Pazartesi, Mayıs 09, 2016

Cevat Köprübaşı'ndan 'ŞAN'lı galibiyet

İstanbul 2.Amatör Ligde, günün önemli müsabakalarından birisi de Firüzköy ve Cevat Köprübaşı mücadelesiydi.

Karşılaşmaya iki ekipte tutuk bir görüntü çizerek başlarken, ilk golü bulan ekip Firüzköy oldu. Cevat Köprübaşı'nın defansta yaptığı hatayı iyi değerlendiren Firüzköy mücadelede 1-0 öne geçti. İlk devrenin bitmesine 5 dakika kala, Cevat Köprübaşı skora denge getirdi. Yahya'nın kullandığı kornerde, ön direkte topla buluşan Burak Yılmaz topu arkaya aşırdı. Müsait pozisyonda topla buluşan Raad topu ağlarla buluşturdu. Cevat Köprübaşı oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışırken, Firüzköy takımı da uzaktan şutlar ve kontra ataklarla etkili olmaya çalışır bir görüntü içindeydi.

Cevat Köprübaşı takımı bu mücadeledeki skoruna göre lige neredeyse havlu atacak durumda olduğu için, deplasmanda olmalarına rağmen beraberliğe razı olmayan bir görüntü içerisindeydi. Mücadelenin ilk yarısında istenilen performansı sergileyemeyen Mustafa Hazıroğlu, ikinci yarıda bambaşka bir kimlikle sahnedeydi. Takımın pas trafiğinde muazzam derecede artış sağlanırken, Mustafa iyi oyununu golle süslemeyi başardı. 60.dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mustafa yaklaşık 35 metreden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu golden 5 dakika sonra ise sol kanattan gelişen atakta Firüzköy, skora dengeyi getirdi ve mücadelede skor 2-2 oldu. 70.dakikada ise genç oyunculara verdiği şanslar ile tanıdığımız Özcan Kocaman oyuna 2000 doğumlu Şan Yalman'ı dahil ederek, her hafta sergilediği tutumu bu haftada göstermiş olarak dikkatimizi çekti. 70.dakikadan sonra Cevat Köprübaşı takımı oyuna ağırlığını koysa da, önce 75.dakikada Şan Yalman, ardından da Yahya ile girilen pozisyonlarda Firüzköy kalecisi gole izin vermedi. 80.dakikada ise Firüzköy takımı da mutlak bir golden olunca mücadelenin son 10 dakikasına 2-2 lik eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın 88.dakikasında ani gelişen atakta Firüzköy takımı ceza sahası dışından çekilen şut ile golü bulurken skor 3-2 ye geldi ve galibiyetten başka çaresi olmayan Cevat Köprübaşı takımı adeta yıkıldı.

2000 doğumlu Şan, ortalarıyla hayat verdi.
Yediği gol ile morali bozulan Cevat Köprübaşı takımında ise son dakikalarda ayakta tutan 3 isim vardı. Bu oyuncular ise takımın iki stoperinden biri Miraç diğer stoper ve aynı zamanda kaptan olan Burak Yılmaz ve 2000 doğumlu Şan'dı.

Karşılaşmanın 90.dakikasında Şan adrese teslim bir korner kullandı. Topa çok klas bir vole vuruşu ile vuran Miraç, topu ağlarla buluşturdu ve Cevat Köprübaşı skora denge getirdi. Artık herkes mücadele bu skorla bitecek diye beklerken, bu sefer de sahneye takımın golcü stoperi Burak Yılmaz çıktı. Yine Şan'ın ortasında topa iyi yükselen  Burak Yılmaz kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek takımını 4-3 öne geçirdi. Mücadele bu golden sonra sona ererken, Cevat Köprübaşı Ferahevler ve 1453 Fatih Gençlik takımlarının puan kaybettiği haftada üst sıralara yaklaşmayı başardı.

HABER:MELİH ÖZTÜRK








Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.