Perşembe, Mayıs 05, 2016

Centilmenlik şampiyonluğa mâl oldu


Kocaeli'de geçtiğimiz hafta sonu futbol sahalarında ender görülen bir Fair-Play olayı yaşandı. Şampiyonun kim olacağının belli olacağı karşılaşmada oyuncunun hakemin yanlış kararını düzeltmesi, takımının bir üst lige terfi etmesini erteledi.

Olay, Kocaeli 2. Amatör Lig'de yaşandı. Bu sezon henüz yenilgi yüzü görmeyen Taşköprü Birlikspor, son haftaya en yakın takipçisi İzmit Selanikspor'un 3 puan önünde girdi. Son hafta karşılaşmasında ise iki ekip Esenkent Sahası'nda karşılaştı. İzmit ekibine mutlak galibiyet, 3 puan farkıyla önde olan Taşköprü Birlikspor'a ise beraberlik yetiyordu.

Şampiyonluk maçında Selanikspor kalecisi Ergül, hakemin aut kararı verdiği pozisyonda doğruyu söyledi, “Benden çıktı” diyerek kararı korner olarak değiştirdi. O pozisyonda gelen top gol oldu. Karşılaşma bu golle berabere bitince doğru konuşan kaleci Ergül’ün takımı İzmit Selanikspor şampiyonluğu kaybetti. Bu olayın ardından genç kalecinin davranışı, yılın Fair-Play ödülüne aday gösterildi.




Şampiyonluk maçıydı
2. Amatör Küme'de şampiyonluk düğümünü çözecek mücadelede lider Taşköprüspor ile 3 puan gerideki Selanikspor karşı karşıya geldi. Sezonun ilk maçı berabere bittiği için Taşköprü'ye 1 puan yeterken, Selanik'in şampiyonluk için kazanması şart durumdaydı. Golsüz devam eden maçta ilk yarının son dakikasında sahalarda nadir rastlanan anlara sahne oldu.

"Hocam top benden çıktı"
Taşköprüspor atağında top kaleciden dışarıya gitti ancak hakem aut kararı verdi. Selanikspor kalecisi Ergül Kaya hakemin yanına giderek kararın yanlış olduğunu belirterek, "Hocam top benden çıktı" dedi. Hakem kalecinin uyarısıyla kararını değiştirip, korneri işaret etti. Korneri atmak için topun başına gelen Ömer Çalık enfes bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne taşıdı.




Şampiyonluk kaçtı
İkinci yarıda karşılıklı gollerle maç 4-4 bitti. Bu sonuç Taşköprü’yü şampiyon yaparken, Selanik şampiyonluğun kapısından döndü. Şampiyonluğun kaderini 1 gol belirlemişti. Oyun golsüz devam ederken Selanikspor kalecisi Ergül Kaya Fair-Play davranışıyla belki de kendi takımını şampiyonluktan etmişti.

YerelFutbol.com


Taşköprü Birlikspor

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.