Pazar, Mayıs 01, 2016

Korhan Kılıç: Bu bir yeniden varoluş hikayesidir


Bu sezon amatör ligde rekor kıran seyirciye oynayan ve zorlu mücadeleler sonunda Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Artvin Hopaspor kaptanı Korhan Kılıç, şampiyonluğu Yerel Futbol'a değerlendirdi. 

Bu başarının yeniden varoluş hikayesi olduğunu vurgulayan Kaptan, "Hayatım boyunca unutamayacağım bir deneyimdir benim için" diye bahsettiği Hopa'dan, Hopaspor'dan, camia ve taraftara kadar birçok konuda, önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte kaptan Korhan Kılıç'ın açıkmaları:


Artvin Hopaspor macerası nasıl başladı?

Çorluspor 1947 ile şampiyon olduktan sonra tekrar 2. Lig takımı Kırklarelispor'a dönüş yapmıştım. Fakat maddi konularda anlaşamayınca buradan ayrıldım. Birçok kulüp istemesine rağmen Artvin Hopaspor'u tercih ettim çünkü buraya vesile olan iki abim vardı. Birisi Göztepespor'da oynayan Serdar Özbayraktar, diğeri de Çanakkale Dardanelspor kaptanı Taner Araz'dır. Onları aracı olması ile Artvin'e geldim. Hopa'daki insanların samimiyeti beni cezbetti ve anlaştım. Böylelikle Artvin Hopaspor maceram başlamış oldu. 

İyiki de anlaşmışım. Buradan transferime vesile olan Serdar ve Taner abilerime tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca geldiğim günden itibaren ilgisini, alakasını ve sevgisini esirgemeyen Başkanım Nedim Koyuncu'ya, değerli yönetici abilerime, hocalarıma ve büyük Hopaspor taraftarına çok çok teşekkür ederim.



'KARDEŞLİĞİN DİĞER ADI; HOPA'DIR'

Kısa sürede taraftarın ve Hopa halkının göz bebeği oldun.
Buradan Şehrin Azizleri, Şehrin Azizeleri taraftar gruplarına ve Hopa halkına çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Sanırım kanımız tuttu. Bizim kültürlerimizde hemen hemen aynı. Saha dışında yakinen tanındıkça, sahada da elinden gelenin fazlasını yaptığını görünce insanlar seni benimsiyor, sahipleniyor. Kendi evimde nasılsam, Hopa'da da öyleydim. Hopa halkı, birbirine bağlı, yardımsever, misafirperverdir. Kardeşliğin diğer adı; Hopa'dır.

'YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK'

Bu sezon Artin Hopaspor'a gollerin ve asistlerin ille çok büyük katkı yaptın.
İşin gerçeği, bu bizim işimiz. Benim görevim gol atmak ve gol attırmak. Tabii ki Hopa'daki insanların fedakarlıkları, destekleri, zorluklar beni daha da motive etti. Çünkü bu kulüp zor şartlar altından kalkarak buralara gelmiş. Biliyorsunuz, Hopa'da tüm Türkiye'yi yasa boğan sel felaketi olmuştu. Hayatını kaybedenler oldu. Şehirde kargaşa vardı. Sahanın durumu çok kötüydü. İnsanların acılar vardı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. 

İşte bütün bu zorlukları aşarak tekrardan Hopaspor'u ayağa kaldıran Sayın Belediye Başkanımız Nedim Cihan, Sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan, Hopaspor Kulüp Başkanı Nedim Koyuncu ve değerli yöneticilerimize tek tek teşekkür ediyorum. 

Futbolda duygusallık yoktur diyorlar ama benim dünyamda, karakterimde, futbolda duygusallık vardır. Beni motive eden şeyler bunlardır. Hopa halkının acılarını; hocalarımızla, futbolcu kardeşlerimizle ve bu başarılarımızla biraz da olsa hafifletebildiysek, ne mutlu bize; çok iş başarmışız demektir.



'HOPA HALKININ MUTLULUĞA ERİŞMESİNİ İSTEDİK'

Zorlu bir sezonun ardından baraj maçı yaptınız. Tüm sezonun emeği, 90 dakikada belli oldu. O son maça hangi duygularla çıktın?

Bu maçın, tek bir maç olduğunu biliyorduk. Çok çalıştık, çok iyi konsantre olduk. Maç günü geldiği zaman heyecan had safhadaydı ama hepimiz farkındaydık ki; biz bu işi başarmalıydık. Başkan, yönetim, hocalar, futbolcular ve taraftar, hep bir bütündük. Bizi maça motive eden duygular; hepimizin istediği şeyin, tek bir şey olmasıydı. O da bu cefakar Hopa'nın, yorgun Hopa halkının artık mutluluğa erişmesi... Ve bunu başardık. Bu bilinçle, bu duygularla motive olduk. 

Maç sonu duyguların nelerdi?
Bu duygu tarif edilemez, anlatılamaz. Rüya gibiydi. Hepimiz iç içe seviniyorduk. Göz yaşları, horon tepmeler... O anlar hala gözümün önüne geldikçe heyecanlanıyorum ve duygulanıyorum. Çok şükür başardık.

Peki, bu sezon unutamadığın maç hangisi?
Tabii ki Borçkaspor ve Arhavispor maçları. İki maçın da önemi çok büyüktü. Borçkayı 10 bin kişilik seyircimizin önünde yenip lig şampiyonu olduk. Arhavispor'u da müthiş taraftar desteği ile yenip bir üst lige çıktı. Bu iki maçı asla unutamam. 



'HOPA, TEKRARDAN BİR VAROLUŞ HİKAYESİDİR'

Taraftar ve cami hakkında neler söylemek istersin?
Hopaspor, çok büyük bir camiaya sahiptir. Hopaspor camiası, kaliteli bir camiadır. Hani futbolda bir tabir vardır ya; kulüpte paran kalmaz, diye... İşte bu söz Hopaspor camiası için söylenecek sözdür. Paranın kalmayacağı nadir kulüplerden biridir. Bugüne kadar alacaklarımızı günü gününde veren, bir gün olsun aksatmayan ve bizi maddi-manevi mutlu eden başkanımıza ve yönetici abilerime teşekkür ediyorum. 

Taraftarımıza gelince... Onları anlatmaya kelimeler yetmez. Taraftar grubumuzun adı; Şehrin Azizleri. Adları gibi azizler gerçekten. Bizleri ne dış sahadaki maçlarda, ne de iç sahadaki maçlarımızda yalnız bırakmadılar. Sadece sahada değil, saha dışında da iyi günümüzde, kötü günümüzde yanımızda oldular. Artık Hopaspor taraftarları Şehrin Azileri'ni tüm Türkiye biliyor ve saygı duyuyor. Gerçekten saygıyı hak eden bir topluluk. Zaten tüm Türkiye'de yankı uyandıran bir oluşumdu. Bir ilçe düşünün; 10 bin nüfusa sahip. Bir kulüp düşünün; amatör statüde ve maçlarına 12 bin seyirci geliyor. Benim sanırım bu konuda daha fazla bir şey anlatmama gerek yok. Hopa, tekrardan bir varoluş hikayesidir kısaca...




'ÖNCELİĞİM HOPASPOR'DUR'

Artvin'de geçirdiğin sezonda neler yaşadın? Bu deneyim sana neler kattı?
Burada geçirdiğim sezon, birçok duyguyu aynı anda yaşadım. Mutluluğu, samimiyeti, kardeşliği, vefayı, ağabeyliği, ve daha birçok duygu. Kısacası bütün güzel olan duyguları yaşadım bu şehirde. Bana bu deneyim neler kattı? Çok şey kattı gerçekten. Uzun zamandır yaşamak isteyip de yaşayamadığım duyguları, Hopa'da yaşadım. Hopa ve Hopaspor, benim ufkumu tekrardan açmamı, genişletmemi sağladı. Hayatım boyunca unutamayacağım bir deneyimdir benim için, Hopa ve Hopaspor...

Önümüzdeki sezon planlamanı yaptın mı?
Şu an için bir şey söylemem erken olur tabii ki. Gelen teklifler var, olacaktır da. Futbolda ne olacağı bilinmez ama kesinlikle önceliğim, ikinci memleketim olan Hopa'dır, Hopaspor'dur. 

Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?
Duygularımızı ifade etme imkanı sunduğunuz için sevgili ağabeyim Yüksel Cırt'a ve Yerel Futbol ailesine çok teşekkür ediyorum. 

RÖPORTAJ: YÜKSEL CIRT




Hiç yorum yok:

Bağcılar şampiyonluğunu ilan etti

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 12. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Tekirdağ temsilcisi Büyük Yoncalıspor Mahmutbey Stadyumu...