Pazar, Nisan 24, 2016

Kocaelispor'u BAL'dan uğurladık


Bölgesel Amatör Lig Play-Off maçında İstanbul ekibi Sultangazispor'u 2-0 mağlup eden Kocaelispor, 3. Lig'e yükseldi. 24 Nisan 1966 yılında kurulan Süper Lig'in efsane ekibi, 50. yılında şampiyon olarak iki yıllık aranın ardından yeniden profesyonel liglere döndü. 

Sultangazispor'un ise 3. Lig'e yükselebilmek için Kütahyaspor'a kaybeden Muğlaspor ile karşı karşıya gelecek ve galip ayrılan takım 3. Lige yükselecek.

Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Kocaelispor, Sultangazispor karşısına profesyonel liglere yeniden dönüş parolasıyla çıktı. 24 Nisan 1966 yılında kurulan Kocaelispor için Sultangazispor maçı da ayrı bir anlam ifade ediyordu. 10 bin taraftarının desteğini arkasına alan Kocaelispor, İstanbul temsilcisi karşısında Hamza ve Sinan’ın golleriyle galibiyete ulaşarak yeniden profesyonel lige yükseldi.


Hamza 'Mutlu' etti
Eskişehir Atatürk Stadı tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Kocaelispor taraftarlarının ezici bir üstünlük kurduğu stat adeta Körfez sesleriyle yıkıldı. Sultangazispor karşısında baskılı bir futbol sergileyen Kocaelispor aradığı golü 45’te Sinan Pektemek ile buldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstün oyununu sürdüren Kocaelispor 76’da Hamza Mutlu’nun golüyle farkı ikiye çıkarttı.

Profesyonel lig hasreti 2 yıl sürdü
Kaptan Hamza Mutlu’nun golünün ardından tribünlerde büyük bir coşku yaşandı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Kocaelispor, Bölgesel Amatör Lig’deki ikinci sezonunda şampiyonluğu kucaklayarak yeniden profesyonel lige yükseldi. 

Kocaelispor, 2017-2016 futbol sezonunda Spor Toto 3. Lig’de temsil etmeye hak kazandı. Şampiyonluk kent caddelerinde de coşkuyla kutlandı. 

Eskişehir'de kutlandı
Maç sonunda ise Kocaelisporlu futbolcular ve yönetim yaklaşık 15 bin taraftarı ile birlikte şampiyonluğu kutladı. Kocaelispor taraftarı ise Eskişehir’i adeta Yeşil – Siyah’a boyayarak Eskişehir’i “Şampiyon Kocaelispor” sesleriyle inlettiler. 

Kocaelispor bu şampiyonlukla iki sezon aradan sonra yeniden profesyonel liglere geri dönüş yapmış oldu. Kocaelispor 50. Kuruluş yıldönümünü şampiyonlukla taçlandırdı.




STAT: Eskişehir Atatürk

HAKEMLER: Hasan Ertuğran ***, Evren Çağlar ***, Yavuz Bahadır Ordu ***
SULTANGAZİSPOR: Cemal *, Kemal **, Mahmut *, Ali * (Dk 59 Elgun *), Emre ** (Dk 59 Ramazan **), Serdal *, Harun *, İsmael* (Dk 82 Enes *), Onur *, Cüneyt *, Murad *
KOCAELİSPOR: Kılıçarslan ****, Kadir Gezer ****, Kadir Öğe ****, Muhammet Emin ****, Murat Başak ****, Sefa ****, Burak Süleyman **** (Dk 85 İshak **), Sinan ****, Mesut ****, Hamza **** (Dk 90 Burak Özbakır), Oğuzhan *** (Dk 69 Ali Keten **)
GOLLER: Dk 45+1 Sinan, Dk76 Hamza
SARI KARTLAR: Murad (Sultangazispor), Murat Başak, Mesut, Sinan, Ali Keten (Kocaelispor)

(Manşet Kocaeli)




Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...