Çarşamba, Nisan 20, 2016

Veliler destek oldu, Horozkentspor kuruldu


Denizli'de veliler destek oldu, Horozkentspor Bayan Futbol kulübü kuruldu.
2015 yılı Ekim ayında resmiyete kavuşmasına rağmen yönetim ve teknik sorumlu anlamında bayan futbolunda 5 yıllık bir tecrübeye sahip olan Horozkentspor'da hedef kızları zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, futbol yeteneklerini geliştirerek ülke ve Denizli bayan futboluna yeni yıldızlar kazandırmak.

Yeni sezonu açtı
Servergazi İmam Hatip Ortaokulu kültür salonunda gerçekleştirilen sezon açılışında konuşan Horozkentspor Kulüp Başkanı Kamil Karabuğa; "Kulübümüz teknik sorumlusu Ahmet Özeren, bayan futbolunda Hacı Ahmet Paralı ve Servergazi İmam Hatip Ortaokulları ile Türkiye dereceleri var, ortada böyle bir başarı ve yetenekli kızlarımız olunca hocamız ve sporcularımızın velilerinden oluşan bir yönetimle kulüp kurmaya karar verdik. Kulübümüzün amacı kızlarımızı zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, futbol yeteneklerini geliştirerek ülke ve Denizli bayan futboluna yeni yıldızlar kazandırmak. Bu yıl kulüp olarak U13 yerel lig, gençler ve yıldızlar Türkiye şampiyonasına katılıp sonrasında 3.Lig'de oynamak istiyoruz. Kadromuzda çok yetenekli kızlarımız var. Uzun vadede ciddi başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

34 lisanlı, toplam 124 sporcu
Kamil Karabuğa; "Şu an kulübümüzde 34 lisanlı, futbol okulumuzda 90 olmak üzere 124 sporcumuz var. Bizler inanıyoruz ki bu kızlarımızla büyük başarılara imza atacağız.7 ve 9 Nisan'da Moldova iki hazırlık karşılaşmasına çıkan 1-1 ve 8-0 galip gelen U15 Milli Takımımızda 3 sporcumuz  Mesude Alayont, Özge Tosun ve Sudenur Sözüdoğru var, Sudenur Sözüdoğru ayrıca U15 milli takım kaptanı olarak sahaya çıkarak gururumuz oldular" diye konuştu.

'Aileler en büyük destekçimiz'
Karabuğa şöyle devam etti: "Biz Horozkentspor olarak şanslıyız ki kızlarımızın aileleri onların ve kulübümüzün her zaman destekçileri oldular.Her zaman her ihtiyaç duyuldukları zaman yanımızdalar, bayan futbolunun kanayan yarası aile desteğidir. Okul takımlarında yada sokakta futbol oynayan yetenekli kızlarımızı görüyoruz.Kendilerine kulübümüzde oynamak istermisin diye sorduğumuzda yada velisi ile görüştüğümüzde genelde aynı cevap Kızlar futbol mu oynarmış. Evet kızlar futbol oynar. Yeter ki siz destekleyin. Onlara severek yapacakları ve kendilerine faydalı olan işlerde destekleyin."

Kamil Karabuğa; "Ülkemizde ve ilimizde maalesef bayan futbolu tam anlamıyla destek görmemektedir.Bizler inanıyoruz ki ulusal ve yerel anlamda ciddi başarılar gelince hak ettiği desteği alacaktır. İlimizden örnek verecek olursak Hanbat Bayan Futbol takımı kadınlar 3.Lig'de oynuyor ve 2.Lig'e çıkmak için Play-Off maçları oynayacak, eminim bundan çok az kişinin haberi var. Hanbat Bayan Futbol Takımı'na 2.Lig yolunda başarılar diliyorum. Yine bayan futboluna olan ilgisizliğe örnek geçen yıl yıldız kızlar futbolda şu an Denizli Servergazi İmam Hatip Orta okulu namağlup, yani hiç yenilmeden Türkiye şampiyonu olmuştur. Geçen yıl bu okulda 8. sınıf öğrencisi yoktu. 6.ve 7.sınıf kızların kendilerinden yaşça ve fizik olarak üstün olan takımlarla mücadele edip elde ettiği bu büyük başarı maalesef okullarının ve birkaç kurum dışında gerekli ilgiyi görmedi"dedi.


HABER-FOTOĞRAF: SERVET SARUN - egedespor.blogspot.com

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...