Salı, Mayıs 10, 2016

Elmastaş: Bu sezon çok büyük işler başardık


28 yıldır mücadele ettiği liglerde kulüp tarihinin en büyük başarısını yakalayan Kartal Bulvarspor, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek. İki sezondur Kırmızı Beyazlı ekibin başında bulunan Teknik Direktör Rıdvan Elmastaş, "Yönetimin hedeflerinin büyümesi ve hepsi futbolun içinden gelen insanların olmasından dolayı Kartal Bulvarspor'un bu sezon çok büyük işler başardığını düşünüyorum" dedi.

Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı'nda oynanan play-out karşılaşmasında İstanbul Güngörenspor'u 2-1 mağlup ettikleri mücadelenin ardından Yerel Futbol'a konuşan Rıdvan Elmastaş, "Geçen sene şampiyon olduk ama bir şekilde BAL’a yükselemedik, play-off'ta elendik. Bu sene takımımızı kurarken her şeyiyle hedefimiz Bölgesel Amatör Lig’di. Sezona biraz kötü başladık ama 8. haftadan sonra toparladık. Grup ikincisi olduk ve Klasman gruplarına kaldık. Klasman grubunda da çok iyi bir futbol oynadık. Play-out maçında Bölgesel Amatör Lig ekibini eledik. İnşallah kulübümüze hayırlı olur" dedi. 



'Yöneticilere haksızlık olur'

Kartal Bulvarspor'u bu seviyede bir lige taşıyan Teknik Direktör olarak tarihe geçtiğini hatırlattığımız Rıdvan Elmastaş, "Bu Kartal Bulvarspor tarihinin en büyük başarısı. Takımımızın yönetim kurulu, çocukluk arkadaşlarımdan oluşan çok değerli bir yönetim kurulundan oluşuyor. Başkanımız, Genel Kaptanımız, Futbol Şube Sorumlumuz eski profesyonel futbolcu. Hepsi bu işi iyi bilen insanlar. Bu başarıyı bana veya futbolcu kadrosuna yorumlamak, bence yöneticilere haksızlık olur. Onlar olmasa, bu iş buraya gelmezdi. Çünkü Kartal Bulvarspor 1985’te kuruldu; 1988’de federe oldu. O günden bugüne hiçbir zaman bu seviyede bir lig düşünülmedi. Fakat yeni başkanımız Sebahattin Karaer, düşüncüleri üst düzeydi; ‘Biz bu takımı kesinlikle profesyonel liglere taşıyacağız’ dediler" diyerek başarının ekip işi olduğuna dikkat çekti. 

'Yönetimin hedefleri büyüdü'

Kartal Bulvarspor, 1985'te kuruldu ancak resmi olarak liglere katılması, 1988 yılında gerçekleşti. İlk kez bu seviye bir ligde mücadele hakkı elde eden Kırmızı Beyazlıların başarısını Rıdvan Elmastaş, şöyle özetliyor: 

"22 senelik antrenörlük hayatımda, mahalle takımı olan Kartal Bulvarspor’da hedefler çok büyümedikten sonra çalışma fırsatı bulamadım. İki senedir bu kulüpteyim. Yönetimin hedeflerinin büyümesi ve hepsi futbolun içinden gelen insanların olmasından dolayı Bulvarspor olarak bu sezon çok büyük işler başardığımızı düşünüyorum"



Kartal ilçesinin en başarılısı...
Kartal ilçesi takımları, bu sezon liglerde beklediğini bulamadı. İlçenin 2. Lig'deki temsilcisi Kartalspor, 28 sezon sonra 3. Lig'e dönerken, Bulvarspor'un başarısı, ilçede büyük ses getirdi. 

Kartalsporlu Rıdvan olarak bilindiğini hatırlatan Elmastaş, "Kartalspor 28 sezon önce Sarıyer’de şampiyon oldu ve Kartal'a 2. Lig takımı olarak döndü. Bugün de biz yine Sarıyer’deyiz ve Bulvarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükselerek Kartal’a dönüyor" ifadelerini ile güzel bir tesadüf olduğunu belirtti.

'BAL'ın tadını çıkaralım'

Gelecek sezon da Kartal Bulvarspor'da kalacak mısınız, diye sorduğumuz deneyimli hoca, "Şu anda Bölgesel Amatör Lig’e yükselmenin tadını yaşayalım, ondan sonra bakacağız" yanıtını verdi.

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER



Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...