrede isim değişikliği yapılarak Diyarbakırspor ismi Diyarbekirspor'a verilmişti. Ancak şu anki başkan Abdülkadir Duran'ın mahkemede açtığı davayı kazanması üzerine Diyarbakırspor ismi Diyarbekirspor'dan geri alındı.

Diyarbakırspor, BAL'da mücadele etmediği ve bir sonraki sezonda da Diyarbakır Süper Amatör Lige katılmadığı için doğrudan 1. Amatör Ligi'ne dahil oldu. 22 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. Bir maça çıkmadığı için 3 puanı silinen yeşil kırmızılı takım, 8 puanla son sırada yer alıyor. 

Attığı 18 gole karşılık kalesinde 82 gol gören Diyarbakırspor'un ligin bitimine dört hafta kala 2. Amatör Ligi'ne düşmesi kesinleşti.

YerelFutbol.com

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...