Pazar, Nisan 24, 2016

Türk Metal Kırıkkalespor tarih yazdı!


Bölgesel Amatör Lig (BAL) play-off karşılaşmasında Konya ekibi Sarayönü Belediyespor'u uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 3-1 mağlup eden Türk Metal Kırıkkalespor, 3. Lig'e yükseldi. Geçtiğimiz yıl BAL'a yükselen Türk Metal Gençlikspor'un ismini değiştirilmesi sonucu kurulan kulüp, tarihinde ilk kez 3. Lig'de mücadele etme hakkını elde etti.

Afyonkarahisar Spor Kompleksi Stadyumu'nda oynanan maçın 36. dakikasında Abdurrahman Şahan'ın attığı golle Sarayönü Belediyespor 1-0 öne geçti. 43'üncü dakikada hakemin penaltı kararı ardından atışı kullanan Türk Metal Kırıkkalespor'dan Burçin Gökmen topu ağlara gönderdi. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında da eşitlik bozulmayınca karşılaşma uzadı. 107'nci dakikada Sercan Kılıç'ın attığı golle Türk Metal Kırıkkalespor 2-1 üstünlüğü sağladı. 118'inci dakikada da Baskhim Shala'nın attığı gol skoru belirledi: 3-1



İsmi değiştirildi

Geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Türk Metal Gençlikspor'un adı Türk Metal Kırıkkalespor olarak değiştirildi. Yapılan kongrede MKE Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş, başkanlığa seçildi. İdareciler, siyasiler ve iş adamlarının yer aldığı yeni yönetim ile Kırıkkale'de futbolun profesyonel temsilcisi olması yönünde büyük bir adım atıldı.

Türk Metal Kırıkkalespor, MKE Kırıkkalespor’un 1. Amatör Lig'e düşmesinden sonra kurduğu iddialı takımının karşılığını zorlu bir grupta şampiyon olarak aldı. İşin ilginç yanı rakiplerine göre transferde geç kalmalarına rağmen bu handikapı inanılmaz bir taraftar kenetlenmesi ile avantaja çevirdiler ve tarihlerinde ilk kez 3. Lig'de mücadele edecek.

YerelFutbol.com





Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.