Perşembe, Mayıs 26, 2016

AFDK'dan rekor ceza: 13 futbolcuya 138 maç!


Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFD), son yıllarda görülmemiş nitelikte bir karara imza attı. Kurul, U19 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarında Gaziantep'te oynanan karşılaşmada çıkan olaylar neticesinde 13 futbolcuya tarihi bir ceza verdi.

Adana ekipleri Tarsusgücüspor ile Seyhan Belediyesispor arasında Gaziantep Şehit Kamil İlçe Stadyumu'nda oynanan maçta Tarsusgücü taraftarları ve bazı futbolcuları, hakem gözlemcisi ve karşılaşmanın hakemini darp etmişlerdi.

Büyük olayların yaşandığı karşılaşmayla ilgili gelen raporları değerlendiren AFDK, olaylara karışan futbolculara acımadı. 13 futbolcuyu toplamda 138 maçtan men ederken, takımın teknik sorumlusu Onur Biçer'e 113 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Kulübe ise 3 maç saha kapama cezası geldi.

Ceza alan futbolcular şöyle: 
Mert Can Alkaç - 10 maç
Sinan Güçlü - 10 maç
Ozan Can Gür - 10 maç
Ahmet Gök - 10 maç
Ahmet Cancan - 10 maç
Timuçin Helvacı - 10 maç
Muharrem Can Akkaya - 10 maç
Sergen Babuççu - 10 maç
Okan Biçer - 10 maç
Furkan Özdemir - 10 maç
Serdal Gülal - 10 maç
Mesut Sezer - 10 maç
Kaplan Kaya Tekin - 10 maç
Mert Can Yamak - 13 maç
Mustafa Köseoğlu - 15 maç


GÖZLEMCİ VE HAKEM DARP EDİLDİ
Şehitkamil Stadında oynanan U-19 Grup Final müsabakasında Tarsusgücüspor taraftarları, müsabaka Hakemi Emre Yıldırım'a sözlü saldırılarda bulundu. Saha içinde de bir pozisyon sonunda Tarsusgücüspor Teknik Sorumlusu Onur Biçer, müsabaka hakemlerine saldırmaya çalışırken araya giren müsabaka gözlemcisi Mehmet Açıkgöz ve İHK Hakem atama sorumlusu Hacı Budak'a Tarsusgücüspor taraftarlarının, sporcularının ve kulübesinin sözlü ve fiili saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucu kalça kemiği kırılan Mehmet Açıkgöz'ün ameliyat sonrası 5-6 ay yatağa mahkum olacağı öğrenildi. 

Hacı Budakise aldığı yumruk ve tekmelerden dolayı alnında ve dizinde sıyrıklar oluştuğu; yürüme sıkıntısı yaşadığından iş göremez raporunu aldığı belirtildi. 

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.